Sport

Labdarúgás: elmosta az eső a Szeged-Grosics ígéretesen induló meccsét

Labdarúgás: elmosta az eső a Szeged-Grosics ígéretesen induló meccsét

2015. augusztus 22., szombat
Labdarúgás: elmosta az eső a Szeged-Grosics ígéretesen induló meccsét
szeged_2011_soroksar50_gs

A 28. percben, 1-0-ás hazai vezetésnél a villámokkal érkező vihar miatt félbeszakadt a Szeged 2011-Grosics Akadémia és a Soroksár bajnoki mérkőzése.

Az összecsapást megelőző napokban nagy mennyiségű eső hullott Gyulán, ennek megfelelően már a kezdősípszó pillanatában is állt a víz a pályán. A 3. percben aztán rákezdett a zuhé, de - ha zord körülmények között is - a játékot ekkor még folytatni lehetett. A hazaiak a 24. percben a vezetést is megszerezték, miután

Király Patrik

szerelte az utolsó emberként bizonytalankodó

Valencsik Dávidot

, majd

Holczer Ádám

lába mellett a bal alsóba helyezte a labdát. Hiába azonban a gól, mert a 28. percre felerősödött a vihar, a folyamatosan zuhogó esőt pedig villámlás és égdörgés kísérte.

Berger József

így előbb félbeszakította a találkozót, majd miután fél óra elteltével sem változtak az időjárási körülmények, végül le is fújta azt. Mivel a meccs az első félidőben ért véget, teljes egészében újra kell majd játszani.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző
2015. augusztus 22., 17.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Soroksár SC
Félbeszakadt.
játékvezető: Berger József • asszisztens: Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő
1
-
0

Labdarúgó NB II, 4. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Soroksár SC 1-0 - a 28. percben vihar miatt félbeszakadt.

Gyula, Grosics Akadémia, 400 néző. Vezeti: Berger József (Pápai Zoltán, Vígh-Tarsonyi Gergő).

Szeged:

Szántai - Szabó P., Balogh, Farkas, Mészáros, Berde, Oláh G., Veselinov, Király, Hegedűs, Oláh L.

Vezetőedző:

Klausz László.

Soroksár:

Holczer - Vass, Pandur, Valencsik, Fülöp, Szalánszki, Kapacina, Huszák, Zsivoczky-Pandel, Pál, Szenes.

Vezetőedző:

Albert Flórián.

Gólszerzők:

Király (24').

Online közvetítésünk:

VÉGE

28'
Vége, Berger sporttárs lefújta a meccset. Mivel már az első félidőben félbeszakadt a találkozó, így mindenképpen újrajátszás következik.

18.15:

Közel húsz perce áll a játék, az eső pedig nem csitul, sőt, villámok is kísérik az égi áldást. A szabályok szerint a játékvezető ilyen esetben fél órát vár a játékmegszakítástól számítva, és ha addig nem hárulnak el a folytatás természeti akadályai, lefújja a mérkőzést. Az újrajátszás időpontjáról később születhet döntés.

28'
Talán Zeusznak sem tetszett az elmaradt büntető - egy hatalmas villámlás és égdörgés után Berger játékvezető félbeszakította a mérkőzést. Remélhetőleg hamar elcsendesedik az időjárás, és folytatni lehet majd a találkozót.
26'
Reklamálnak a hazaiak bőszen, miután Hegedűs Martint meglehetősen látványosan lerántották a vendégek a tizenhatoson belül. Berger József ugyanakkor továbbot intett.
24'
GÓÓÓL!!! Vezet a Szeged! Valencsik tétovázott sokáig utolsó emberként, Király agilisan letámadta, szerelte, majd Holczer lába mellett a bal alsóba helyezett. 1-0!
19'
Jobbról indított akciót a Szeged, Király passzolt be Hegedűs elé, akinek a lövésébe azonban egy védő a gólvonalon belelépett.
17'
Szabó Péter élesen kanyarított középre egy szabadrúgást, és bár a labda veszélyesen csapódott Oláh Lóránt felé, végül Holczer kezében lelt nyugalomra.
16'
Szántainak is ki kellett merészkednie a mezőnybe: egy hosszú felívelést fejelt el a kapuja felé robogó Szenes elől.
11'
Az iménti akciót ellenakció követte: Pál durrantotta rá a labdát némi rávezetést követően, majd Berdére blokkja után Zsivoczky-Pandel ismétlésébe vetette bele magát Balogh.
10'
Ismét ügyesen építkeztek a hazaiak, Király Patrik, Oláh Lóránt, majd Hegedűs Martin volt a labda útja, de a támadás végül elhalt a védőfalon a tizenhatoson belül.
5'
Formás szegedi akció kezdett kibontakozni, Veselinov ugratta volna ki Hegedűst, de egy tócsa megfogta a passzt. Helyenként áll a víz a pályán.
3'
Csak le kellett írni és valóra vált: szakad az eső. Meglehetősen mély a talaj, így minden bizonnyal a mozgáskoordinációra kiadott plusz is kivesz majd bőségesen a játékosok erejéből.
2'
Az eső délután egy órakor állt el, most azonban ismét fenyegető fellegek gyülekeznek Gyula határában - könnyen elképzelhető, hogy a játékosok nem ússzák meg szárazon ezt a mai összecsapást.
1'
A Szeged kezdte a találkozót. A hazaiakat egy nagyjából 80 főt számláló szurkolói csoport buzdítja a helyszínen, minden segítséget megkap tehát a Klausz-legénység, hogy ezt a mai három pontot megtartsa az eddig még nyeretlen Soroksárral szemben.

17.25:

Üdvözöljük olvasóinkat, a csapatok már befejezték a melegítést, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A vendéglátók szokásos, kék-fekete színösszeállítású szerelésükben lépnek pályára, míg a soroksáriak tiszta fehérben. Habár az a fehér vélhetően nem sokáig marad mintázat nélkül, miután az elmúlt napok esőzései alaposan feláztatták a játékteret. Mindez persze a kapusok, vagy más szemszögből nézve a lövésre vállalkozók részéről is érdekes lehet - egy a csúszós füvön felgyorsuló labda bármikor a hálóban landolhat.

A mérkőzés Berger József sípjelére 17.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Alaposan kibabrált az időjárás a Szeged-Grosiccsal - Király Patrik vezető találata után félbeszakadt a meccs. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=561144

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.