Sport

Labdarúgás: fiatal akadémistákkal érkezik a Szeged-Grosics a megyeegybe

Labdarúgás: fiatal akadémistákkal érkezik a Szeged-Grosics a megyeegybe

2015. július 15., szerda
Labdarúgás: fiatal akadémistákkal érkezik a Szeged-Grosics a megyeegybe
SZS20150214_fk_szeged_szeged_2011_u21_018

Több első és másodosztályú egyesülethez hasonlóan a Szeged 2011-Grosics Akadémia is indít második csapatot a 2015/2016-os szezonban.

Mint azt

Nógrádi Tibor

, a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád megyei igazgatója

keddi sajtótájékoztatóján

bejelentette, a megyei I. osztály a következő idényben – egy évre szóló, ideiglenes jelleggel – 17 résztvevővel indul el, miután a Szeged 2011-Grosics Akadémia II. nevezését is elfogadták a bajnokságba. A profi klub fiókcsapata igazi sötét lónak tűnik egyelőre a korábban jól megsaccolható erőviszonyokkal rendelkező amatőr mezőnyben.

Tanács Attila

technikai igazgató portálunknak elmondta, a második számú gárda életre hívását egyebek mellett az tette indokolttá, hogy a következő szezontól az U21-es korosztály helyett az U19-es lesz a nemzeti utánpótlás-bajnokságok „teteje”. Mindez persze azt jelenti, hogy számos játékos kiöregszik a váltás okán, jelen esetben rögtön két alakulatból is, hiszen mind a Szeged 2011, mind a gyulai Grosics Akadémia szerepelt tavaly az NB II korosztályos küzdelmeiben. A megyeegyben induló tartalékegyüttes elsősorban éppen azokat a labdarúgókat hivatott összefogni, akik a két említett gárdából a fennálló helyzet miatt kiesnek, de a felnőtt csapat keretébe nem férnek be az adott időszakban. Ők akadémiai körülmények között, az első csapatéval megegyező edzéskoncepció mentén, szintén Gyulán készülnek majd

Popovics

Pál, az NB II-es gárda pályaedzőjének irányítása alatt, míg a bajnoki mérkőzéseit Kiskundorozsmán játssza a csapat. A tartalékban léphetnek pályára a sérülés, vagy eltiltás után visszatérő játékosok is. Tanács Attila kifejtette, külön igazolni nem szándékoznak a második együtteshez, annak keretét a saját utánpótlásra támaszkodva töltik fel. A pontos névsor kihirdetése a jövő hétre várható.

Tapasztalt edzővel, fiatal gárdával érkezik a Szeged-Grosics II. a megyeegybe - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=553518

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.