Bulvár

Csökkennek a bolti lopások

Csökkennek a bolti lopások

2010. december 17., péntek
Csökkennek a bolti lopások

Pintér Sándor belügyminiszter az Országos Polgárőr Szövetség mai évértékelő ülésén határozottan kijelentette: sikerült 40 százalékkal redukálni a bolti lopásokat számos nagyvárosban.

Hangoztatta továbbá, hogy kormányra kerülésük előtt felmérték a különböző településeken élők biztonságérzetét. Az eredményt látva tervet készítettek, minek következtében a szabálysértési törvényt augusztusban elfogadta a kormány. Az új határozat többek közt elveszi a jegyzőktől a kis értékű bolti lopások ügyeit, valamint a tolvaj elzárással is büntethető, akár fiatalkorú, akár nem. Nem csupán a kisebb települések érezték meg a pozitív változást, de a nagyvárosokban dolgozó kereskedők visszajelzése szerint 40 százalékkel visszavetették a bolti lopások számát. A jogszabály hatálybalépésétől december 3-ig 18.473 esetben került sor ilyen jellegű intézkedésre. A bírók 581 személlyel szemben összesen 3.684 nap elzárást szabott ki. A belügyminiszter az adatokra támaszkodva megerősítette az intézkedés létjogosultságát.

További részletek ITT.

(Forrás:

hetivalasz.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.