Sport

Kézilabda: győzelemmel zárta az alapszakaszt a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: győzelemmel zárta az alapszakaszt a MOL-Pick Szeged

2016. március 12., szombat
Kézilabda: győzelemmel zárta az alapszakaszt a MOL-Pick Szeged
pick-csurgo017kf

Tét nélkül léphetett pályára a Csurgó vendégeként a MOL-Pick Szeged az alapszakasz záró fordulójában: bár tíz perccel a vége előtt még a hazaiak vezettek, végül megnyerte a bajnokit Juan Carlos Pastor együttese.

Különösebb tétje már nem volt a MOL-Pick Szeged számára a Csurgó elleni, Nagyatádon játszott bajnokinak, hiszen a hétközi sikerével a szegedi együttes már biztosan az élen végez az alapszakasz végeztével.

Gazdag

gólja indította a meccset, amelyen először negyed óra elteltével vezetett a Pick

Curuvija

találatát követően. (7-8) Kiélezett, kemény derbi volt, az első félidő folyamán végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a szünet előtt három perccel került kétgólos előnybe a Csurgó (12-10). Egy perccel a szünet előtt már hárommal is vezetett

Sótonyi László

együttese, de végül

Vranjes

találatával kétgólos hátrányban volt a szünetben a MOL-Pick Szeged. A folytatást követően ugyan újra visszaállt a meccs szoros képe, de

Cavor

gyorsan lőtt három góljának köszönhetően újra meglépett a Csurgó. (19-16) Tíz perccel a vége előtt aztán utolérte ellenfelét a Pick, (23-23) majd

Parrondo

góljával hosszú idő után már vezetett is, majd a hajrában egygólos szegedi vezetésnél

Hornyák

kihagyta a hétméterest, az ellentámadásból azonban

Ancsin

gólt lőtt, ezzel eldöntötte a meccset. Nagyot küzdve nyert tehát a Csurgó vendégeként a MOL-Pick Szeged, amely az 1.-6. helyért zajló rájátszásban folytatja majd bajnoki szereplését, ahol mindenkivel kétszer játszik majd, így alakul ki a bajnokság végső sorrendje.

K&H férfi kézilabda NB I, alapszakasz, 26. forduló

Csurgói KK-MOL-Pick Szeged 26-28 (14-12)

Csurgó:

Székely - Hornyák 1/1, Cavor 5, Mota 2, Hadziomerovic 1, Mikita 5, Gazdag 4/1. Csere: Pordán 3, Dimitrievski 2, Hanusz 1, Pazin 1, Herbert, Skokan 1.

Vezetőedző:

Sótonyi László.

MOL-Pick Szeged:

Wyszomirski - Curuvija 2, Ilyés 2, Blazevic 2, Vranjes 6, Bombac 4/1, Parrondo 3/1. Csere: Balogh 1, Hegedüs 2, Thiagus Petrus, Mindegía, Ancsin 5, Robledo, Källman 1, Prodanovic.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Hétméteres:

4/2 ill. 3/2.

Kiállítás:

4 perc ill. 6 perc.

Győzött utolsó alapszakaszbeli meccsén a MOL-Pick Szeged.http://szegedma.hu/?p=617630

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.