Sport

Kosárlabda: excsapatához távozik Molnár András

Kosárlabda: excsapatához távozik Molnár András

2016. június 28., kedd
Kosárlabda: excsapatához távozik Molnár András
szedeak-mafc14kf_molnar_andras

Több mint két évvel visszatérését követően távozik a Naturtex-SZTE-Szedeák saját nevelésű játékosa, Molnár András: a rutinos bedobó a következő idényt már nem a szegedieknél kezdi meg, ám új állomáshelye sem lesz ismeretlen számára.

2014 márciusában tért vissza

Szegedre

Molnár András

: most azonban igaznak bizonyultak a korábbi pletykák, így a Naturtex-SZTE-Szedeák 32 éves játékosa jövőre már nem a szegediek mezében pattogat - a következő szezonban a B-csoportos Debrecen csapatában játszik, amely együttest már pályafutása korábbi szakaszában, 2005-től másfél éven át erősített. „Volt ennek is szerepe, jól éreztem akkor Debrecenben magamat, szerettem a várost. Most a csapat ügyvezetője az a

Becsky Pisti,

aki nekem gyerekkori jó barátom, így az ő személye volt a garancia arra, hogy azok a komoly tervek, amiket ott szőnek, az nem csak végvár építés, hanem valóban komoly dolgok vannak mögötte. Ennek az első lépése az, hogy egy B-csoportos évet kell játszani, hiszen akkor tud egy csapat eredményesen az A-csoportban játszani, ha előbb megnyeri a B-csoportot. Nem gondolom levezető évnek ezt a debreceni kirándulást” - mondta el döntésével kapcsolatban portálunknak Molnár András, aki a 2015/16-os bajnokságban 26 mérkőzésen átlagban 29.2 percet töltött a pályán, ami alatt 11.8 pontot, 3.2 lepattanót, 1.8 gólpasszt produkált. Hozzátette, nem akart mindenáron váltani a nyáron, szívesen maradt volna Szegeden, de ezzel a lehetőséggel, amelyik most nyílt előtte, élni kívánt. Régi-új csapatától pedig egyértelműen elvárás a következő szezonban, hogy megnyerje a B-csoportot, így újra a legjobbak között szerepelhessen. Nemcsak mint játékos, hanem mint utánpótlás-edző is eligazol Szegedről Molnár András személyében, aki a Szedeák fiataljainak fejlődését is segítette az elmúlt idény folyamán. „Lesz Debrecenben is ilyen jellegű feladatom, hogy pontosan melyik utánpótlás-csapatnál, az még nem teljesen biztos, több lehetőség is van, de ez az egyik része a szerződésnek, hogy az utánpótlással is foglalkozom, ahogy ez itt is volt. Nekem ez volt az első évem az utánpótlásban, nagyon sokat tanultam az edzőkollégáktól, sokat kaptam a gyerekektől is, amit ezúton is köszönök nekik. Nagy élmény volt velük dolgozni, és nagyon sajnálom őket itt hagyni, biztosan figyelemmel fogom kísérni a pályafutásokat a jövőben” - fogalmazott Molnár András.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.