Bulvár

Nem jogerősen előzetesben egy szegedi nő és egy szegedi férfi csoportosan elkövetett rablásért

Nem jogerősen előzetesben egy szegedi nő és egy szegedi férfi csoportosan elkövetett rablásért

2016. május 20., péntek
Nem jogerősen előzetesben egy szegedi nő és egy szegedi férfi csoportosan elkövetett rablásért

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte azt a szegedi nőt és férfit, akik május 14-én követtek el bűncselekményt.

A megalapozott gyanú szerint a bűncselekmény elkövetését megelőzően röviddel ismerkedett meg a szegedi nő egy Németországban élő férfival és egy közösségi oldalon megbeszélték, hogy a sértett szegedi tartózkodása alatt találkozni fognak. Ezen megbeszélés kiterjedt arra is, hogy a nő megkeresi a sértettet május 14-én este a férfi tartózkodási helyéül szolgáló szegedi hotelszobában. A sértett értékeinek megszerzése érdekében a két gyanúsított egy üveg whiskybe több szem nyugtatót kevert, melyet a nő magával vitt a találkozóra, és este 10 óra körül a sértett hotelszobájában italozni kezdtek. A sértett a whiskybe kevert nyugtató hatására kába lett, védekezésre képtelen állapotba került, s ezt kihasználva a nő a hotelszobába engedte a gyanúsítottként felelősségre vont társát, valamint még egy, az eljárás során ismeretlen helyen tartózkodó személyt. Ezt követően a sértett értékei után kutatva magukhoz vettek két mobiltelefont és mintegy 400 eurónyi készpénzt, majd távoztak. A csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta a két gyanúsított előzetes letartóztatását, melynek a nyomozási bíró helyt adott és elrendelte azt egy hónapi időtartamra. A nyomozás során egyébként a sértettől eltulajdonított mobiltelefonok, továbbá az eltulajdonított készpénz egy része feltalálásra és lefoglalásra került. A bíróság előzetes letartóztatást elrendelő végzése nem emelkedett jogerőre, azzal szemben gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében. Az ügyben a nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.