Bulvár

Hódmezővásárhelyen kezdhet új életet a halálra ítélt borsodi kutya

Hódmezővásárhelyen kezdhet új életet a halálra ítélt borsodi kutya

2017. január 29., vasárnap
Hódmezővásárhelyen kezdhet új életet a halálra ítélt borsodi kutya
kutyus_2

Sok szenvedés és több mint 300 kilométer után Hódmezővásárhelyen lelt nyugalomra egy félénk és barátságos kutya. A napokban Sátoraljaújhelyről értesítették a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületét, hogy az állat bajban van.

A helyiek elmondása szerint rendszeresen bántották és egyszer majdnem fel is akasztották: bálamadzag volt a nyakára tekerve, amit egy helyi szociális intézmény munkatársai szedtek le róla. A szerencsétlen kutya a rendkívüli hidegben egy erdő szélén lakott, és csak néha adtak neki enni és inni az arra járók.

Balogh Ernő

, az egyesület elnöke először azonnal felvette a kapcsolatot az egyik országos állatvédő szervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei koordinátorával, de nem érkezett segítség, így - ha 300 kilométerről is - cselekedni kellett. Sok utánajárással, de szerencsére sikerült megszervezni a fuvart, a kutyus most már biztonságban van Hódmezővásárhelyen. Jelenleg ideiglenes befogadó gondoskodik róla, aki azon fáradozik, hogy az állat visszanyerje bizalmát az emberek iránt. A kutya körülbelül hat éves lehet, egyelőre nagyon fél, ennek ellenére bújós, rendkívül igényli a szeretetet és nem utolsó sorban okos és rendkívül aranyos. Most rehabilitáció vár rá: hamarosan állatorvos is megvizsgálja, megkapja a kötelező oltásokat és chipjét. Amikor már lelkileg is rendbejött egy kicsit, akkor kerülhet végleges gazdához egy szerető otthonba. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének Facebook oldalán folyamatosan jelennek meg friss hírek a kutyus állapotáról. Aki úgy érzi, hogy szeretné örökbe fogadni, előzetesen már jelentkezhet a szervezet elérhetőségein.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.