Sport

Kézilabda: komolyabb célokért küzdene a KSZSE a következő szezonban

Kézilabda: komolyabb célokért küzdene a KSZSE a következő szezonban

2016. június 1., szerda
Kézilabda: komolyabb célokért küzdene a KSZSE a következő szezonban
kszse_2015_16

Idén könnyebben harcolta ki a bent maradást az NB I/B Keleti csoportjában a Kézilabda Szeged SE: a csapat a tizenkettedik helyen zárta a 2015/16-os szezont. A következő évben új vezetőedzővel, magasabb célokért küzdene a pontvadászatban - az idényről, valamint a közeljövő terveiről Forgó Zoltánt, a klub elnökét kérdeztük.

Tavaly egészen a bajnokság végééig kellett izgulnia a Kézilabda Szeged SE-nek arra, hogy bebiztosítsa az idei tagságát az NB I/B Keleti csoportjában. Az idei év ebből a szempontból már "könnyebb" volt, hiszen három győzelemmel előzték meg az Inárcs-Örkényt, és a tizedik helyen végzett Nyíradony is csupán egy győzelemnyire végzett a KSZSE előtt. Az elmúlt év értékelésére a klub elnökét, Forgó Zoltánt kértük fel.

- Tavaly a biztos bent maradást tűzték ki célként: ezt sikerült teljesíteniük, hiszen nem kellett izgulniuk a bajnokság hajárjában. Ennek tükrében miként értékelné a szezont?

- Az idei szezon végeredménye, azaz a 12. helyezés a bent maradáshoz elegendőnek bizonyult, azonban a játékosállomány tehetségéhez és az elvégzett szakmai munkához mérve méltatlannak és nehezen megmagyarázhatónak tartom. Sok újonnan érkező játékossal kezdtük meg a felkészülést, akiknek a csapatba való beépülése sajnos nem valósult meg maradéktalanul. A valódi csapategység hiánya az eredményekben tükröződött. Bíztató egyéni teljesítményekben azonban idén sem volt hiány, a jövő év feladata tehát a pályán elért egyéni sikereket csapat szinten tovább fejleszteni.

- Legutóbbi beszélgetésünkkor azt is említette, hogy elsősorban a góllövésben kell fejlődniük, ez úgy tűnik, idén sikerült is. Mennyire sikerült ezen a téren javulniuk, és mi az, amiben viszont tovább kell dolgozniuk?

- Amint említettem, remek egyéni teljesítményekből nem volt hiány mind mezőnyben és kapuban egyaránt, azonban véleményem szerint egy szisztematikusabb átlövő játék kiépítésével és a gyorsaságunk fejlesztésével tovább tudnánk emelni a szerzett gólok számát. A védekezésünk rengeteget fejlődött a szezonban és a megfelelő felkészülés segítségével olyan szintre szeretnénk fejleszteni az állóképességünket, ami az elsajátított taktikai és technikai elemek 60 percen keresztül történő megvalósítását szolgálja.

- Csapó Erikával készített interjúnk alatt szóba került, hogy a következő szezont már az ő vezetésével, jelentősen átalakított kerettel kezdi meg a klub. Miért döntöttek e mellett az irányvonal mellett?

- Volt kiváló kézilabdázó és rendkívül sikeres utánpótlás-edzőként Erika szakmai múltja biztosíték lehet a kiemelkedő színvonalú munkára és a kitűzött célok megvalósítására. Játékosokat tekintve szintén szükségünk van a vérfrissítésre, továbbá szeretnénk magasabb szintre emelni az utánpótlás-képzést és elősegíteni a tehetséges gyerekek beépülését a felnőtt csapatba.

- Hogyan alakul a csapat idei keretének sorsa, kik távoznak, és vannak-e további érkezők, valamint milyen terveket, célokat tűzhetnek ki így a következő idényre?

- A távozók listája szerencsére nem olyan hosszú, mint az érkezőké. Igyekszünk olyan játékosokkal erősíteni, akiknek a játéka és a hozzáállása is passzol az új vezető edzőnk elképzeléseihez. Konkrét nevekről még nem tudok beszámolni, azonban több játékossal is előrehaladott tárgyalásokat folytattunk, főként olyanokkal akik valamilyen formában Szegedhez kötődnek. A célkitűzés része a komolyabb mentalitás, a valódi alázat és a verejtékes munka, ami az időközben egyre inkább kikristályosodó játékoskerettel az elmúlt évek eddigi legjobb eredményét hozhatja meg. Jövőre már nem csupán a bent maradásért szeretnénk harcolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.