Sport

Labdarúgás: a Móraváros nyerte az újoncok ütközetét + FOTÓK

Labdarúgás: a Móraváros nyerte az újoncok ütközetét + FOTÓK

2014. szeptember 28., vasárnap
Labdarúgás: a Móraváros nyerte az újoncok ütközetét + FOTÓK
balastya_moravaros_mj018

Megérdemelt győzelmet aratott a helyzeteivel jobban gazdálkodó Móravárosi Kinizsi a Balástya-Alfapakk otthonában a megyei másodosztály 7. körében.

Nyílt sisakos, támadó futballt vállalt fel mindkét gárda, az apróbb mezőnybeli hibák mellett számos helyzet alakult ki a két kapu előtt, közel egyenlő arányban. A lehetőségek közül az elsőt végül a Kinizsi használta ki, a 16. minutumban

Petrusán

fejese hullott a hálóba, dacára annak, hogy

Hegedűs

még beleért. (0-1) Hat minutummal később

Papp

egyenlíthetett volna, de hiába állt már csak

Vargával

szemben, a kapus bravúrral védte a ziccert. Ahogy az a fociban lenni szokott, az elhibázott helyzet megbosszulta magát, pillanatokkal később

Szeri

volt eredményes közvetlen közelről egy kapu előtti kavarodást kihasználva. (0-2) A lefújás előtt aztán a balástyaiak is betaláltak,

Tóth

eresztett meg egy irtózatos erejű bombát a keresztléc alá kiszorított szögből. (1-2) Fordulás után némiképp megváltozott a játék képe, a korábbi kiegyenlített erőviszonyokat felváltva, enyhe fölénybe kerültek a hazaiak. Hajtottak is bőszen az egyenlítésért

Cserenkó Szabolcs

tanítványai, erőfeszítéseiket azonban nem kísérte siker, Varga Gábor legyőzhetetlennek bizonyult, amikor pedig mégsem, a társak segítették ki a portást. A meccs kimenetele végül a 83. percben dőlt el, amikor Szeri László hatalmas gólt ragasztott 30 méterről a kissé kint álló Hegedűs felett a kapuba. (1-3) Sikerével a Móravárosi Kinizsi pontszámban beérte a Balástyát, de - azonos gólarány mellett - kevesebb lőtt gólja okán megelőzni nem tudta.

Balástya, 100 néző
2014. szeptember 28., 16.00
Balástya-Alfapakk
Móravárosi Kinizsi SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Mészáros János •• asszisztens: Juhász Mihály, Kószó Csaba
1
-
3

Csongrád megyei II. osztály, 7. forduló:

Balástya-Alfapakk - Móravárosi Kinizsi SK 1-3 (1-2)

Balástya, 100 néző. Vezette: Mészáros János (Juhász Mihály, Kószó Csaba).

Balástya:

Hegedűs - Kailinger (Szána 28'), Bitó, Kocsis, Kordás, Papp, Vámos T. (Nagymihály 86'), Batancs (Bacher - a szünetben), Tóth (Gonda - a szünetben), Vámos N., Szűcs (Getyinás 61').

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Móraváros:

Varga - Magyar, Laczi N., Lukovics, Gerebicz, Petrusán (Kovács 90+1'), Annus, Laczi Z., Deák (Vidákovics 88'), Szeri, Jenei.

Játékos-edző:

Gerebicz Attila.

Gólszerzők:

Tóth (40'), ill. Petrusán (16'), Szeri (22', 83').

Sárga lap:

Kordás (9'), Tóth (33'), Gonda (55'), Bacher (77'), ill. Petrusán (36'), Laczi Z. (72'). Cserenkó Szabolcs:

"Gratulálok a vendégeknek, megérdemelten győztek. Amíg nem tudunk gólokat lőni, addig nem is nyerhetünk. Sajnos a védelmünk nagyon sebezhető, ami a mai mérkőzésen is visszaköszönt, nagyon buta gólokat kaptunk. E mellett, úgy gondolom, a hazai környezet okán elvárható akarat is hiányzott belőlünk a második félidőben. A szünet előtt lélektanilag fontos szépítő gólt szereztünk, hittem, hogy agresszív, agilis játékkal be tudjuk fogni a Móravárost. Ez sajnos nem jött össze. Szomorú, hogy már a sokadik vereségünket szenvedtük el, ami el tudja venni az emberek kedvét, de úgy vélem, nincs probléma. Dolgozni kell tovább, annak idővel meglesz az eredménye."

Gerebicz Attila:

"Köszönöm a hazai csapatnak a nagyszerű mérkőzést, úgy érzem jobbak voltak nálunk játékban. Akaratban tudtuk őket felülmúlni. Nagyon kellett a győzelem, így is indultunk neki a találkozónak. A helyzetkihasználásunk szerencsére jól jött ki, a korábbi meccsekhez viszonyítva ezúttal több gólt szereztünk. Mind Szeri László, mind Jenei Csaba kiemelkedően teljesített, ahogyan a kapuban Varga Gábor is számos ziccert hárított. A Balástyának is akadt több helyzete, de a lehetőségekkel mi éltünk ma jobban."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a találkozónak, nyert a helyzetei kihasználásában jobban teljesítő Móraváros.
90+1'
A végére még Kovács is beállt a Kinizsibe, Petrusán hagyta el a gyepet.
90'
Továbbra is a Móraváros támad, Laczi Z. 20 méteres lökete alig száguldott el a jobb alsó mellett.
88'
Megejtik első cseréjüket a vendégek is, Vidákovics váltotta Deákot.
88'
Szeri harmadik találatát is megszerezte Jenei beadásából fejjel, de a játékvezető ítélete szerint lesről.
86'
Nagymihálynak is lehetőséget ad a hajrára Cserenkó Szabolcs, Vámos Tamást hívta le.
83'
GÓÓÓL!!! Szépségdíjas! Szeri László vezette pár érintéssel a labdát középen, majd 30 méterről emelte át a kissé kint álló Hegedűst! 1-3!
79'
Kis híján öngól! Laczi Z. szögletét Laczi Norbert fejelte vissza a hosszún, a középen álló Vámos T. felszabadítása pedig centiken múlt, hogy nem saját kapujában landolt. Rögtön az ellentámadás után Papp is gólt szerezhetne, de hiába jutott túl Varga kapuson, a gólvonalon álló védő kivágta a lapos lövést.
77'
Bachernek is felmutatta a sárga kártyát a sporttárs. Érezhetően élesedik a meccs az utolsó percekhez közeledve.
75'
Újfent Laczi Zoltán a főszereplő: Deák beadását vette át az ötös sarkánál, majd közelről tüzelt a keresztléc fölé. Nagy lehetőség maradt ki.
72'
Laczi Z. is besárgult, szöveg volt a bűne.
71'
Laczi Zoltán kínálta meg egy lapos próbálkozással Hegedűst a móravárosi kontra végén. A vendégek sem adják fel a gólszerzést, amellett, hogy a biztonságból hátul nem engednek.
68'
Jenei állt a labda mögé, és bár erőt vitt a labdába, az irányzék nem volt megfelelő.
67'
Jó helyről lőhet szabadot a Kinizsi, 20 méternél buktatta Gonda Anust. Hegedűs négy embert kér a sorfalba.
65'
Több mint egy óra eltelt a mérkőzésből, de az erőviszonyok még mindig kiegyenlítettek. Az utóbbi percekben főként mezőnyben pattog a labda, de mindkét fél támadásaiban ott van a veszély.
61'
Újabb csere hazai oldalon, Getyinás szállt be Szűcs helyén.
55'
Maradva a brémai hasonlatnál, a balástyai Aílton, Gonda rúgta bokán hátulról Szerit, villant is érte a sárga.
55'
Szűcstől és Annustól kér egy pacsit Mészáros bíró, miután utóbbi megrángatta előbbit, és ezen összekaptak. A játékvezető megpróbálja lapok nélkül kézben tartani a meccset.
52'
Petrusán válaszol egy 25 méteres lökettel, de az éppen a középen álló Hegedűs ölébe hullott.
50'
Aktívabban kezdenek a vendéglátók, Gerebicz Attila csapata beszorul saját kapuja elé. Az imént Bacher vette célba a jobb felsőt 18-ról, Vargának nagyot kellett nyújtózkodnia, hogy szögletre tolja a kísérletet.
46'
Kettőt cserélt a szünetben Cserenkó mester, Batancs és Vámos N. helyett Bachert és Gondát vetette be.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
A játékvezető lefújta az első félidőt, a helyzeteikkel jobban sáfárkodó vendégek előnye egy gól a szünetben.
40'
GÓÓÓL!!! De még mekkora?! Tóth Gergőnek íveltek fel egy labdát, aki azt egy pattanás után elemi erővel vágta a léc alá éles szögből! 1-2!
36'
Petrusán csúszott rá hátulról Kocsis lábára, a hazai védő dühödten tört ki az eset nyomán, de Mészáros sporttárs igazat adott neki, felmutatta a lapot a móravárosinak.
33'
Újabb sárga kártya, Tóth kapta, amiért odalépett Laczi Zoltánnak.
31'
Formás jelenet után nyugodhat meg a szép számban jelenlévő helyi publikum: Annus bombáját fogta a levegőben úszva Hegedűs kapus.
28'
Igen hamar cserére szánja el magát Cserenkó Szabolcs, Szánát küldte fel Kailinger helyett.
27'
Meglehet, a mezén látható Werder Bremen-címer hozza a bajt a Balástyára - Lisztes Krisztián egykori klubja igen gyengén szerepel idén a Bundesligában. Úgy tűnik, a gyengébb forma átnyerhető a felszereléssel is.
22'
GÓÓÓL!!! A kontrából újabb gólt szerez a Móravárosi Kinizsi, Szeri talált be egy kapu előtti kavarodás közben 5 méterről. 0-2!
22'
Nagy egyenlítési lehetőség maradt ki, Papp mehetett egyedül a kapusra, de sokat várt, Varga pedig túl közel került hozzá és védett. A kipattanót Vámos N. is belőhette volna, de Gerebicz fontos pillanatban ugrott közbe.
19'
Szépen indult a hazaiak ellentámadása, Szűcs kiválóan tartotta meg a labdát és indította kapunak háttal Pappot a jobb szélen, de a társ beadás helyett a kaput vette célba kiszorított helyzetből - pedig Vámos Norbert már érkezett a hosszún.
16'
GÓÓÓL!!! Ezúttal már nincs menekvés, Petrusán kapufa mellé tartó fejesébe Hegedűs hiába nyúlt bele, a labda a hálóba jutott. 0-1!
15'
Felváltva születnek a helyzetek a két oldalon, az imént Jenei küzdött nagyot Kocsissal, a támadó lőni is tudott, de a bekk becsúszással mentett.
12'
Vámos Tibor forintos labdájával Tóth került ziccerbe, 7 méterről lőtt, de Varga nagy bravúrral hárított.
9'
Laczi Zoltán passzával Szeri lépett volna ki középen, de Kordás faultja megakadályozta a csatárt ebben. A megmozdulás sárga lapot ért.
6'
Megint Papp jeleskedik, élesen belőtt labdájára Szűcs érkezett középen, de Lukovics az utolsó pillanatban nagyot mentett.
5'
Itt a következő, ez most még közelebb járt a célhoz: Papp húzott befelé jobbról, majd ballal laposan megforgácsolta a rövid oldali kapufát.
3'
A Balástyáé az első veszélyesebb helyzet, Tóth elől kellett kivetődve felszednie a labdát Vargának egy hosszú felívelésnél.
1'
Elkezdődött a mérkőzés, a fehér mezes hazaiak indították útjára a labdát. A móravárosiak tiszta kékben szerepelnek.
A mérkőzés Mészáros János sípjelére 16 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

Újoncok csatáját vívja egymással a megyekettő 7. fordulójában a Balástya és a Móraváros, hiszen előbbi a megyei III. osztály Termál csoportját nyerte meg tavaly, míg a Kinizsi a Tisza-maros csoport ezüstérmével váltott jegyet a magasabb ligába. Az új szezonban a móravárosiak ugyan még csak két vereséget szenvedtek, de a három döntetlenjük okán így is csak hat ponttal állnak. Cserenkó Szabolcs tanítványai, bár három sikerrel kezdték a pontvadászatot, az utóbbi három fellépésükön egyaránt vesztesen hagyták el a pályát. Gerebicz Attiláék is éppen három meccse nyeretlenek, kérdés tehát, a két fél közül melyik tudja megszakítani rossz szériáját vasárnap délután.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.