Sport

Labdarúgás: pont nélkül maradt Angyalföldön a Szeged-Grosics

Labdarúgás: pont nélkül maradt Angyalföldön a Szeged-Grosics

2015. április 18., szombat
Labdarúgás: pont nélkül maradt Angyalföldön a Szeged-Grosics
szeged_vasas_mj_010

Hiába volt egyenlő partnere a második játékrészben a listavezető Vasasnak a Szeged-Grosics, másodjára már nem volt válaszuk a hazaiak góljára, így vereséget szenvedett Nyilas Elek együttese Angyalföldön.

A másodosztály első helyezettjének otthonába, az Ilovszky Rudolf stadionba látogatott a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Az angyalföldiek az első percektől kezdve roppant támadólag léptek fel, főleg

Remili

volt aktív, de próbálkozásai elkerülték

Szántai

kapuját. Az első húsz perc több Vasas-lehetősége nem hozott gólt a hazaiak számára, majd éledezett a Szeged-Grosics:

Nyilas Elek

együttesénél jóval többet volt a labda ekkor, mint az első 20 percben, ezt néhány kisebb lehetőséggel is jelezte. A félidő hajráját újra megnyomta a Vasas, azonban jól állt a sarat a szegedi védelem, egészen az utolsó percig: egy nagy kavarodás végén azonban

Debreceni

el tudta lőni a labdát a tizenhatoson belül, labdájára pedig már Szántai sem érhetett oda a jobb felső saroknál, így szegedi szempontból nagyon rosszkor szerezte meg a vezetést a Vasas. A második félidőre egy egészen más Szeged-Grosics jött ki, öt perc alatt több helyzete is volt

Oláh Gergőéknek

, de

Germán

hat méterről leadott lövésénél is védeni tudott Hermány. Remili szabadrúgásból megzörgette a felső lécet is, majd egy nagyon jó iramú, lüktető mérkőzést láthatott a mintegy 1000 fős publikum. Bő negyed órával a vége előtt meglett a Szeged-Grosics erőfeszítésének eredménye, a végig jól játszó

Szabó Péter

lőtte ki a jobb alsó sarkot, ezzel egyenlített a szegedi gárda. Azonban volt még egy csavar a meccsben, a 81. percben

Czvitkovics

szabadrúgását követően gurult végig a gólvonalon a labda, a csereként beállt

Ferenczi

pedig lecsapott erre a lehetőségre, és közelről a hálóba lőtt, 2-1. Az utolsó percekben mindent megtett az egyenlítésért a Szeged-Grosics, amihez a legközelebb

Polareczki

járt, aki a kapufát találta el lövése után, ám másodjára nem tudott egalizálni Nyilas Elek együttese, amely második félidei játéka alapján megérdemelt volna minimum egy pontot Angyalföldön, így azonban vereséget szenvedett a listavezető otthonában. Ezzel a Vasas továbbra is vezeti az NB II-t, míg a Szeged 2011-Grosics Akadémia zsinórban a harmadik vereségét szenvedte el, és visszacsúszott a tabella hetedik helyére. Máté Péterék a következő fordulóban a forduló előtt sereghajtó, kiesés ellen küzdő Balmazújváros ellen javíthatnak a gyulai Grosics Akadémián.

Budapest, Ilovszky Rudolf stadion, 1000 néző
2015. április 18., 18.00
Vasas
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Molnár Attila • asszisztens: Huszár Balázs, Máyer Gábor.
2
-
1

Labdarúgó NB II, 24. forduló:

Vasas - Szeged 2011-Grosics Akadémia 2 - 1 (1-0)

Budapest, Ilovszky Rudolf stadion, 1000 néző. Vezeti: Molnár Attila (Huszár Balázs, Máyer Gábor).

Vasas:

Hermány - Bori, Debreceni, Grúz, Hangya, Lázok, Czvitkovics (Vass P., 84'), Berecz, Vida, Kenesei (Ádám, 62'), Remili (Ferenczi, 72').

Vezetőedző:

Szanyó Károly.

Szeged-Grosics:

Szántai - Szabó P., Markovic, Farkas, Mészáros, Zelenyánszki (Kéri, 52'), Berde, Oláh G., Fitos (Polareczki, 52'), Hegedűs (Manga, 64'), Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gólszerzők:

Debreceni (45'), Ferenczi (81') ill. Szabó P. (73')

Sárga lap:

Grúz (53'), Ferenczi (82'), Lázok (90+3') ill. Kéri (57'), Oláh G. (90') Szanyó Károly

"A csapat újra begyűjtötte a három pontot, és most ez volt a legfontosabb. Tovább haladunk kitűzött célunk elérése felé."

Nyilas Elek:

"A mérkőzés elején túlságosan tiszteltük ellenfelünket, sok akciót vezetett a Vasas, de egy helyzet kivételével sikerült átvészelnünk az időszakot. A hazaiak vezető gólja a szünet előtt megviselte a csapatot. A folytatásban rendeztük sorainkat, és méltó ellenfelei voltunk a listavezetőnek. Teljesítményünk alapján rászolgáltunk volna az egyik pontra."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Vége, a játékvezető lefújja, a második félidei játéka alapján minimum a döntetlenre rászolgált volna a Szeged-Grosics a Vasas otthonában, azonban az angyalföldiek Ferenczi találatának köszönhetően otthon tartják a három pontot, ezzel továbbra is vezetik az NB II-t, Germán Tamásék pedig a Mezőkövesd és a Gyirmót után a Vasastól is vereséget szenvednek.
90+3'
Lázok kap még egy sárgát időhúzásért a hazaiaknál.
90+2'
Hangya teszteli még Szántait a meccs végén, de ezt most könnyedén fogja a szegedi kapus.
90+1'
Három perc ráadást jelez Molnár Attila.
90'
Oláh Gergő is besárgul a Szeged-Grosicsból: éppen ez volt az ötödik figyelmeztetése, így a jövő héten nem számíthat rá Nyilas Elek.
85'
Egyenlíthetett volna a Szegeg-Grosics! A csereként beállt Polareczki eresztett meg egy remek lövést a bal összekötő helyéről, de bombája a felső kapufán csattant, közel állt az újabb gólhoz a szegedi csapat!
84'
Kihasználják utolsó cserelehetőségüket a vendéglátók is: Czvitkovics helyére Vass Patrik érkezik a Vasasba.
82'
Ferenczi mezlevétellel ünnepelte gólját, ezért sárgát kapott.
81'
Gól, újra vezet a Vasas... nagy iramban zajlott a találkozó a szegedi egyenlítő találatot követően, majd Czvitkovics szabadrúgását követően újra gólt szerzett az angyalföldi együttes. A szabadrúgást Szántai a jobb kapufára ütötte, az onnan levágódó labda végiggurult a gólvonalon, majd az imént beállt Ferenczi bepöckölte azt, így vezet a Vasas, 2-1.
73'
GÓÓÓÓÓÓL! EGYENLÍT A SZEGED-GROSICS! A második félidei játékuk alapján teljesen megérdemelten egyenlítenek Germánék, egy bal oldali akció végén a szegediek legjobbja, Szabó Péter elé került a labda, aki mintegy 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-1!
72'
Cserél a Vasas, a másik támadóját, Remilit is lehozza Szanyó Károly, Ferenczi a helyén a folytatásban.
69'
Két újabb remek Szántai-védés: előbb Czvitkovics lépett ki középen egy labdával, de a szegedi kapus remek mozdulattal fogta lövését, majd Ádám próbálkozását is hárította Szántai, jól teljesít a Szeged-Grosics portása.
64'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét Nyilas Elek: Hegedűs Martin jön le a pályáról, akit Manga vált a Szeged-Grosicsban.
62'
Először változtat Szanyó Károly: Kenesei számára ér véget a meccs, a helyére Ádám Martin érkezik.
60'
KAPUFA! Mintegy 19 méterre a kaputól lőhetett szabadrúgást a Vasas, a labda mögé Remili állt, akinek lövése a felső lécet érintve hagyta el a játékteret, minimálisat tévedett a Vasas futballistája.
57'
Az első szegedi sárga az imént beállt Kérié, aki szabálytalanul állítja meg Remilit.
53'
Grúzé a meccs első sárgája, aki Germánnal szemben volt túlságosan kemény. A szabadrúgást mintegy 18 méterről ívelte középre Mészáros Márk, de a Vasas-védők kifejelték labdáját.
52'
Kettős cserét hajt végre Nyilas Elek: Fitos helyett a folytatásban Polareczki, míg Zelenyánszki helyett Kéri érkezik.
50'
Lázok szabadrúgása töri meg a Szeged-Grosics fölényét: Szántai újabb bravúrt mutat be, a bal kapufa mellől szedi ki a labdát.
49'
Alaposan bekezdett a Szeged-Grosics a második félidőben, ismét Hermány védett hatalmasat, miután Szabó Péter ezúttal nem lőtt, hanem passzolt, a meginduló Germán elé, aki hat méterről lőhetett kapura, de a hosszú sarok felé tartó lövést Hermány lábbal fogta, ez nagy egyenlítési lehetőség volt.
47'
Szabó Péteré az újabb szegedi lehetőség, 20 méterről, a jobbösszekötő helyéről tüzelt, Hermány pedig nagy bravúrral tudta csak védeni lövését.
46'
Máris egy helyzet, Hegedűs Martin indult meg bátran a kapu felé, majd erős, ígéretes lövésébe az utolsó pillanatban belelépnek.
46'
Elkezdődött a második félidő, egyik edző sem változtatott a szünetben.

SZÜNET

45'
Nincs is hosszabbítás az első félidőben, a középkezdést követően lefújta az első 45 percet a játékvezető. Bár támadóbban lépett fel a Vasas, de nagyon fájó, hogy csak néhány másodpercet kellett volna kibírnia a Szeged-Grosicsnak, így viszont hátrányban fordul Nyilas Elek együttese.
45'
Gól, a lehető legrosszabbkor, még éppen a félidő vége előtt... elsőre ugyan kivágja a labdát a szegedi védelem Kenesei beadása után, majd Szabó Péter önfeláldozó mentése után, amit Czvitkovics lövése után mutatott be, az ide-oda pattogó labda Debreceni elé került, aki a jobb felső sarokba lő öt méterről, ezzel a szerencsés góllal vezet a Vasas.
42'
Remili mellel vette át a labdát, majd ollózva lőtt kapura, látványos volt mozdulata, de fél métert tévedett lövése.
40'
Bátran lőnek távolról a hazaiak, Berecz 25 méterről kínálta meg Szántait, aki bravúrral fogta a sarok felé tartó labdát, majd a szegedi védők szögletre tisztáztak.
35'
Vida kétszer is veszélyeztetett, előbb jó 40 méterről lőtt kapura egy kipattanó labdát, majd néhány momentummal később jóval közelebbről is próbálkozott, utóbbinál járt közelebb, de az a labdája is, ha nem is sokkal, de kapu mellé ment.
30'
Jóval kiegyenlítettebbé vált a játék az utóbbi percekben, mint a mérkőzés elején: a Vasas hiába nyomta meg az elejét, nem tudtak gólt szerezni, azóta pedig a labda is sokkal többet van a Szeged-Grosicsnál.
26'
Berde szánta el magát lövésre a kaputól távol, kísérlete jócskán mellé ment.
25'
Az első szegedi támadás végén Szabó Péter adta be a labdát a jobb szélről, a középen érkező Germán elől Grúz az utolsó pillanatban fejelte ki a labdát.
20'
Itt az újabb Vasas-lehetőség, bár a hazaiak akciója onnan indult, hogy Hegedűs Martint szabálytalanul szerelték, de nem ítélt szabadrúgást az NBII-ben ezen a meccsen debütáló Molnár Attila. Az indításnál elcsúszott Markovic, mellette Kenesei ugrott ki, akinek 10 méterről leadott lövését bravúrral védte Szántai, a kipattanót pedig Czvitkovics a bal sarok mellé küldte.
16'
Megint Remili veszélyeztetett, a csatár előtt ezúttal némi szerencsével maradt ott a labda a tizenhatoson belül cselei után, de ezúttal sem talált kaput, most a jobb sarok mellé lőtt. Nyom a Vasas, de egyelőre eredmény nélkül.
13'
Továbbra is a hazaiak irányítanak, főleg a rutinos Kenesei pontrúgásai jelentenek veszélyt a szegedi kapu előtt.
10'
Ismét Remili villant, a hazaiak veszélyes támadója a kaputól mintegy 18 méterre szánta el magát lövésre, bal lábbal leadott lökete azonban kevéssel, de a bal sarok mellett szállt el.
8'
Egymás után két szögletet is elvégezhetett a Vasas, de a szegedi védelem mindkét alkalommal hárítani tudott.
4'
A Vasas lép fel kezdeményezőbben a mérkőzés elején, az első lövés Remili nevéhez fűződik, aki a jobbösszekötő helyéről ballal tüzelt, de Szántai szép vetődéssel tolta ki a labdát a bal alsó sarok elöl.
1'
A piros-kékben pályára lépő Vasas kezdte a meccset, a Szeged-Grosics tiszta fehérben játszik ma.

17:58

- A Szeged-Grosics a tavasz alatt mindössze kétszer játszott idegenben: Cegléden nyerni tudtak Germán Tamásék, míg Mezőkövesden hiába játszottak fölényben, pont nélkül maradtak a szegediek. A Vasas otthonában ezúttal sem lesz könnyű dolguk.

17:50

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezd az Ilovszky Rudolf stadionban a Szeged 2011-Grosics Akadémia. Germán Tamás sérülése végül nem akadályoztatja abban, hogy kezdőként kapjon helyet az együttesben, de a padon ott van a szintén sérüléssel bajlódó Tóth Gábor, Oláh Lóránt, Vladimir Veselinov trió is, kérdés azonban, hogy Nyilas Elek mennyire kockáztatja majd a játékukat.

A mérkőzés Molnár Attila sípszavára 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Mindjárt kezdődik a Szeged-Grosics angyalföldi vendégjátéka, nálunk ÉLŐben követhetitek!http://szegedma.hu/?p=528848

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.