Bulvár

Torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyen

Torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyen

2016. március 25., péntek
Torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai határátkelőhelyen

A húsvéti ünnepek idején torlódás alakulhat ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen az európai iskolai szünetek, valamint a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

Szabó Szilvia

közölte, a korábbi évek tapasztalatai alapján már péntek délutántól lehetnek sorok a röszkei autópálya-határátkelőhely mindkét oldalán. A hétvégén a forgalom várhatóan tovább erősödik, majd hétfőn a belépésre jelentkező utasok számíthatnak várakozásra, amely a két órát is elérheti. A teherforgalomban szombat délig, illetve kedd hajnalban kell sorok kialakulásával számolni. Ha a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépőoldalán torlódás alakul ki, akkor a rendőrök a forgalmat Tompa felé terelik. A magyar, a szerb és az uniós állampolgárok használhatják az ásotthalomi és a röszkei közúti határátkelőhelyet is, ezek naponta 7 és 19 óra között tartanak nyitva, illetve a hónap végéig 6-tól 21 óráig működő tiszaszigeti átkelőt. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a teherforgalomban a kamionstop időszakán kívül akár háromórás is lehet mindkét irányban a várakozási idő. Péntektől egészen kedd hajnalig a személyforgalomban is várható torlódás, akár félórás sor is. Az utasok az aktuális forgalmi helyzetről a rendőrség

honlapján

, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.