Bulvár

Kenderültetvényt találtak a rendőrök egy földeáki házban

Kenderültetvényt találtak a rendőrök egy földeáki házban

2017. május 11., csütörtök
Kenderültetvényt találtak a rendőrök egy földeáki házban

Indiakender-ültetvényt találtak a rendőrök egy nyugdíjas korú hódmezővásárhelyi férfi földeáki házában - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szabó Szilvia

közölte, az ingatlanban tartott házkutatás során a nyomozók egy erre a célra átalakított helyiségben 25 kannabiszpalántát, tucatnyi növényi gyökérzetet, valamint szárított és vágott növényi részeket, és az indiai kender neveléséhez szükséges eszközöket foglaltak le. A 64 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy az elmúlt években, valamivel több, mint hat kilogramm kannabiszt termesztett, csomagolt és értékesített Ausztriában. A növények gondozásában egy 49 éves helybeli férfi is segítette - tudatta a százados. A gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, emellett társával együtt kábítószer birtoklásával is gyanúsítják a makói rendőrök. A férfit a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.