Bulvár

Hölgyválasz: Fiatalító ételek

Hölgyválasz: Fiatalító ételek

2012. augusztus 2., csütörtök
Hölgyválasz: Fiatalító ételek

Lehet, hogy az örök fiatalság titkát éppen a tányérunkon találhatjuk meg? Ha nem is, az alább ajánlott élelmiszerek segíthetnek, hogy tegyünk valamint szépségünkért és egészségünkért.

Friss agy

A halak és a tenger gyümölcsei jódban gazdagok. Tudományosan bizonyított, hogy a jódhiány fáradtságot és szellemi renyheséget okoz. Az ideális az lenne, ha heti két alkalommal ennénk halat. A cinkhiány ugyancsak az agy fáradásához vezet. Cinket pedig szintén a halfajtákban valamint a hüvelyes zöldségfélékben találhatunk.

Ne idegeskedjünk

A mandarin brómot tartalmaz, enyhíti az idegességet és a szorongást. A magnézium, amelyet a száraz főzelékekben, gabonafélékben, aszalt gyümölcsökben és a csokoládéban találhatunk meg, nyugtatja az idegrendszert és védi az idegeket.

Lassítsuk a sejtek öregedését

Minél idősebbek vagyunk, szervezetünkben annál több szabad gyök képződik. Ennek eredményeként pedig a sejtek gyengülnek, a szövetek megereszkednek. Van egy hatásos ellenszer: az antioxidánsok, vagyis az E- és C-vitamin együttesen lekötik a szabadgyököket. E-vitamint találunk a növényi olajokban, mogyoróban, gabonafélékben, illetve nagyobb mennyiségben a brokkoliban, paradicsomban, sárgarépában és déligyümölcsökben.

Érrendszerünk védelmében

A fokhagyma folyékonyabbá teszi a vért, a hagyma ellensúlyozza a nagyon zsíros étkek hatását. Napi két pohár vörösbor erősíti az ereket és csökkenti a vérben a rossz koleszterin szintjét.

Távolítsuk el a rossz koleszterint

Az olívaolaj és a napraforgóolaj gazdag olyan zsírsavakban, amelyek csökkenthetik a rossz koleszterin szintjét. A bab és más hüvelyesek (lencse, sárgaborsó) hat koleszterinellenes elemet tartalmaznak.

Védekezzünk hatékonyan

30 éves kor után egyre nehezebben állunk ellen a kórokozóknak. Erősítsük immunrendszerünket C-vitaminnal és joghurttal, amely aktivizálja a szervezet védekezési rendszerét. Óvja a bélrendszer flóráját, és segít kivédeni a szervezetet ért támadásokat.

Az alvás gyógyít

A korral együtt egyre több a panasz az álmatlanságra. Ilyenkor részesítsük előnyben a cukrot és keményítőt tartalmazó ételeket. Nyugtatják az agyat, és könnyítik az elalvást. Napi 30 gramm méz vagy lekvár fél órával lefekvés előtt elég a könnyű álomhoz.

Erős csontok, egészséges fogak

Hogy csontjaink ne veszítsenek szilárdságukból, kalciumra van szükségünk. A változó korban levő nőknek különösösen ügyelniük kell arra, hogy elegendő tejet, tejterméket fogyasztva megelőzzék a csontritkulást.

Egészséges arcpír

A paradicsom és a sárgarépa a sápadtságot is elűzi. A rizs, amely ásványi sókban és vitaminokban gazdag, tisztítja a szervezetet, egészségesebbé teszi, a halhús és az olívaolaj nedvességgel töltik meg a bőrt.

Erős köröm és haj

A B-vitaminok csoportja (főleg a B5 és a B-8, amelyek a tojásban, a gabonafélékben, az élesztőben, a sörben és a belsőségekben találhatók) a hajat növekedésre serkenti, a körmöket erősíti.

Éles szem

Az A-vitamin és a béta-karotin erősíti a látást. A máj, a vaj, a tojás gazdag A-vitaminban, a béta-karotin pedig, amely a szervezetben alakul át A-vitaminná, a sárgarépában, a paradicsomban, a zöldségfélékben és a sárgadinnyében található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.