Sport

Locke parádézott, megszakadt a Szedeák rossz sorozata

Locke parádézott, megszakadt a Szedeák rossz sorozata

Öt meccs után jött össze újra a siker.

2024. március 10., vasárnap
Locke parádézott, megszakadt a Szedeák rossz sorozata

Simándi Árpád vereséggel tért vissza a Szedeák kispadjára az előző héten, a szegedi csapat a Pécs ellen szenvedett vereséget. Ezúttal ismét hazai környezetben lépett pályára a Szedeák, méghozzá a Kaposvár ellen.

 

 

A mérkőzés kaposvári kosárral indult, Krnjajski szerezte meg a vezetést a vendégeknek. A Woolridge-et továbbra is nélkülözni kényszerülő hazai csapat Locke kosarával egyenlített, amire Abell rögtön válaszolt. Az első percekben mindkét csapat nagyon kapkodott és pontatlanul játszott. Öt percet követően továbbra is a Kaposvár vezetett, de a szegedi kosarasok a légiósok vezetésével tapadtak a vendégekre. A kaposvári kosarasok sokkal agresszívabban, és pontosabban játszottak, de a bravúros egyéni villanásokkal tudta magát tartani a Szedeák. Az állás 13-16 volt, amikor Abell faultal együtt szerzett kosarat, majd a büntetőt is értékesítette. Ezt követően Mucza adta el a labdát, és Jackson Jr. R. vágott be egy nagy triplát, ezzel a futással pedig már kilenc ponttal vezettek a vendégek. Simándi Árpád, ekkor időt kért, hogy felrázza a fiúkat. Azonban ezután sem tudott érdemben felzárkózni a szegedi gárda.

Az első játékrészt 16-23-ra a kaposváriak nyerték.

A második negyedet Bognár Kristóf egy hatalmas triplával nyitotta, amire Puska válaszolt egy közeli kettessel. Ezt követően bár mindkét oldalon sok volt a pontatlanság, de fej-fej mellett haladtak a csapatok. A szegedi kosarasok 25-34-nél felszívták magukat és egy 5-0-s periódussal négy pontra zárkóztak. A Szedeák nagyot küzdött, de ebben a negyedben sem tudta megtörni a vendégeket, akik a fontos pillanatokra mindig tartogattak egy-egy egyéni villanást. Óriásit küzdött a szegedi gárda a második játékrészben, így sikerült azt megnyernie 23-21-re, de 

a Kaposvár így is öt pontos előnnyel vonulhatott szünetre.

A harmadik negyedet is egy trojkával kezdte a Szedeák. Locke köszönt be távolról, majd Abel kihagyta a középtávolit és Locke könyörtelenül bevágott még egy hármast, ezzel a mérkőzésen először vezettek a hazaiak. Az amerikai légióst nem tudták megállítani a vendégek, hiszen a következő támadásból egy harmadik hármast is elsüllyesztett. Ezzel a 9-0 ás Locke parádéval rárúgta az ajtót a kaposváriakra a hazai csapat és a vendégek edzője rögtön időt kért. Ezt követőn Abell kettesével kezdett felzárkózni a vendégcsapat, de a Szedeák légiósa foghatatlan volt. Locke a negyedbeli negyedik hármasát is bezúdította, erre azonban Jackson Jr, R. válaszolt a túloldalon egy trojkával, majd Lake és Locke is beköszönt, ekkor hat ponttal vezetett a hazai csapat. Ebben a negyedben lemosta a pályáról a Kaposvárt a hazai csapat, nagyrészt Noah Locke zsenijének köszönhetően. Három perccel a játékrész vége előtt már kilenc ponttal vezetett a Szedeák. Nagyon elkapták a fonalat Bognárék, kiváló ritmusban kosárlabdáztak. Itt azonban a vendégeknek sikerült megtörniük a szegediek lendületét egy 5-0-s futással és a Szedeák mestere időt is kért, hogy rendet rakjon a fejekben. 

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen Locke és Bognár kosaraival stabilizálta magát a hazai csapat, így 8 pontos előnnyel fordulhatott az utolsó negyedre.

A záró játékrészt újfent Noah kosara indított, ezzel a légiós 10 pontra növelte a szegedi gárda előnyét. Locke-ot elfogytak a jelzők, hiszen egy triplát is bevágott, ezzel pedig egy 5-0-s futással nyitott a Szedeák. Az amerikai légiós, ekkor 37 pontnál járt. Ezt követően amúgy mindkét csapat összerántotta a védekezését, és innentől egy kemény brusztolós csatává vált a mérkőzés. Ebből a vendégek jöttek ki jobban, akik a szoros emberfogásos védekezésükkel lelassították a szegedi támadójátékot. Viszont támadásban a kaposváriak sem tudtak eléggé felpörögni, ahhoz, hogy tényleges veszélyt tudjanak jelenteni a hazaikra. A szegedi gárda 84-77-re vezetett, amikor úgy tűnt közelebb zárkózhat a Kaposvár, de Locke két büntetője és Bailey triplája megadta a kegyelemdöfést. A szenzációs harmadik negyednek és Locke klasszisának köszönhetően 89-77-re győzőtt az SZTE-Szedeák. A szegedi csapat egy öt mérkőzéses vereségsorozatot szakított meg ezzel a győzelemmel. 

Az amerikai légiós 41 pontot szerzett, közte hat triplával és kilenc faultot harcolt ki. Egyértelműen ő vitte el a hátán a csapatot.

SZTE-Szedeák – Kometa Kaposvári KK 89-77 (16-23, 23-21, 30-17, 20-16)

Bajnokság, 23. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér Dénes Kelemen, Győrffy Pál Attila, Minár László Balázs (Mocsai László)

Szeged: Cohill -, Locke 41/18, Bailey 10/6, Bognár 10/3, Lake 8. Csere: Mucza 11, Zsíros 5/3, Balogh 4, Mayer -.

Kaposvár: Krnjajski 5/3, Abell 27/3, Szőke 4, Filipovity 12/3, Koprivica 15. Csere: Jackson Jr. 9/6, Halmai 3, Puska 2.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.