Bulvár

Az EDF DÉMÁSZ területén a hétvégi havazás nem okozott komolyabb gondot

Az EDF DÉMÁSZ területén a hétvégi havazás nem okozott komolyabb gondot

2013. március 19., kedd
Az EDF DÉMÁSZ területén a hétvégi havazás nem okozott komolyabb gondot

Az EDF szolgáltatási területén a rendkívüli időjárás nem okozott jelentős kiterjedésű üzemzavart - olvasható a szolgáltató közleményében.

Mint beszámolnak róla, március 15-én Szegeden egy trafóházba befújt hó miatt 1 órán át nem volt áramszolgáltatás 300 háztartásban. Ugyanezen a napon Szabadszállás, Kerekegyháza térségében vezetékszakadást okozott a hó és az erős szél, itt a csaknem 8 órás helyreállítás idején 340 háztartásban nem volt áram. Legnagyobb problémát Kalocsán okozta a rendkívüli időjárás. Március 15-én, kora délután hóbefúvás következtében több trafóállomásnál alakult ki üzemzavar, ami 2900 háztartást érintett. Az EDF DÉMÁSZ munkatársai aggregátorokkal, transzformátor körzetenként felváltva biztosították a lakosság villamos energia ellátását, így folyamatosan csökkent az áram nélkül maradt fogyasztók száma. Hajnal 2 óra 55 percre mindenütt helyreállt az áramszolgáltatás. A 11 transzformátort érintő meghibásodás kijavítást a rendkívüli időjárás és a rossz útviszonyok nehezítették. Az üzemzavar elhárításában az EDF DÉMÁSZ bajai, kecskeméti és szegedi munkatársai együtt vettek részt, munkájukat a katasztrófavédelmi igazgatóság és a tűzoltóság segítette. Szombaton délelőtt még egyetlen transzformátorkörzetben végeztek kábelhiba keresést, ez mindössze 20-30 perces áramszünetet okozott néhány kalocsai utcában. Vasárnap már sehol nem volt az időjárással összefüggésbe hozható üzemzavar az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén. Hétfőn is folytatódott a havazás, havas eső és ónos eső az ország különböző területein. Az EDF DÉMÁSZ a többi szolgáltató helyreállítási munkáinak segítésére 6 munkavállaló, 3 db aggregátor és 3 db 100kVA-es generátor kölcsönzésével csökkentette az ellátatlan ügyfelek számát. Annak ellenére, hogy a közműhálózati adó bevezetése jelentős erőforrásokat von el a társaságtól, az EDF DÉMÁSZ bízik abban, hogy a jövőben is sikerül megfelelő időben elhárítani a rendkívüli időjárás okozta üzemzavarokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.