A dietetikus a reggeli fontosságát hangsúlyozza

2016. január 12., kedd · Hozzászólok

reggeli_elelmiszer_etel

A reggeli napunk legfontosabb étkezése. Több szempontból is. Egyrészt, a vacsora és a reggeli ébredés között legalább 8-10 óra eltelik, mialatt szervezetünk sem folyadékhoz, sem ennivalóhoz nem jut. Azt gondolnánk, hogy nincs is szükségünk az éjszaka folyamán energiára, hiszen alvás közben úgysem csinálunk semmit, de ez nem így van. Szervezetünk folyamatosan, így éjszaka is dolgozik. A létfontosságú funkciók, mint például a légzés, vérkeringés, épp úgy energiát igénylő folyamatok, mint mondjuk egy délutáni séta. Természetesen nem akkora mennyiségű energiát emésztenek fel a létfenntartáshoz szükséges folyamatok, mint a napközben végzett tevékenységeink, de ez nem jelenti azt, hogy az éjszaka folyamán felhasznált energia pótlására ne lenne szükségünk.
Tovább »

Dietetikus: a mindennapi étrendben a kiegyensúlyozottságra és a mértékletességre kell törekedni

2015. október 27., kedd · Hozzászólok

etkezes_ebed_vacsora

A feldolgozott húskészítményeknek és a vörös húsoknak is van helye az étrendben, azonban a mindennapi táplálkozás során a kiegyensúlyozott étrendre és a mértékletességre kell törekedni – mondta a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének főtitkára az MTI-nek kedden. Tovább »

Vacsoracsata – Megnéztük, hogy mennyiért étkezhetünk a Hungarikum Fesztiválon + FOTÓK

2015. augusztus 7., péntek · 7 hozzászólás

hungarikufesztival18_gs

Csütörtökön nyitotta meg kapuit a Hungarikum Fesztivál. Kíváncsiak voltunk, milyen összeg elköltésére készüljön egy négytagú család, ha főétkezésüket a Széchenyi tér standjainál próbálják megejteni. Tovább »

Következő oldal »