Sport

Fellendülést hozhat a szegedi labdarúgásban a Szeged-Csanád GA hazatérése

Fellendülést hozhat a szegedi labdarúgásban a Szeged-Csanád GA hazatérése

2019. szeptember 23., hétfő
Fellendülést hozhat a szegedi labdarúgásban a Szeged-Csanád GA hazatérése

Dóra János, a szegedi futball ikonikus alakja szerint az eredményesség mellett több helyi kötődésű játékossal vonzhat nagyobb nézősereget a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. A 43 éves labdarúgó úgy látja, a mostani keretben is akad olyan játékos, aki a későbbiekben legendássá válhat a szurkolók körében.

Mint ismeretes

, 1999-ben megszűnt a Szeged LC, az utolsó szegedi csapat, amelyik első osztályban szerepelt. Az SZLC megszűnését követően 2000-ben létrejött a Szeged FC, amely a 2002/03-as szezonban ezüstérmes lett az NB II-ben (akkori harmadosztály), így a következő idényben már az NB I/B-ben (másodosztály) indulhatott, ám két szezon után – a Szeged LC-hez hasonlóan – anyagi okok miatt megszűnt. Dóra János, a szegedi futball kiemelkedő alakja négy éven keresztül erősítette a Szeged FC-t, amely soraiban játékosként megtapasztalhatta, hogy Szegeden mekkora szeretet övezi a labdarúgást. Számára az egyik legemlékezetesebb mérkőzés egy Honvéd ellen rangadó volt, azt is elmondta, hogy miért. - A Honvéd ellen legalább 2-3 ezer néző volt kint a Felső Tisza-parti Stadionban. Mindkét szurkolótábor végig biztatta a csapatot, nagyon hangulatos volt, végül 3-1-re kikaptunk. Akkoriban a Honvéd és a Vasas is másodosztályú volt, de a szezon végén mindkettő feljutott – idézte fel emlékeit. Az elmúlt évtizedekben mostohagyermeknek számított a labdarúgás a városban. A Szeged FC hontalanságát is jól jelzi, hogy a klub ötéves fennállása alatt először a Felső Tisza-parti Stadionban, majd az SZVSE-pályán játszotta hazai meccseit. Idén azonban a Szent Gellért Fórummal egy minden igényt kielégítő sportkomplexummal gyarapodott a város, a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával együtt pedig a profi futball is visszatért Szegedre. Dóra szerint most már minden adott, csak tartalommal kell megtölteni az új stadiont. - Az új dolgok mindig nagy érdeklődésnek örvendenek. Ha ezt sikerül megtölteni tartalommal úgy, mint például

a stadionavatón aratott 5-3-as győzelem esetében,

akkor folyamatosan egyre több nézőt fog vonzani a Szeged-Csanád Grosics Akadémia – fejtette ki álláspontját Dóra. Hangsúlyozta, a szegedi közönség ki van éhezve a futballra.

Most már minden adott a jó futballhangulatra Szegeden (Fotó: Kovács Ferenc)

A 43 éves labdarúgó kiemelte, a nézőszámot az eredményességen kívül az is nagyban befolyásolhatja, hogy hány helyi kötődésű labdarúgó szerepel a csapatban.

- Nagyon fontos lenne, hogy minél több szegedi játékos legyen a csapatban, mert ezáltal megnőhet az együttes vonzereje. A szegedi játékosnak a szomszédja, a szomszédnak a haverja biztos, hogy elmegy megnézni a meccset, hogyha az egyik ismerőse játszik – fogalmazott.

Példaként említette a Debreceni VSC-t, ahol kifejezetten sok helyi kötődésű labdarúgó szerepel. A szegedi futball ikonikus alakja szerint, a Szeged-Csanád Grosics Akadémiában szerepelnek olyan játékosok, akik a későbbiekben legendássá válhatnak a szurkolók körében. - Biztos, hogy lesz olyan szegedi játékos, aki a teljesítményével kivívja majd azt a szeretetet, amit én is megkaptam. Germán Tamás csapatkapitányként a stadionavatón mesterhármast ért el. Erre szerintem nagyon sokáig emlékezni fognak a drukkerek – zárta gondolatait.  

Germán Tamás lehet a szegedi futball következő nagy ikonja (Fotó: Kovács Ferenc)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.