Sport

Labdarúgás: megosztozott a pontokon a SZVSE és a Mindszent + FOTÓK

Labdarúgás: megosztozott a pontokon a SZVSE és a Mindszent + FOTÓK

2014. november 30., vasárnap
Labdarúgás: megosztozott a pontokon a SZVSE és a Mindszent + FOTÓK
szvse_mindszent22_gs

Küzdelmes mérkőzésen bár mindkét fél előtt adódott lehetőség a győzelemre, igazságos döntetlent játszott egymással a SZVSE és a Mindszent az őszi zárófordulóban.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, főképp a szélen vezetett támadások után alakítottak ki kisebb helyzeteket a csapatok, azonban nem dolgoztatták meg igazán egyik kapust sem a meccs elején. A félidő második részében átvette az irányítást a SZVSE,

Zsilák

járt legközelebb a gólhoz, de az ő fejese is mellément. Nem hozott sok helyzetet az első 45 perc, rengeteg párharc volt a meccsen, amiből váltakozó sikerrel jöttek ki a csapatok, és főleg pontrúgások után alakult ki veszély a kapu előtt. Még a félidő vége előtt

Varga

szabadrúgásánál voltak határozatlanok a mindszenti védők,

Mácsai

mellett többen is álltak, de mégis be tudta fejelni a labdát, így három perccel a szünet előtt megszerezte a vezetést a SZVSE, amit

Törköly

meg is duplázhatott volna. A második félidőt is aktívabban kezdte a vasutas csapat, egy kontra után

Zsilák

lőtt a léc alá,de

Szél

bravúrral védeni tudott. Nem volt benne a meccsben a mindszenti egyenlítő gól, azonban

Csatlósról

megfeledkeztek a szabadrúgás után a hazaiak, aki egy átvétel után

Seres

lábai között a kapuba lőtt. Az utolsó negyedórára felpörgött a Mindszent, kapufát is szereztek a vendégek, és többet birtokolták a labdát is, míg a SZVSE főleg kontrákra épített, azonban nem tudták ezeket befejezni, így összességében igazságos döntetlennel zárult mindkét csapat számára a 2014-es év. Ezzel a döntetlennel a SZVSE a 15., kieső helyen telel a megszerzett hét pontjával, igaz, csak kettővel előzi meg őket a Szentes. Az újonc Mindszent a 11. pozícióból várhatja a tavaszi folytatást 17 pontjával, Korom Ernő együttese a kieső helyektől biztos távolságban töltheti a téli szünetet.

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző
2014. november 30., 13.00
Szegedi VSE
Mindszent SE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Orosz Kornél * Asszisztens: Csamangó Tamás, Túri Tamás
1
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály, 11. forduló:

Szegedi VSE - Mindszent SE 1 - 1 (1-0)

Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezeti: Orosz Kornél (Csamangó Tamás, Túri Tamás).

SZVSE:

Seres - Faragó, Tanács, Mácsai (Kozma 51'), Nagypál, Zsilák (Bagi 68'), Vizi (Pécsek 75'), Judik (Baka 60'), Törköly (Csanyiga 77'), Varga, Rózsa.

Játékos-edző:

Pécsek Tibor.

Mindszent:

Szél - Pálinkó, Orosz, Kispál, Rideg (Bartucz - a szünetben), Szecskó, Tóth (Kuhár - a szünetben), Antal, Szobácsi, Terbán, Csatlós.

Vezetőedző:

Korom Ernő.

Gólszerzők:

Mácsai (42') ill. Csatlós (59')

Sárga lap:

Judik (24') ill. Antal (26'), Kuhár (55') Pécsek Tibor:

"Az első félidőben jól ment a csapat előrefele, betartották a taktikai utasításokat, viszont még mindig nem találtuk meg azt az agresszív, gólra törő befejező csatárunkat, aki ezt a sok helyzetet ténylegesen találatokra is váltaná. Véleményem szerint itt dőlt el a mérkőzés, igazából magunkra hoztuk az ellenfelet, ahogy telt az idő, látták, hogy nem mennek be a helyzeteket, ez őket belelkesítette. Második félidő elején próbálkoztunk, de ez rövid ideig tartott, ennek nem tudom, mi lehetett az oka, a nem megfelelő készülés, vagy a mély talaj, nem tudom. Egyénileg próbálta meg megoldani a támadásokat, ami a futballban nem célravezető, sok lúd disznót győz alapon legyőztek bennünket, így nem tudtunk annyi helyzetet sem kialakítani,mint az első félidőben, így többet volt ellenfelünk a mi kapunk előtt, és egyik helyzetüket gólra is váltották."

Korom Ernő:

"Az első félidőt átaludtuk, a második félidőben komoly helyzeteink voltak, azonban az utolsó passzoknál hibáztunk, rúgtunk egy kapufát is például. Egy kis szerencsével nyerhettünk is volna, de le a kalappal a SZVSE előtt, mert becsülettel tették a dolgukat, úgyhogy félig-meddig reális a döntetlen."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége, Orosz minimálisat hosszabbít, így döntetlennel zárnak a felek. A második félidőben akár kétgólosra is növelhette volna előnyét a vasutas csapat, azonban a hajrában a Mindszent állt közelebb a győzelem megszerzéséhez, így jogosnak mondható a pontosztozkodás.
90'
Sok hiba jellemzi az utolsó percek játékát, talán ebben már benne van az egész őszi szezon fáradtsága.
szvse_mindszent18_gs
86'
Ezt megúszta a Mindszent! Ismét egy pontrúgás után veszélyeztet a SZVSE, a jobb oldali szabadrúgást Csanyiga fejelte kapura, Szél nem tudta megfogni, kipattant róla, majd az érkező támadók előtt másodjára megszerezte a labdát.
80'
Most a Mindszent veszélyesebb, ezúttal Terbán távoli lövése csapódik lefele, de nem eléggé, így kevéssel kerüli el a kaput. A vendégeknél van többet a labda, és könnyedén meg is fordíthatták volna a meccset az elmúlt percekben.
77'
Ismét cserél a SZVSE, Törköly helyett Csanyiga a pályán.
76'
Seres is bemutat egy hasonló védést, mint kollégája: a szöglet után Szecskó lőtte a léc alá a labdát, de Seres kiütötte.
76'
Micsoda kapufa! A mindszenti támadás végén Antalnak gurítják vissza, aki majd 20 méterről tekeri el a balösszekötő helyéről, labdája a lécen csattan!
75'
Cserélnek a hazaiak, a névnapos Vizi András jön le, akit Pécsek vált a pályán.
71'
Orosz bajlódott kisebb sérüléssel, átmenetileg emberhátrányban is volt a Mindszent Orosz ápolása miatt, de úgy tűnik, a fagyasztó ebben az időben is hatásos, így visszatér a pályára.
68'
Ismét változtat a SZVSE, Zsilák számára ér véget a találkozó, őt Bagi váltja.
65'
Törköly ugratta ki remek labdával Rózsát, aki egyedül vezethette a labdát Szélre, azonban a mindszenti kapus jól élt együtt a játékkal, és kifutását követően lábbal tisztázott, szép megoldás volt.
64'
A bedobás után Varga tette középre a labdát a jobb oldalról, az érkező Rózsa pedig megcsúsztatta, ám éppen a középen álló Szél kezei közé érkezett a fejes.
60'
A gólt követően rögtön cserél a SZVSE, Judik helyére Baka érkezik.
59'
GÓÓÓL! Váratlanul egyenlít a Mindszent, inkább a SZVSE második gólja volt benne a meccsben. A vendégek szabadrúgása lepattan a sorfalról, majd a bal oldalról íveli keresztbe a labdát Szobácsi az üresen álló Csatlós elé, aki a kifutó Seres lábai közt begurítja a labdát, ezzel kiegyenlít, 1-1.
56'
A szabadrúgás lepattan, a tizenhatos előterében álló Zsilák elé kerül, aki egy pattanás után ballal tűzi kapura, Szél nagy bravúrt bemutatva kitolja a léc alól, a meccs legszebb jelenete volt.
55'
A mindszenti szöglet után mintaszerű kontrát vezetett a SZVSE, Zsilák passzával Varga két embert is átfűzött, majd a csereként beállt Kuhár rúgta fel a vasutas futballistáját, aki sárgát kapott ezért.
51'
Cserél a SZVSE is, Kozma érkezik a hazaiaknál, aki a gólszerző Mácsait váltja.
szvse_mindszent26_gs
50'
Törköly külsős centerezéséről nem sokkal maradt le középen Rózsa, de a kivetődő Szél begyűjtötte a labdát.
46'
A szünetben mindkét csere mezőnyjátékosát beküldi Korom Ernő, Tóth Csaba és Rideg nem jöttek ki a második félidőre, őket Kuhár és Bartucz váltja a pályán.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+2'
Orosz lefújja az első félidőt, amely hazai vezetéssel zárul. A félidőre végére aktívabb lett a SZVSE, amely pontrúgás után megszerezte a vezetést az eddig kevés lehetőséget hozó mérkőzésen.
45+1'
Majdnem itt a második! Már a hosszabbítás perceit éljük, amikor egy szabadrúgás után Törköly csúsztatott centikkel a kapu fölé középütt.
42'
GÓÓÓL! Vezet a SZVSE! Varga jobb oldali szabadrúgására a hosszún érkezett Mácsai, akinek fel sem kellett ugrania, így is tudott fejelni, és a mindszenti védők szorításában a kapuba továbbította a labdát, Szél nem ért oda, megszerzi a vezetést a vasutas csapat!
szvse_mindszent43_gs
41'
Judik iramodott meg a jobb oldalon, eltolta Orosz mellett, majd befele húzott, de nem találta el jól a labdát. Majd az ellentámadás végén Terbán adta középre, a lepattanó Csatlós elé került, aki a rövidet vette célba,de Seres lábbal védett.
39'
A SZVSE lapos indításokkal próbálkozik az utóbbi percekben, most Varga felé megy a kiugratás, azonban Orosz beéri, és nagy erővel küldi túl az oldalvonalon a labdát, ami majdnem veszélyes lett a partjelzőre nézve is.
33'
Nem sok hiányzott a Mindszent vezetéséhez, amihez Nagypál juttatta volna a vendégeket! Antal beívelt labdáját Csatlós elöl rúgta ki Nagypál, azonban felszabadítása centikkel kerülte el saját kapujának felső sarkát. A szögletből nem alakul ki helyzet, kirúgással folytatódik a játék.
29'
Antal végezhetett el szabadrúgást 20 méterről a kapuval szemben, azonban próbálkozása mellé ment. Nem igazán alakul ki folyamatos játék az elmúlt percekben, sok az apró szabálytalanság.
26'
A vendégek is begyűjtik első figyelmeztetésüket, ezúttal Judik a szenvedő fél volt, "bebőrözte" Antalt, aki visszahúzta Judikot, Orosz ezért is sárgát ad.
24'
A tizenhatoson belülre ívelt szabadrúgásra többen is érkeznek, de egyik mindszenti sem tudja kapufa fejelni, így mellépattog a labda.
24'
A meccs első sárgája Judiké, aki Szobácsit rántotta le a vasutas térfél közepén, az oldalvonalhoz közel.
21'
Az első nagyobb lehetőség a SZVSE előtt adódik, fölénybe kerülnek most a hazaiak. A bal oldali beadás pontos Zsilák felé, aki fejel is az ötös sarkáról, azonban ha kevéssel is, de mellé megy fejese.
20'
Egy jobb oldali bedobás után Zsilák előtt nyílt meg a terület a tizenhatos előterében, azonban a passzt választotta lövés helyett, átadása Varga felé azonban hosszú lett.
14'
A beívelt sarokrúgást kifejelik középen, majd a kontra végén Szobácsi tüzel a tizenhatos sarkáról, de méterekkel mellé lő.
14'
Törkölynek gurítják vissza a labdát, aki 18 méterről rá is lövi, de lövése megpattan, szögletet rúghat a SZVSE.
szvse_mindszent50_gs
12'
Csatlós ugrott volna ki két védő között, de az indítás lepattant Mácsairól, majd Tanács tisztázott a vendég támadó elöl bedobásra, aki Seresre vezethette volna a labdát.
10'
Főképp a mezőnyben pattog a labda, az iménet egy bedobás után alakult ki kisebb helyzet a SZVSE kapuja előtt, de Seres kirúgta taccsra. Az iramra egyébiránt nem lehet panasz.
4'
A szabadrúgást a sorfalba lövik a hazaiak, így odalett a lehetőség.
3'
A beívelést Seres üti ki, majd a kontra végén szinte hasonló szituáció alakul ki, ezúttal a SZVSE lőhet szabadot jó helyről. "Valamit adjál már, legalább egy ötszázast!" - szól a nézői tanács a játékvezetőnek, de egyelőre nem kerül elő a sárga kártya.
2'
A jobb szélen vezetett akció után Nagypál szabálytalankodott, így az alapvonaltól egy méterre, mintegy 18 méterre a kaputól végezhet el szabadrúgást a Mindszent.
1'
A vasutasok kezdték a meccset.
12:59 - A SZVSE piros-kék szerelésben, míg a vendég Mindszent zöld felsőben és fehér alsóban lép ma pályára. 12:56 - A Mindszentnél fontos hiányzó lehet a házi gólkirály, Mihály Róbert, akit az előző fordulóban a Mártély ellen kiállítottak, így eltiltás miatt nem játszhat a nyolc gólos támadó. Mindössze két mezőnycseréje lesz ma a vendégeknek, míg a hazaiak hosszú kispaddal várhatják a mai csörtét, ahol a játékos-edző, Pécsek Tibor is helyet foglal. 12:45 - Köszöntjük olvasóinkat a helyszínről, november utolsó napján nem épp kellemes idő fogadta a csapatokat. Az ifjúságiak mérkőzése nem sokkal ez előtt fejeződött be, a SZVSE 9-1-re nyert a Mindszent ellen. A mérkőzés Orosz Kornél sípjelére 13 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Nagy lehetőség előtt állnak a vasutasok, akik egy esetleges győzelemmel megelőzhetnék a táblázaton a 14. Szentest. Pluhár Gáborék mellett szól, hogy az elmúlt időszakban nem mutattak rossz formát, a csapat Csongrádról is el tudott csenni egy pontot, legutóbb pedig a Makó távozott döntetlennel Szegedről. Eközben a Mindszent az elmúlt öt fordulóban három vereség mellett két győzelmet tud felmutatni, amivel Korom Ernő legénysége a 11. pozíciót foglalja el. A két gárda nyáron barátságos meccsen csapott össze, ugyancsak a SZVSE-stadionban. Az a találkozó a vendégek szoros sikerét hozta, de hogy a történelem ismétli-e hétvégén önmagát, nehéz lenne előre megjósolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.