Sport

Labdarúgás: megnyújtaná jó periódusait a Mórahalom

Labdarúgás: megnyújtaná jó periódusait a Mórahalom

2016. augusztus 23., kedd
Labdarúgás: megnyújtaná jó periódusait a Mórahalom
morahalom_dunaujvaros24_gs

Újoncként nehéz szezon előtt áll az NB III-ban a Mórahalom VSE: a Magyar György-Sasa Vojnic Zelic kettős által trenírozott gárda az első három fordulóban nem tudott pontot szerezni, a következő mérkőzésekben azonban már egyre jobban játékra rázódva beiratkoznának a bajnokságba – a rajtot követően a csapathoz a nyáron igazolt támadóval, Busa Bencével beszélgettünk.

Beragadt a rajtnál az NB III-ban újonc Mórahalom VSE: a Csongrád megyei I. osztály tavalyi bajnoka az első három körben nem tudott pontot szerezni, és rúgott gól nélkül a tabella utolsó helyén áll. Persze van még bőven idő a korrigálásra, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első három körben három olyan csapattal találkoztak a homokhátiak, amely minden bizonnyal a táblázat elején zár majd a szezon végén, hiszen a Szigetszentmiklós és a Dunaújváros tavaly még a másodosztályban játszott, míg a Ferencváros II. a 2015/16-os idényben megnyerte a harmadosztály Nyugati csoportját, így ellenük bravúr lett volna a pontszerzés az újonctól, amelyre a folytatásban várhatóan könnyebb meccsek várnak. „Nehéz bajnokságra számítottunk, én is úgy látom, hogy egyik sem lesz sétameccs, egyikre sem mondhatjuk, hogy kötelező győzelem. Nekünk meglepetéseket kell okoznunk. Úgy érzem, már most is szerezhettünk volna pontokat, az első meccsen még kicsit megilletődöttek voltunk, hiszen most kerültünk fel, nem voltunk ott maximálisan fejben. A második meccsen már bátrabban mentünk oda, voltak lehetőségeink, a védekezést gyakoroljuk, egyre jobban megy, összeáll a csapat. Amiben még hiányosságaink vannak, azok a helyzetek kialakításai, a Fradi ellen is volt 1-2 lehetőségünk, de ezeket ki kell használni, mert ezen a szinten ez megbosszulja magát, ha ezeket nem tudjuk értékesíteni” – összegezte a csapat rajtját a Mórahalom VSE játékosa,

Busa Bence

. A mórahalmiak támadója hozzátette, nagyon nagy az ugrás a két osztály között, erőnlétben, gondolkodásban és gyorsaságban is magasabb szintet képvisel az NB III, mint a megyei I. osztály, ezért fejben és gyorsaságban is minél jobban ott lenniük a folytatásban. „Ezen dolgozunk, hogy ez változzon és ezekben jobbak legyünk. A második meccsen felvettük az ellenféllel a versenyt, egyenrangú partnerei voltunk a Dunaújvárosnak, az utolsó pontos passzok, jó megoldások hiányoznak nekünk. Ezt kell még javítanunk, a védekezésünk alakul, most kellene felépíteni a támadórészt, amivel végre helyzeteket tudnánk kialakítani, és gólt is tudnánk szerezni, mert eddig ez nem sikerült. Remélem, a Komló ellen meg tudjuk szerezni az első pontjainkat” – fogalmazott portálunknak Busa Bence.

morahalom_dunaujvaros13_gs

„Az, hogy az első három meccset vereséggel zártuk, ez eléggé demotiváló, de a csapat egyben van, minden meccsre úgy készülünk, hogy itt muszáj pontot szereznünk, hiszen öt kieső lesz az osztályból, így minden pontot meg kell ragadnunk” – utalt Busa Bence arra, hogy a versenykiírás szerint mivel a következő szezonban már nem 18, hanem csoportonként 16 csapat vesz részt az NB III küzdelmeiben, így öt csapat is búcsúzik a szezon végén, ráadásul a három csoport legrosszabb tizenkettedike is a megyeegyben kezdi meg a következő évet. „Itt már nincs mese a Komló ellen, ez a győzelem még lökést is adhatna a folytatásra, ahol nem NB II-es kieső, és tavalyi csoportgyőztes ellen játszunk. Remélem, mindenki bátrabban fog játszani, és maximálisan oda tudjuk majd tenni magunkat” – tekintett a hétvégi, Komló elleni, akár kulcsmeccsként is felfogható találkozóra a homokhátiak 21 éves csatára. Busa Bence kifejtette, mivel tudják mi a tét, úgy gondolja, sikerülni fog a Komló hétvégi legyőzése, hiszen lelkes a társaság, valamint a Fradi ellen is volt olyan periódusuk, amikor bátrabban játszottak, bár ehhez sajnos kellett két gól, de ezt követően birtokolni tudták a labdát és támadásokat tudtak vezetni, így a siker érdekében ezt kellene egy teljes meccsen keresztül hozniuk, nem csak rövid intervallumokban. A tavaly a Mórahalom riválisánál, az Algyőnél futballozó és 21 gólt szerző játékos a nyáron szerződött az NB III-as újonchoz, a váltás kapcsán elmondta, a nyáron a homokháti klub elnöke, Révész Gábor megkeresését követően szívesen vállalta az egy osztállyal fentebbi kihívást. „Voltam a SZEOL-ban, de ott nem kaptam elég lehetőséget, így bennem volt a vágy, hogy kipróbáljam magam még NB III-ban, e miatt döntöttem a váltás mellett. Azon vagyok minden edzésen, hogy bekerüljek a hétvégi kezdőcsapatba. Sokan vagyunk, nincsenek fix helyek, mindenkinek meg kell küzdenie a helyéért, remélem, hogy minél több játéklehetőséghez jutok az által, hogy igyekszem magamból a legjobbat kihozni” – zárta Busa Bence.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.