Sport

Több út a Pick Szeged előtt, kérdés mit sikerül Párizsban elérni

Több út a Pick Szeged előtt, kérdés mit sikerül Párizsban elérni

Izgalmas este áll a csapatok előtt. Több kérdés megválaszolatlan még.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 5., kedd
Több út a Pick Szeged előtt, kérdés mit sikerül Párizsban elérni

A Bajnokok Ligája csoportból már továbbjutott OTP-Bank Pick Szeged a francia fővárosban a PSG ellen zárja a csoportküzdelmeket szerdán 20:45-től. Az eredmény ennek ellenére közel sem mindegy, hiszen a csapatok közötti minimális pontkülönbségeknek köszönhetően az utolsó fordulóig maradtak eldöntetlen kérdések, több variáció is fenn áll a Szeged számára.

A különböző eredmények függvényében több eshetőség is kialakulhat. (Fotó: Eliza Solya)

 

Ősszel közel volt a bravúreredmény

Szeptemberben a Pick Arénában csapott össze a Pick Szeged és a Paris-Saint Germain, egy szoros csatában 31-29-re a franciák nyerték a találkozót. A félidőben hárommal mentek a vendégek, azonban összeszedettebben kezdte a második játékrészt a Szeged, amely sokkal jobb ritmusban kézilabdázott ellenfelénél. 

A hátrányon sikerült faragni, a vége előtt 5 perccel Mikler Roland védése után gyors egymásutánban kétszer is betaláltak a Kékek, így három és fél perccel a vége előtt időt kellett kérnie a PSG-nek. A vége előtt egy támadáson belül egy újabb Mikler-bravúr és egy vendég hiba után Dean Bombac egyetlen gólra csökkentette a különbséget. Egy újabb gyors gólváltás után az utolsó perc PSG támadással kezdődött, amiből David Romeu Balaguer a kapuba talált, és az idő már rövid volt ahhoz, hogy erre válaszoljon a Pick.

Bodó Richárd így értékelt az összecsapás után:

 

Mi várható ezúttal

Idegenben egy még nehezebb mérkőzésre lehet készülni, mint hazai pályán. A francia ellenfélnek is szüksége van a pontokra, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy harmadik vagy negyedik pozícióban zárja a csoportot. A közvetlen rivális Kielce jelent veszélyt a Párizsra. Egy francia vereség, illetve a lengyelek pontszerzése az Aalborg vendégeként azt eredményezné, hogy helyet cserélnek a tabellán. A kérdés az, hogy melyik csapat kapja a másik csoport hatodik, illetve ötödik helyezettjét.

A PSG mérlege az idei szezonban, hazai pályán a nemzetközi kupaporondon: 4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség.

A Szeged legutóbb a THW Kiel ellen játszott és szenvedett el egy 28-27-es vereséget

Sok kérdés megválaszolatlan még. Izgalmas napok előttünk. 

 

Több lehetőség: így zárhat, és ezeket a csapatokat kaphatja ellenfélként a Pick Szeged

Jelenleg 13 ponttal a hatodik helyen áll az OTP-Bank Pick Szeged. A horvát rekordbajnok RK Zagreb az ötödik, 14 egységgel. A Kolstad és a Pelister már biztos kieső, hátrafelé nem kell pillantgatni. A fő kérdés, hogy a 3-6. pozíciók közül melyiket sikerül megkaparintani.

A nyolcaddöntő során keresztbejátszás van a másik csoporttal. A hatodik a harmadik ellen, az ötödik a negyedik ellen lép pályára.

Amennyiben a Szeged megveri a PSG-t, a Kielce kikap és a Zágráb döntetlent játszik, akkor négy 15 pontos csapat lesz: ebben az estben az egymás ellen játszott eredményeket nézik, így negyedik lenne a Pick. Ha a szegediek legyőzik a Párizst, és a horvátok mellett a lengyelek is kikapnak, akkor három csapat lenne 15 egységen, az egymás ellen játszott eredmények alapján harmadik lenne a Pick Szeged.

Amennyiben döntetlen lenne a Szeged-PSG, továbbá a Kielce is egy pontot szerez, a Zágráb viszont nyer, akkor a Kékek a hatodik pozícióban jutnának tovább.

Pontazonosság esetén így végeznének a csapatok egymással szemben:

  • PSG a Kielce előtt,
  • PSG a Zagreb előtt,
  • Kielce a Zagreb előtt,
  • Szeged a Kielce előtt,
  • Zagreb a Szeged előtt,
  • PSG a Szeged előtt ha nyernek, döntetlen játszanak vagy kevesebb mint 2 góllal kapnak ki,
  • Szeged a PSG előtt, ha legalább három góllal nyernek.

A Telekom Veszprém, a Montpellier, a GOG és a Wisla Plock mind-mind a lehetséges nyolcaddöntős ellenfelek között. A 4-6. helyig a B csoportban is szoros az állás, szintén több forgatókönyv megvalósulhat.

 

A Pick Szeged és PSG őszi meccsének összefoglalója itt tekinthető meg:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.