Új készülékkel javítják a koraszülöttek esélyeit+ FOTÓK

2017. szeptember 11., hétfő · Hozzászólok

„Az igazán hasznos befektetések azok, amelyekkel meglehet előzni a bajt” – fogalmazott Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke, a sav–bázis meghatározó eszköz átadóján. A készülék néhány csepp vérből pillanatok alatt kimutatja az újszülött egészségi állapotát. Tovább »

Pintér Sándor: felére csökkent a közterületi bűnözés

2017. június 24., szombat · Hozzászólok

Az elmúlt hét évben felére csökkent a közterületi bűnözés Magyarországon a polgárőrség és a rendőrség hatékony együttműködésének eredményeként – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter a 23. Országos polgárőrnap és 6. Országos lovas polgárőr szemle megnyitóján szombaton Nyíregyházán. Tovább »

Egy több mint 200 éves orvosi szakkönyvet fogadott örökbe az új díszpolgár + FOTÓK

2017. május 20., szombat · Hozzászólok

pinter_prof_konyvorokbefogadas014kf

A Pintér Sándor által kiválasztott könyv a gyermek anyaméhen belüli fejlődéséről és a szülésről szól. A kiadvány ritkaságnak számít a nyugat-európai könyvtárakban. Tovább »

Csak szavakban fújtak szabad szelek a szegedi díszközgyűlésen + FOTÓK

2017. május 19., péntek · 10 hozzászólás

diszkozgyules09_gs

A szokásokkal ellentétben a díszteremben tartották meg a Szeged napi díszközgyűlést, amelyen a díszpolgári címet, a Pro Urbe díjat, a Szegedért emlékérmet és a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmet. A résztvevőket csak regisztráció ellenében engedték be, így az épület előtt ragadtak azok, akik a jelenlegi városvezetéssel elégedetlenek. A díszpolgári címet Pintér Sándor nyerte el a koraszülöttek megmentésének szentelt életútja elismeréseképpen. Tovább »

Uniós biztos: a migráció és a biztonság ma már globális kihívás

2017. március 28., kedd · Hozzászólok

Trócsányi László; AVRAMOPULOSZ, Dimitrisz; Pintér Sándor

A migráció és a biztonság ma már nem európai, hanem globális kihívásnak tekinthető, egyetlen ország sem tud egyedül megküzdeni ezekkel a kérdésekkel – mondta Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztosa keddi sajtótájékoztatóján Budapesten. A biztos előzőleg megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. Tovább »

A szisztematikus határellenőrzésről egyeztetett a magyar és a horvát belügyminiszter

2017. február 20., hétfő · Hozzászólok

Pintér Sándor

A határellenőrzés biztonságának fokozásáról egyeztetett Pintér Sándor magyar és Vlaho Orepic horvát belügyminiszter hétfőn Budapesten. Egy a múlt héten elfogadott uniós jogszabály alapján a jövőben mindenkit ellenőrizni kell, függetlenül attól, hogy ki- vagy belép az Európai Unió területére. Tovább »

Határszemlét tartott Pintér Sándor – a kormány új kerítésrendszer építéséről dönthet

2017. január 18., szerda · 3 hozzászólás

pinter_sandor_sajttaj003kf

Egy új típusú kerítésrendszert is megtekintett Pintér Sándor a szerb-magyar határon tartott szemlén, ennek felállításáról a kormány hozhat döntést. A belügyminiszter azt is közölte, hogy a személyi és a tárgyi feltételek egyaránt megfelelőek a migrációs helyzet kezeléséhez a magyar-szerb határon, de a telepített technikai rendszerek összehangolása területén még akad munka. Tovább »

Pintér: úgy kell megvédeni a külső határokat, hogy a belsőkön ne kelljen korlátozásokat bevezetni

2016. október 18., kedd · Hozzászólok

A cél az, hogy “úgy védjük meg” a schengeni külső határokat, hogy ne kelljen az övezeten belül korlátozásokat bevezetni, határellenőrzéseket visszaállítani – hangsúlyozta a szlovén partnerével folytatott keddi budapesti megbeszélése után tett sajtónyilatkozatában Pintér Sándor belügyminiszter. Tovább »

Pintér Sándor: nem éri szankció a honvédségi tájékoztatóról távol maradó közfoglalkoztatottakat

2016. augusztus 10., szerda · Hozzászólok

Nem éri szankció azokat a közfoglalkoztatottakat, akik nem vesznek részt a Magyar Honvédség csoportos tájékoztatásán, illetve nem kötnek szerződéses katonai szolgálati jogviszonyt – emelte ki a belügyminiszter a parlament honlapján szerdán közzétett írásbeli válaszában. Tovább »

Pintér és Stefanović: augusztustól magyar segítséggel védik Szerbia határait (FRISSÍTVE)

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

magyar_szerb_mb_miniszteri_talakozo05_gs

Akár már augusztustól magyar rendőrök segíthetik Szerbia határainak védelmét – ebben egyezett meg a magyar és szerb belügyminiszter. Közös céljuk, hogy az illegális bevándorlókat távol tartsák államaiktól, s csupán a menedékjogra valóban rászorulókat engedjék be.
Tovább »

Miniszteri találkozó Röszkén – Ausztria támogatja Magyarország déli határainak védelmét (FRISSÍTVE)

2016. július 14., csütörtök · Hozzászólok

magyar_osztrak_bm_miniszteri_talakozo11_gs

Az osztrák-magyar határt is tehermentesíti a július elején Magyarországon bevezetett mélységi határőrizeti rendszer – jelentette ki Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, aki magyar kollégájával, Pintér Sándorral, valamint a két ország honvédelmi minisztereivel, Hans Peter Doskozillal és Simicskó Istvánnal az illegális migráció elleni közös fellépésről tanácskozott Röszkén. Tovább »

A kormány új gyülekezési törvényt készít elő

2016. július 12., kedd · Hozzászólok

Trócsányi László; Pintér Sándor

A kormány új gyülekezési törvényt készít elő, hogy korrigálja az Alkotmánybíróság (Ab) által kedden megállapított mulasztásos alkotmánysértést. Trócsányi László igazságügyi miniszter kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, tudomásul veszik az Ab azon felszólítását, hogy a törvényalkotó az év végéig határozza meg azokat a szempontokat, amelyek alapján kezelhetővé válik a magánszférához és a gyülekezéshez való alapjogok összeütközése.
Tovább »

Pintér Sándor: nőtt a biztonság, csökkent a bűncselekmények száma

2016. június 18., szombat · Hozzászólok

A helyismerettel, kapcsolati rendszerrel rendelkező polgárőrök olyan tudás birtokában vannak, amelynek szakszerű, rendőri felhasználása meghozta az elvárt eredményt, az adott terület közbiztonságát, nyugalmát, és nőtt az objektív biztonság – mondta Pintér Sándor beszédében a XXII. Országos Polgárőr Napon Sopronban. Tovább »

Molnár Áron: Köszönet a kormányzatnak a nagyfai tábor kiürítéséért!

2016. május 12., csütörtök · 5 hozzászólás

molnar_aron01_gs

Fellélegezhet Algyő és környékbeli települések, a nagyfai ideiglenes befogadóállomás kiürítéséről értesítette Pintér Sándor Algyő nagyközséget – jelentette ki Molnár Áron polgármester sajtótájékoztatóján. A belügyminiszter azt is közölte, hogy amennyiben a román-magyar határon növekedni fog a migrációs nyomás, haladéktalanul megépítik ott is az ideiglenes biztonsági határzárat. Tovább »

Zsonglőrök, táncosok és bűvészek az újszülött mentésért Szegeden

2016. május 11., szerda · Hozzászólok

fire_fantasy_kicsi-1594

Szombaton délutántól késő estig három helyszínen is várják Szegeden azokat, akik szeretnék támogatni a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját, illetve látványos tűzzsonglőr, tánc- és bűvészbemutatókat szeretnének megcsodálni. A rendezvény bevételét egy sav-bázis meghatározóra fordítják a újszülött mentők. Tovább »

Terrorizmus elleni intézkedéscsomag alkotásáról döntött a kormány

2016. március 24., csütörtök · Hozzászólok

Kovács Zoltán; Pintér Sándor; Simicskó István

Terrorizmus elleni intézkedéscsomag alkotásáról döntött a kormány – jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter csütörtök délelőtt a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.
Tovább »

Sav-bázis meghatározó készülékre fordítják az adományt

2016. március 7., hétfő · Hozzászólok

demasz_tamogatas002Az EDF Démász dolgozói jóvoltából és a cég felajánlásából több mint 150 ezer forint gyűlt össze a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak. Az alapítvány egy hárommillió forintos készülékbe fekteti a felajánlást, melynek segítségével egyetlen csepp vérből is megállapítható, használ-e a kezelés az újszülöttnek.
Tovább »

Illegális bevándorlás – Pintér: külön egységet állítottak fel a kerítés helyreállítására

2016. február 22., hétfő · Hozzászólok

Külön egységet állítottak fel a magyar határkerítés helyreállítására, amennyiben megrongálják – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának hétfőn Pintér Sándor belügyminiszter, aki továbbra is hatékonynak tartja a műszaki határzárat.
Tovább »

A szerb és a magyar belügyminiszter: együttműködünk a gazdasági bevándorlók és a terroristagyanús elemek kiszűrésében!

2016. február 19., péntek · 8 hozzászólás

magyar_szerb_belugyminiszter_sajttaj06_gs

Pintér Sándor és Nebojša Stefanović Röszkén egyeztetett. Szakértői csoportot küldenek a görög-macedón határra, kiszűrik a gazdasági bevándorlókat és a terroristagyanús személyeket, reagálnak a bevezetett osztrák szigorításokra. Pintér Sándor hangsúlyozta, mindent megtesznek az ország biztonságának garantálásáért. Tovább »

Több mint ötvenezer forintért keltek el a csokicsodák – az újszülött életmentőket támogatják

2016. február 15., hétfő · Hozzászólok

csokifeszt003kf

A hétvégi Szegedi Csokifesztivál egyik látványossága egy Ford Mustang volt, amit több mint 250 kilogramm belga csokival vontak be, de az édességek szerelmeseit jótékonysági árverésre is várták, a rendezvény mindkét napján különleges csokoládékra lehetett licitálni, a bevétel az újszülött mentőket segíti. Mint megtudtuk, az alapítvány egy sav-bázis meghatározó műszerre gyűjt. Tovább »

Pintér Szegeden: A V4-ek rendőrei közösen segítenék Macedóniát (FRISSÍTVE)

2015. december 13., vasárnap · Hozzászólok

Pintér Sándor

A schengeni övezet megőrzésének fontosságát hangsúlyozta Milan Chovanec cseh és Pintér Sándor magyar belügyminiszter szegedi megbeszélésük után. Pintér bejelentette azt is, hogy a V4-ek közösen kívánnak rendőri segítséget nyújtani Macedóniának az illegális migráció elleni küzdelemben. Tovább »

Önkéntesek segítettek a szegedi újszülött életmentőknek

2015. november 16., hétfő · Egy hozzászólás

tovabbkepzo_kp_megnyitas03kfTámogatói segítséggel, családi és baráti összefogással, kizárólag civil szervezetek és magánszemélyek felajánlásából újulhatott meg az a Tábor utcai épület, mely mától a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány Tanácsadó és Továbbképző Központjának ad otthont. A központot hétfőn adták át, az “Egy hét a legkisebbekért” című rendezvénysorozat nyitónapján.
Tovább »

Pintér Sándor: csak nemzetközi összefogással oldható meg a népvándorlás

2015. november 9., hétfő · Hozzászólok

Pintér Sándor

Csak nemzetközi összefogással lehet sikeresen megoldani az Európába irányuló népvándorlás problémáját – mondta a belügyminiszter Budapesten hétfőn, amikor köszöntötte azt az ötven rendőrt, akit Magyarország a szlovén uniós külső határok védelmére küld segítségül.
Tovább »

Pintér Sándor: a külső határok védelme nélkül veszélybe kerül az európai jog

2015. november 6., péntek · 2 hozzászólás

A schengeni külső határok védelme nélkül veszélybe kerül az európai jog, az igazság és a szabadság a belső területeken – mondta Pintér Sándor belügyminiszter pénteken Budapesten, a Készenléti Rendőrségen, ahol a szerb-magyar határszakasz védelmére érkezett lengyel határőröket fogadta.
Tovább »

Pintér Sándor: cél és elvárás, hogy az EU területén azonos biztonság legyen

2015. október 12., hétfő · Hozzászólok

Bánfi Ferenc; Patyi András; Pintér Sándor

Az Európai Unió vezetőinek célkitűzése és polgárainak elvárása, hogy az EU területén mindenhol azonos biztonság legyen, és ez csak akkor lesz így, ha a rendőrök a biztonságot veszélyeztető kihívásokra azonos módon reagálnak, a feladat megoldásához szükséges ismeretekkel rendelkeznek – mondta Pintér Sándor belügyminiszter hétfőn Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
Tovább »

Pintér Sándor jóváhagyta a rendőrfőkapitány tervét a határvadász egységekről

2015. augusztus 24., hétfő · Egy hozzászólás

Pintér Sándor belügyminiszter jóváhagyta Papp Károly országos rendőrfőkapitány elgondolását a határvadász egységek felállításáról és felkérte, hogy intézkedjen a szakmai, logisztikai feladatok részletes kidolgozásáról – közölte a Belügyminisztérium hétfőn az MTI-vel.
Tovább »

A hónap végére elkészül a határzár

2015. augusztus 23., vasárnap · 2 hozzászólás

keritesepites_morahalom65_gs

Mórahalmon tartott munkaértekezletet a Műszaki Rendszer (MR) és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésével összefüggő kérdésekről vasárnap Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. A tárcavezetők a munkálatok helyszínén az építkezés aktuális állapotáról tájékozódtak – közölte az Országos Sajtószolgálat (OS). Tovább »

Határzár – Hende, Pintér: megfelelően halad az építés

2015. augusztus 14., péntek · Egy hozzászólás

deli_hatar_kerites13_gs

Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter pénteki munkaértekezleten egybehangzóan kijelentette: a jövő keddi kormányülésre készülő jelentésükben rögzítik, hogy a magyar-szerb határon az építés a korábban meghatározott határidőknek megfelelően halad, “a határ augusztus 31-re műszaki rendszerrel történő lezárásának akadályát nem tapasztalták” – tájékoztatta a két tárca közös közleményében az MTI-t.
Tovább »

Pintér: az ILEA segítette a közép-európai rendőri szervezetek demokratikus átalakítását

2015. július 17., péntek · Hozzászólok

A budapesti Nemzetközi Rendészeti Akadémia (ILEA) segítette a közép-európai rendőri szervezetek demokratikus átalakítását – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az ILEA 20. évfolyamának évzáró ünnepségén, pénteken. Tovább »

Július elsején áll szolgálatba az új koraszülött mentő Szegeden + FOTÓK

2015. június 25., csütörtök · Egy hozzászólás

koraszulott_mento_atadasa13kf

„Ez nem egy mentőautó, hanem egy mozgó gyermekintenzív osztály” – fogalmazott Kószó Péter, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány alapítója, az új koraszülött mentő átadóján. A dél-alföldi régióban évente átlagosan 1300 életet megmentő szolgálat vadonatúj, zöld-sárga színű járműve a speciális felszerelésekkel együtt 46 millió forintba került. Tovább »

Pintér Sándor: mintegy 75 ezren kapnak több fizetést júliustól

2015. június 17., szerda · Hozzászólok

A hivatásos állományba tartozóknak és a rendészeti szervek civil dolgozóinak, összesen mintegy 75 ezer embernek nő az illetménye, illetve a fizetése júliustól – erősítette meg Pintér Sándor belügyminiszter a tárca irányítása alá tartozó rendészeti szervek parancsnokainak állományértekezletén szerdán.
Tovább »

BM: a belgiumi terrorellenes akció miatt fokozottabb biztonsági intézkedéseket rendeltek el

2015. január 16., péntek · Hozzászólok

Pintér Sándor belügyminiszter a belgiumi terrorellenes akció miatt elrendelte a “B” készenléti fokozathoz tartozó feladatok részleges végrehajtását – közölte a Belügyminisztérium (BM) pénteken az MTI-vel. Ugyanakkor kiemelték: Magyarország közvetlen terrorfenyegetettsége nem emelkedett.
Tovább »

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke sürgős tájékoztatást kér a belügyminisztertől

2014. december 20., szombat · Hozzászólok

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke levélben sürgős tájékoztatást kér Pintér Sándor belügyminisztertől a rá vonatkozó, külföldi szervezetek által történt lejáratási kísérletek nemzetbiztonsági vonatkozásairól. Tovább »

Pintér: több mint ezermilliárdos az önkormányzati vállalatok adóssága

2014. december 12., péntek · Hozzászólok

Az önkormányzati vállalatok adóssága több mint 1000 milliárd forint, miközben a teljes önkormányzati rendszer működtetésére 781 milliárd forint jut – mondta Pintér Sándor belügyminiszter az Állami Számvevőszéknek az önkormányzatok ellenőrzésének tapasztalatairól, a jó gyakorlatokról szervezett pénteki, budapesti szemináriumán.
Tovább »

Százezer forinttal támogatták a koraszülöttmentőket a szegedi motorosok + FOTÓK

2014. december 5., péntek · Egy hozzászólás

adomanyatadas06_KF

Százezer forinttal támogatták a Ghost’s MC Hungary Szeged motorosai a szegedi koraszülöttmentők működését. A közelgő ünnepekre való tekintettel öt kiló szaloncukorral is kiegészítették az adományt. Tovább »

Következő oldal »