Sport

Labdarúgás: üzenne a szegedieknek tavasszal a Szeged-Grosics

Labdarúgás: üzenne a szegedieknek tavasszal a Szeged-Grosics

2016. február 17., szerda
Labdarúgás: üzenne a szegedieknek tavasszal a Szeged-Grosics
szeged2011_gyirmot35_gs_szantai_levente

Véget ért a Szeged 2011-Grosics Akadémia téli felkészülése, a hétvégén már az NB II idei szezonjának második fele veszi kezdetét. Klausz László tanítványai a negyedik helyen állnak féltávkor, vasárnap pedig a listavezető, Gyirmót FC Győr vendégeként lépnek pályára az első fordulóban. A nyitómeccs előtt a gárda kapusát, Szántai Leventét kérdeztük.

Január negyedikéig kaptak pihenőt

az őszi szezont követően a Szeged 2011-Grosics Akadémia labdarúgói, majd a fizikai felkészítést követően

a törökországi Belekben

játszott három felkészülési mérkőzést az együttes. Hazatérve még öt mérkőzést vívott a felkészülés jegyében a gárda, amely alatt az NB III-as

Gyulát legyőzte

, az élvonalbeli Kispesttől

1-0-s vereséget szenvedett

, míg a román másodosztályú UTA Araddal idegenben döntetlent értek el, míg

hazai pályán legyőzték

az aradiakat

Germán Tamásék

, a főpróba pedig

nem hozott gólt

a Szolnok ellen. „A törökországi tíznapos edzőtábort megelőzte egy kéthetes, kőkemény periódus, amikor napi három edzéssel készültünk. Törökországban az volt a lényeg, hogy jó csapatokkal mérkőzzünk meg, és lássuk, hogy hol tartunk. Az utána való időszakban lehetett látni, hogy egyre jobban összeállt a csapat, bár kevés gólt rúgtunk, viszont keveset is kapunk. Védekezésünk rendben van, a támadójáték is meglesz. Azok a kapufák, amik az edzőmeccseken kifele pattantak, bízunk benne, hogy a bajnokságban befele fognak majd pattanni.

Oláh Gergő

fogalmazta meg remekül a szolnoki edzőmérkőzés után: jó lenne Gyirmóton szépen, csöndben egy 1-0-s győzelmet aratni és így lehozni a mérkőzést” - mondta el portálunknak

Szántai Levente

, a Szeged 2011-Grosics Akadémia kapusa. Ha már a védekezés: az érezhető volt a Szeged-Grosicsnál, hogy míg a bajnokság elején agresszív játékot produkált a csapat, a két nagy arányú vereséget követően, amelyet a Kisvárda és az Ajka vendégeként szenvedett el a csapat, megváltozott a játék, és rendezettebb lett a védekezés is. „Két meccs volt, ahol elcsúsztunk. Úgy kezdtük a bajnokságot, hogy három meccsből lett hét pontunk, utána viszont beleszaladtunk két csúnya zakóba, ennek mentális oldala is volt, mert úgy gondolom, egy picit elhittük, hogy a feljutásért kell, hogy játszunk. Akkor kaptunk két pofont, helyrekerültünk, majd rendeztük a sorokat. Sokat beszélgettünk erről csapaton belül is, a vezetőedző is elmondta a véleményét, így együttesen hoztuk meg azt a döntést, hogy kicsit visszább álltunk. Az első meccseken inkább az volt a jellemző, a Gyirmót kivételével, hogy letámadtuk az ellenfelet, ezt követően visszább álltunk, hagytuk, hogy az ellenfelek jöjjenek és kihasználtuk a gyors szélsőinket és jó védekezésünket, amikből sok pontot szereztünk” - nyilatkozta a szezon közbeni váltásról Szántai Levente. A csapatnál nem sokban változott a keret a télen:

Oláh Lóránt Újbudára

, míg

Geiger Norbert

Dabasra szerződött, létszámban azonban

nem lett vékonyabb

a szegediek kerete, hiszen érkezett

Samuel Obot

, valamint

Andrei Coroian

. Ezt emelte ki Szántai Levente is: meglátása szerint a csapat erőssége lehet a tavaszi idényben, hogy tulajdonképpen egyben maradt az őszi csapat. „A vezetők nagyon okosan és tudatosan igazoltak, nem érkezett hozzánk 4-5 játékos, hanem az volt a cél, hogy posztra igazoljuk ezt a két játékost, és valódi erősítést jelentsenek számunkra. A legnagyobb erősségünk az, hogy együtt maradtunk és egységes, erős csapatunk van. Nem beszélnék nagy nevekről, bár vannak NB I-et megjárt játékosok, de inkább beszélnék csapategységről, ez az, ami a siker titka lehet tavasszal is” - fejtette ki a 63 élvonalbeli mérkőzéssel rendelkező kapus.

szeged_2011_hfc_edzomeccs29_gs

A Szeged-Grosics a listavezető és egyben a bajnoki címre legnagyobb esélyes Gyirmót otthonában rajtol tavasszal, így rögtön egy nehéz feladattal kell szembenéznie a csapatnak. Az őszi mérkőzésen azonban nem álltak messze

Klausz László

fiai attól, hogy három pontot szerezzenek a favorit ellen: háromszor is csak a kapufa mentette meg a Gyirmótot a bekapott góltól. „Itthon megleptük őket, nem számítottak ilyen jó futballra tőlünk, három kapufánk is volt a meccs során. Ezekről beszéltem korábban, amikben bízom, hogy tavasszal befele fog pattanni majd nekünk, az ellenfeleknek pedig kifele, így tényleg sikeres tavaszt tudhatunk le. Gyirmóton is egy stabil, erős védekezéssel és jó kontrajátékkal tudunk eredményt elérni. Természetesen tiszteljük a Gyirmótot, mert tudjuk, hogy reális esélye van a feljutásra, de nem feltartott kézzel megyünk hozzájuk. Jól sikerült a felkészülésünk, a végére elég szépen összeállt a csapatunk. Ami nagy előnyünk lehet a tavaszra is, hogy csupán 1-2 változás volt a csapaton belül, megmaradt a csapat gerince, egységes és jó társaság vagyunk, ami szerintem itt az NB II-ben az erőviszonyokat tekintve lehet a siker titka” - tekintett a hétvégi mérkőzésre Szántai Levente. A kapus hozzátette, akárcsak a stáb, így ő is külön készül mindig a soros ellenfeleinkből, mindig a soron következő mérkőzésükre kell koncentrálniuk. „Azt gondolom, egy profi játékosnak is alapkövetelmény az, hogy ismerje az ellenfél támadóit, játékát. Ez a kapusra, rám is érvényes, de ugyanígy mondjuk a jobboldali védőre is, akinek tudnia kell, hogy milyen lábas játékossal fog találkozni, befelé cselez, vagy inkább az alapvonal felé viszi a labdát. Simon Attilát ismerem személyesen is, hiszen annak idején játszottunk egy csapatban, Máté Jánossal pedig Mezőkövesden játszottam évekig, ez már a kor előnye” - mondta nevetve Szántai Levente. A Szeged-Grosics négy pontra áll a második, feljutást jelentő helytől: a Zalaegerszeg négy, míg a harmadik Budaörs három ponttal áll a szegediek előtt, így egy jó rajttal akár az előttük álló csapatokat is utolérhetnék Zelenyánszki Lászlóék. A kapusnál arról érdeklődtünk, hova érhetnek oda majd a tavaszi szezon végeztével? „Az öltözőn belül sokat beszélgettünk erről, a reális cél számunkra ebben az évben úgy gondolom az első öt hely valamelyikének megszerzése, ami már szép eredménynek mondható. Nekem nem titkolt célom az, hogy fel tudjunk állni a dobogó valamelyik fokára, mert ezzel egy picit felhívhatjuk arra a figyelmet Szegeden is, hogy itt vagyunk, a városnak szüksége van futballcsapatra. Vágyunk már vissza Szegedre, ez lenne a cél tavaszra, hogy egy olyan üzenetet hordozzunk, hogy a szegedi emberek egy kicsit felkapják a fejüket, és azt mondják, hogy van egy NB II-es csapatunk, amelyik igen jól szerepelt idén is, hiszen a tavalyi hetedik hely is egy szép helyezés. A legfontosabb célunk, hogy mindig egy kicsivel előrébb tudjunk lépni” - válaszolta Szántai Levente. A Szeged 2011-Grosics Akadémia vasárnap 15 órakor lép pályára a Gyirmót elleni idegenbeli mérkőzésen, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A dobogóra is odaérne a tavaszi szezon végére a Szeged-Grosics kapusa.http://szegedma.hu/?p=610137

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.