Rétvári: az egészséges menzák az egészséges életmód kialakításához segítenek hozzá

2017. március 9., csütörtök · Hozzászólok

A megreformált közétkeztetés nagyban hozzájárul az egészséges életmód kialakításához, így emelve az egészségben eltöltött évek számát – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy csütörtöki, budapesti rendezvényen. Tovább »

A túl sok ülés és a túl kevés testmozgás gyorsíthatja az öregedést

2017. január 20., péntek · Hozzászólok

A naponta több mint tíz órát ülő és kevés fizikai aktivitást végző idősebb nők sejtjei gyorsabban öregednek, mint azon társaiké, akik kevesebbet ülnek és többet mozognak napközben – állítják a San Diegó-i Kaliforniai Egyetem orvostudományi karának szakemberei. Tovább »

Mennyire veszélyesek a mindennapi nassolások?

2016. május 28., szombat · Hozzászólok

csokolade_edesseg

A táplálkozási napló rendszeres vezetése rengeteg fontos dologra rávilágít, ami segíthet abban, hogy végre leadjuk a plusz kilókat és egészségesebben éljünk! Gajdács Ágnes obezitológus szakorvos szerint azonban az is fontos, hogy megkülönböztessük a kis étkezéseket a nassolástól! De hogyan is tehetjük ezt meg?
Tovább »

Magyarországon a felnőttek 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott

2015. május 6., szerda · Hozzászólok

Magyarországon tavaly a felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyosnak vagy elhízottnak számított, a nők 62 százalékának, a férfiak 67 százalékának, összesen mintegy 5 millió embernek volt súlytöbblete – derült ki az országos táplálkozási és tápláltsági állapotvizsgálatból. Tovább »

Szegedi olimpikonok és színészek álltak ki a “Tegyél!” program mellett + FOTÓK

2015. április 13., hétfő · Hozzászólok

tegyel_program06kf“Tegyél!” – állt a szegedi Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak és pedagógusainak pólóján a buzdító felirat. Tenni a környezetvédelemért, az egészséges életmódért, a jobb életért és az újrahasznosításért – csak néhány dolog azok sorából, amelyeket érdemes lenne a mindennapi rutinba illeszteni. Az iskola hétfő délutáni programján Vajda Attila és Nagy Péter olimpikonok, Márton Anita Európa bajnok, valamint Szilágyi Annamária és Gömöri Krisztián színművészek hívták fel a figyelmet a tenni akarás fontosságára.
Tovább »

Következő oldal »