Sport

Kosárlabda: készen áll a kemény csatákra Jozo Brkic

Kosárlabda: készen áll a kemény csatákra Jozo Brkic

2015. november 5., csütörtök
Kosárlabda: készen áll a kemény csatákra Jozo Brkic
szedeak-nyiregyhaza38kf_jozo_brkic

A hatodik fordulóban léphetett először pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák nyáron igazolt centere, Jozo Brkic. Az előszezonban térdsérülést szenvedett játékos a Nyíregyháza ellen mutatkozhatott be szegedi színekben.

Nem indult könnyen

Jozo Brkic

szegedi karrierje: a nyáron igazolt center a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésen megsérült, elszakadt az oldalszalag a térdében, ennek következtében az eddigi bajnokikon nem állhatott Nikola Lazic rendelkezésére, az elmúlt szombaton a

Nyíregyháza ellen

azonban már pályára küldhette őt a Szedeák mestere. „Igen, a sérülés már a múlté, egészséges vagyok. Amikor megsérültem, azt mondták, 4-6 hetet kell kihagyjak, és utána kemény edzésmunkával készen állhatok a játékra, de mostanra rendben vagyok” - mondta el állapotával kapcsolatban Jozo Brkic, aki a debütálásával kapcsolatban hozzátette: az első meccs mindig nehéz, nem is játszott sokat, de elégedett, hiszen megnyerték a meccset, és ez volt a legfontosabb. A center 12 percet töltött a pályán a Nyíregyháza ellen, ami alatt 7 pontig jutott, hat közeli dobásából három landolt a gyűrűben, szedett négy lepattanót és kiosztott négy gólpasszt is. A horvát center úgy fogalmazott, az elmúlt években mindig máshol játszott, rendre klubot váltott, most a Szeged egy nagyon jó ajánlattal kereste meg, amit el is fogadott, így egy újabb országban próbálhatja ki magát. „Mi, kosárlabdázók sokat beszélünk egymással, sokat tudunk a klubokról. Nagyon jókat hallottam a Szedeákról és a tavalyi szezonról, amikor nagyon jól játszott a csapat, és bejutott a play-offba, ami a klub történelmének legjobb eredménye volt. Végül úgy döntöttem, miért ne próbáljam meg, most pedig nagyon elégedett vagyok itt” - nyilatkozta portálunknak Jozo Brkic.

Elkerülték a sérülések

A korai sérülés nem könnyítette meg a center dolgát, de a Szedeák vezetősége végig bízott benne, és várta őt vissza. „Természetesen az segít, amikor a klub mögötted van, de a sportban ez megszokott dolog. A karrierem során most voltam sérült először, eddig soha nem hagytam ki meccset sérülés miatt. A Szeged mindvégig mögöttem állt, ezért pedig hálás vagyok” - mondta el az eddig még nem tapasztalt szituációval kapcsolatban Jozo Brkic.

szedeak-nyiregyhaza39kf_jozo_brkic

A Naturtex-SZTE-Szedeák a Nyíregyháza ellen második sikerét aratta a bajnokságban, a következő fordulóban pedig ismét egy ki-ki meccs vár rá Zalaegerszegen, a zalaiak az előző mérkőzésükön a címvédő Szolnokot idegenben tudták megverni. „Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg szeretnénk nyerni. Játszottunk a Zalaegerszeggel az előszezonban, akkor megvertek minket, de akkor az volt a harmadik meccsünk három nap alatt, és több hiányzónk is volt. Most jobb formát mutatunk, de nehéz meccsre számítok, ahol keményen kell játszanunk, remélem, jó meccs lesz” - tekintett a vasárnapi találkozóra a szegediek visszatért centere. Bár nem sokat töltött még el a magyar kosárlabdában Jozo Brkic, de úgy véli, a magyar egy nagyon jó és erős a liga, ahol sok idős, tapasztalt, és a volt Jugoszlávia tagországaiból érkező játékos mellett néhány amerikai játékos is emeli a színvonalat. Saját játékáról kifejtette, még időre van szüksége, Nikola Lazic azt kérte tőle, hogy segítse a védekezést, e mellett a támadásokban is erősnek kell lennie, a továbbiakban megpróbálja eredményesen végrehajtani ezen feladatokat. A Szedeák tavaly fennállása legjobb teljesítményét nyújtva bejutott a rájátszásba, és a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban, ezt az eredményt pedig idén nagyon nehéz lesz megismételnie Kiss Zsoltéknak. „Eddig nem vertünk meg igazán jó csapatot. Ha be akarunk jutni a rájátszásba, akkor meccseket kell nyernünk a jó, erős csapatok ellen. Nagyon sok hozzánk hasonló erősségű csapat van a bajnokságban, ha idén is a rájátszásba akarunk kerülni, akkor csapatként kell jó teljesítményt nyújtanunk. Az első ilyen feladat vasárnap vár ránk, megpróbáljuk legyőzni a ZTE-t” - latolgatott Jozo Brkic. A center a feleségével és gyermekével együtt él a városban, Szegedről pedig elmondta, nagyszerű helynek tartja, és meglepődött a város szépségein.

Korábban sosem volt sérült: szombaton mutatkozott be a Szedeákban Jozo Brkic.http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/11/kosarlabda-keszen-all-a-kemeny-csatakra-jozo-brkic.html

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.