Sport

Labdarúgás: Germán büntetőjével törte meg a Szeged-Grosics a Balmazújváros hazai veretlenségét

Labdarúgás: Germán büntetőjével törte meg a Szeged-Grosics a Balmazújváros hazai veretlenségét

2015. október 24., szombat
Labdarúgás: Germán büntetőjével törte meg a Szeged-Grosics a Balmazújváros hazai veretlenségét
szeged2011_gyirmot47_gs

Egy küzdelmes, harcos találkozón Germán Tamás korai büntetőgóljával nyert a Szeged 2011-Grosics Akadémia a hazai veretlenségét ezáltal elveszítő Balmazújváros vendégeként.

Rögtön a találkozó legelején egy ártatlannak tűnő szituációt követően került komoly lehetőséghez a szegedi együttes, miután egy bedobás megpattant az egyik balmazújvárosi kezén a tizenhatoson belül,

Radványi Ádám

játékvezető pedig habozás nélkül a mészpontra mutatott. A labda mögé a házi góllövőlistát vezető

Germán Tamás

állt, majd értékesítve a tizenegyest megszerezte a vezetést a vendégeknek. (0-1) A folytatásban

Klausz László

tanítványai fegyelmezetten visszazártak, aminek eredményeként a hazaiak előtt nem nyílt túl sok terület a támadásra. A mérkőzés küzdelmes jelleget öltött, amiben nagy szerepe volt a meglehetősen mély talajnak is. Mindenesetre a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A 29. percben

Horváth László

csak az utolsó pillanatban tudott elütni egy szögletet Germán homloka elől, a 37. minutumban pedig

Belényesi Miklós

csúsztatott a keresztléc fölé egy oldalról érkező labdát. A helyzet érdemben a második félidőre sem változott: a Szeged valamelyest feltolva védekezését nem engedte a Balmazújvárosnak, hogy közel kerüljön a kapuhoz, miközben a túloldali kontrák egy-egy pontatlanság okán rendre elhaltak. Az idő előrehaladtával a 77. percben a lelátóra száműzött

Feczkó Tamás

tanítványai mind inkább elkeseredetten törekedtek az egyenlítésre, de erőfeszítéseiket nem kísérte siker, sőt,

Geiger Norbert

a hajrában második gólt is belőhette volna, ha kicsit pontosabban céloz 16 méterről. A vendégek ugyanakkor így is elhozták a három pontot, ami azt jelentette, a balmaziak először szenvedtek vereséget hazai bajnoki találkozón a szezonban. Sikerével a Szeged-Grosics a kora délutáni meccsek után fellépett az 5. helyre, habár később még a Dunaújváros és az Ajka is megelőzheti a fordulóban. Klausz László legénysége egy hét múlva a Zalaegerszeget fogadja, azt megelőzően pedig szerdán a Debrecen látogat Gyulára a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Balmazújváros, Batthyány utcai Sportpálya, 500 néző
2015. október 24., 14.30
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Radványi Ádám •* Asszisztens: Galán Roland, Punyi Gyula
0
-
1

Labdarúgó NB II, 11. forduló:

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő - Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-1 (0-1)

Balmazújváros, Batthyány utcai Sportpálya, 500 néző. Vezette: Radványi Ádám •(Galán Roland, Punyi Gyula).

Balmazújváros:

Horváth - Belényesi, Karikás, Papp, Sigér, Nagy (Fekete 57'), Németh (Virág 69'), Kiss, Bokros, Kónya, Bódis (Pintér 31').

Vezetőedző:

Feczkó Tamás.

Szeged:

Szántai - Áchim, Tóth, Farkas, Zabari, Berde, Szabó (Oláh L. 74'), Oláh G. (Zelenyánszki 57'), Király (Veselinov 90+2'), Geiger, Germán.

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerző:

Germán (8' - tizenegyesből).

Sárga lap:

Papp (63'), Virág (87'), ill. Király (25'), Oláh G. (27'), Berde (53'), Szántai (56'). Klausz László:

"Maximálisan elégedett voltam a csapategységgel és a hozzáállással. Láttam a játékosokon, hogy helyre akarják hozni a Vác elleni fiaskót. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, nagyon jó csapatnak tartom a Balmazújvárost. Sokat támadják a tizenhatos környékét, járatják ott a labdát. Nekünk egy lehetőségünk volt: fegyelmezett taktikai játékot bemutatni, s akár egy pontrúgásból gólt szerezni. Ez végül sikerült is."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+4'
Vége, Radványi Ádám lefújta! A Szeged 2011-Grosics Akadémia egy rendkívül küzdelmes, harcos mérkőzésen Germán Tamás tizenegyesével töri meg a Balmazújváros hazai veretlenségét.
90+2'
Időhúzó jelleggel még Veselinov váltja Királyt a végére.
90'
Négy perc lesz a hosszabbítás. A hazaiak már csak felívelgetésekre támaszkodnak, minden magas, jól fejelő emberük elöl tartózkodik.
87'
Tóth Gábornak kellett kivágnia egy veszélyesen beérkező oldalsó szabadrúgást, a meginduló Geigert pedig Virág szabálytalan eszközökkel bírta megállásra. Villant érte a sárga.
85'
Egyre elkeseredettebben rohamoznak a balmazújvárosiak, így megnyílik a terület a szegedi kontrák előtt. Az imént Geiger lőtt kapu fölé egy ellentámadás befejezéseként.
81'
Egy szögletnél óriási kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, végül egy bekk vágta ki a labdát a gólvonalról, majd a flipper következő eseményeként a bogyó a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Egészen kaotikus jelenetsor volt.
77'
Radványi sporttárs megelégelte, hogy Feczkó Tamás többször is élesen kritizálta a döntéseit, ezért elküldte a kispadról a vendéglátók mesterét.
74'
Klausz László is változtatásra szánta el magát, Oláh Lóránt érkezett Szabó Pétert váltva.
69'
Újabb csere: Németh helyett Virág, Szabó helyett pedig Oláh Lórán a pályán az utolsó húsz percre.
65'
Kontrákkal próbálkoznak a szegediek, de sok a pontatlanság, ami bizonyos mértékig akár a túlzott akarás számlájára is lenne írható. Látható, Germánék szeretnék dűlőre vinni a dolgot egy jól kivitelezett támadással.
63'
Ilyen sem volt még a mai meccsen: Papp kapta az első hazai sárgát, kezezés volt a bűne.
59'
A Szeged feljebb tolta védekezését és kiválóan zárja le a területeket, így a labda főként a mezőnyben pattog. Egyelőre egyik csapat sem tud eljutni érdemi gólszerzési lehetőségig.
57'
Mindkét mester cserére szánta el magát. Feczkó Tamás Fekete Ádámot küldte előre a csatársorba Nagy Kevin "kárára", míg Klausz László a középpályán frissített, Zelenyánszki váltotta Oláh Gergőt.
56'
Ha egy üzlet beindul... Szántai időhúzásért sárgult be.
53'
Egy keményebb fault nyomán Berde is kapott egy sárga lapot.
50'
...A csereként beállt Pintér a sorfalat lőtte szerencsére telibe.
49'
Ez most így veszélyes lesz! Király csúszott oda a tizenhatos vonalán éppen kívül az egyik hazainak, amire válaszul Radványi sporttárs szabadrúgást adott.
46'
Folytatódik a meccs, szünetben egyik oldalon sem történt csere.

SZÜNET

45'
Vége az első félidőnek, amelyet rengeteg párharc, folyamatos küzdelem jellemzett. A pálya talaja elég mély, ebből kifolyólag a játékosoknak sok energiája megy el a gyeppel való harcra is, ami némiképp visszaköszön a játékban. A legfontosabb persze, hogy 45 perc után Germán Tamás büntetőjével a Szeged-Grosicsnál van a vezetés!
37'
"Uh!" - zengi a lelátó. Egy hosszú bedobást megcsúsztattak a hazaiak, a védelem mögé behulló játékszert pedig Belényesi nagy helyzetben stukkolta a keresztléc fölé. Komoly lehetőség maradt ki a balmaziak előtt!
34'
Ismét Pintér mutat aktivitást, 17-18 méteres, életerős lökete azonban nem talált kaput.
32'
Pintér Norbert azonnal be is mutatkozott a közönségnek: 18-20 méteres, dropból elvállalt löketét Szántai fogta magabiztosan.
31'
Feczkó Tamás aligha elégedett csapata teljesítményével, legalább is erre utal, hogy máris cserét hajtott végre. Pintér állt be Bódis helyett a folytatásra.
29'
Ez nem sokon múlt! Horváth az utolsó pillanatban tudott ujjheggyel elbökni egy szögletet a már vércseként lecsapni készülő Germán feje elől.
27'
Oláh Gergőnek is jutott egy lap, miután lekönyökölte ellenfelét a középpályán.
25'
Királyé az első sárga a meccsen, Bódist buktatta.
21'
Farkas és Karikás összecsapása során utóbbi harcolt ki szögletet, ami aonban túlkombináltak a hazaiak, így nagyobb helyzet nem is alakult ki belőle.
20'
Taktikusan visszazárnak Klausz László tanítványai, ráadásul fegyelmezetten és jól védekezik a csapat, a balmazi támadások így rendre elhalnak a támadóharmadban.
16'
Javarészt mezőnyben gyürkőznek a felek, valamelyest talán a Hajdú-Bihar megyeiek a kezdeményezőbbek.
13'
Sigér bő 25-ről sem volt rest célba venni a kaput, ugyanakkor a kivitelezésbe már csúszott némi hiba, nagyjából 4-5 métert tévesztett.
10'
Belényesi lövési kísérlete jócskán elkerülte Szántai kapuját. Igyekszenek Feczkó Tamás tanítványai hamar talpra állni a bekapott gól után.
8'
GÓÓÓL!!! Horváth kapus megpróbálta megérezni az irányt, de Germán az elvetődő hálóőr mellett a kapu közepébe bombázott, 0-1! Ez már a szezonbeli 5. bajnoki találata a házi góllövőlista éllovasának!
7'
Tizenegyes! Radványi sporttárs befújta! Egy bedobás után az egyik hazai védő kezére pattant a játékszer, a bíró pedig nem habozott, a mészpontra mutatott!
1'
A fehér mezes vendégek indították útjára a labdát, a balmazújvárosiak fekete szerelésükben lépnek ma pályára.

A mérkőzés Radványi Ádám sípjelére 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Germán Tamás büntetett, a Szeged-Grosics pedig veretlenségi szériát tört meg Balmazújvárosban - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=582881

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.