Sport

Sikerrel vette negyeddöntőjét a világkupán Kónya Zsófia

Sikerrel vette negyeddöntőjét a világkupán Kónya Zsófia

2024. február 18., vasárnap
Sikerrel vette negyeddöntőjét a világkupán Kónya Zsófia

A női váltó nem jutott döntőbe a rövidpályás gyorskorcsolyázók gdanski világkupaversenyén, ugyanakkor egyéniben három magyar is kisdöntőben szerepelt szombaton.

Fotó: Nemzeti Sport

 

A Kónya Zsófia, Somodi Maja, Somogyi Barbara, Sziliczei-Német Rebeka alkotta kvartett 3000 méteren az amerikai, a kanadai és a kínai csapat mögött negyedik lett az elődöntőben, így vasárnap az 5-8. helyért küzdhet tovább.

A nők sprinttávján a vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Kónya futamharmadikként időeredményének köszönhetően sikerrel vette a negyeddöntőt.

A legjobb tíz között már nem volt reális esélye a továbbjutásra, így a kisdöntőbe került, amely csak háromfős volt két kizárás miatt. A 29 éves szegedi versenyző a holland és a japán riválisát sem tudta megelőzni, azaz nyolcadik lett. A győzelmet a szám holland vb-bronzérmese, Selma Poutsma szerezte meg, míg a férfiaknál a háromszoros világbajnok dél-koreai Szeo Ji Ra diadalmaskodott.

Az 1500 méteres távon ugyanabban az elődöntőben szerepelt Bontovics Balázs és a reményfutamokban sikerrel járó Tiborcz Dániel. Előbbi negyedik, utóbbi ötödik lett a nyolcfős futamban, így mindketten a kisdöntőbe kerültek. A hétfős B döntőben Bontovics remekül versenyezve második lett, míg Tiborczot szabálytalanság miatt kizárták. A táv kanadai vb-bronzérmese, Pascal Dion győzött, Bontovics 9., Tiborcz 13. lett. A vk-t az ugyancsak kanadai William Dandjinou nyerte, legjobb magyarként Bontovics 19. lett.

A leghosszabb távon a nőknél nem járt sikerrel a jövő heti junior vb-re készülő Somodi Maja, mert a hétfős elődöntőjében csak hatodikként ért célba. Az aranyérmet az amerikai Kristen Santos-Griswold nyakába akasztották, Somodi 16. lett. A vk-t a dél-koreai Kim Gilli nyerte, a legjobb magyar az ezen a távon Eb-bronzérmes Sziliczei-Német volt a 19. helyével.

A 2000 méteres vegyes váltók küzdelmében a vk-t is megnyerő hollandok diadalmaskodtak, a magyarok pénteken a 11. helyen zártak, a pontversenyben pedig a 12. pozíciót szerezték meg.

Vasárnap 500 és 1000 méteren küzdenek a legjobbak, valamint a staféták fináléival zárul majd a program.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.