Sport

Összeomlás a Szegednél, vereség Párizsban - a Veszprém vagy a BL-címvédő következik

Összeomlás a Szegednél, vereség Párizsban - a Veszprém vagy a BL-címvédő következik

A hatodik helyen zárta BL csoportját a Pick Szeged. Összeomlás a szegediek játékban az első félidő végére.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 6., szerda
Összeomlás a Szegednél, vereség Párizsban - a Veszprém vagy a BL-címvédő következik

A szezon egyik legfontosabb mérkőzésére készült az OTP-Bank Pick Szeged a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének zárónapján. Mindkét csapat továbbjutott már a kupasorozat nyolcaddöntőjébe, a végleges sorrendet fedte még homály. A Szeged, a PSG, a Kielce és a Zágráb az eredmények alakulásának függvényében sokféleképpen zárhatta csoportját a 3-6. helyek valamelyikén. Korántsem volt mindegy tehát az utolsó összecsapás végkimenetele, hiszen ettől függött, hogy a másik csoportból ki érkezik ellenfélként a kiesésszakasz első körében.

Összeomlás volt szegedi részről a félidő végére.

 

A mérkőzést megelőzően több rossz hír is sújtotta a Pick Szegedet: Bánhidi Bence betegség, Szita Zoltán pedig bokasérülés miatt nem tartott a csapattal Franciaországba. Ami jó hírként szolgált, hogy Luka Stepancsic meggyógyult, így a horvát válogatott játékos visszatért a csapatba. Az ellenfélnél ott volt az a Tonnesen, aki korábban a Tisza-parton is eltöltött két szezont.

 

Syprzak góljával a PSG szerezte meg a vezetést a találkozón, majd Mackovsek két, illetve Sostaric egy góljával 3-2-re vezettek a szegediek, akik a kisebb gólcsend után három góllal is el tudtak lépni (3-6). Időt is kért a hazai csapat, amely az első 10 perc alatt mindössze négyszer tudott betalálni. Sajnálatos módon a szegedi támadásokba is több hiba csúszott így nem sikerült mégjobban kihaszálni a párizsiak gyenge játékát. A félidő felénél 9-6 állt az eredményjelzőn. A Pick Szeged legjobb teljesítményt nyújtó játékosaiként Borut Mackovsek és Imanol Garciandía volt megemlíthető.

Miguel Martins és Bodó Richárd is beállt, méghozzá nem is akárhogyan: mindketten gólt szereztek első lövésükből. A gólváltások után továbbra is három volt a Tisza-partiak előnye, tíz perc volt hátra (9-12). Csaknem 23 perc volt ahhoz szükséges, hogy a fővárosiak elérjék a tíz találatot. Emberelőnyben egy gólra zárkózott a hazai csapat, miután felelőtlenül korán lövésre vállalkozott Miguel Martins. A félidő eddigi befejezése kísértetiesen hasonlított az Aalborg elleni zárásra. A 28. percben kiegyenlített a Paris Saint-Germain, 9-13-ról fogyott el a szegedi előny. Szűk egy perc múlva, 1-0 és 2-1 után ismét vezettek a franciák, méghozzá vészesen közel a szünethez. Az utolsó másodpercekben Sostaric hetest hibázott, hazai vezetéssel mehettek pihenőre a felek.

Félidőben: Paris Saint-Germain - OTP Bank Pick Szeged 15-14.

 

Garciandia ott folytatta, ahol abbahagyta, már az ötödik gólját szerezte, eddig minden lövése utat talált a francia kapuba. A 33. percben először vezettek két góllal a párizsiak (17-15). A Szeged támadójátékára megtalálta az ellenszert a francia védelem, ennek is köszönhetően tovább tudták növelni előnyüket. A következő percekben sem találta meccs eleji játékát a Pick Szeged, ezzel szemben a PSG egyre inkább magára talált. A 43. percben 24-20 állt az eredményjelzőn.

A teljes összeomlás szélén állt a Szeged: négygólos szériában tartott a PSG, miközben Frimmel hetest is hibázott. Kicsit kevesebb mint a félidő fele volt még hátra. A 49. perc elején a 30. francia találat is megszületett. A hazaiak teljes mértékben az irányításuk alá vették a találkozót. Viszont Martins ihletett formában tért vissza: négy gólt is szerzett egymás után,

 nyolcnál járt az este folyamán, már ekkor kijelenthető volt, hogy szegedi mezben a leggólerősebb találkozóját zárja. 

A franciák 4-5 gólos előnyüket tartották az összecsapás további részében, hiába igyekezett zárkózni Kárpáti Kriszitán legénysége. Simább vereség lett a vége, mint a meccs elején ígérkezett, ezzel a csoport hatodik helyén zárt a Pick Szeged.

Végeredmény: Paris Saint-Germain - OTP Bank Pick Szeged 37-33.

 

Machineseeker EHF Bajnkok Ligája 14. forduló, Párizs, Stade Pierre de Coubertin
Paris Saint-Germain - OTP-Bank Pick Szeged 37-33 (15-14)
Paris Saint-Germain: Skyprzak K., Tonnesen K., Holm J., Steins L., Prandi E., Karabatic L., Marchan C., Ntanzi S., Keita A., Sole S., Balaguer R., Grebille M., Karabatic N., Peleka W., Green J., Palicka A., vezetőedző: Raul Gonzalez
OTP-Bank Pick Szeged: Garciandia I., Miguel M., Mackovsek B., Bodó R., Gaber M., Sostaric M., Kalarash G., Stepancic L., Jelinic M., Frimmel S., Molina C., Bombac D., Szilágyi B,. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Kiállítás: Karabatic N. ('13, '46), Peleka W. ('30), Prandi E. ('39), Tonnesen K. ('50, '53)  illetve Frimmel S. ('9), Garciandia I. ('11), Kalarash G. ('24, '49, '55), 
Hétméteres: 4/4 illetve 1/3

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.