Sport

Kosárlabda: a bronzért játszik a Szedeák Pécsett

Kosárlabda: a bronzért játszik a Szedeák Pécsett

2014. szeptember 19., péntek
Kosárlabda: a bronzért játszik a Szedeák Pécsett
szedeak_pecs15_gs

Míg egy hete Kaposváron, addig ezen a hétvégén Pécsen szerepel egy négyes felkészülési tornán a Naturtex-SZTE Szedeák csapata. Nikola Lazics együttese a házigazdáktól szemben vereséget szenvedett, így a kisdöntőben játszik majd a szombati játéknapon.

Két hiányzója akadt a Pécs elleni mérkőzésre a Szedeáknak: el sem utazott a baranyai városba

Kiss Zsolt

, aki hátsérüléssel bajlódik, az MRI-vizsgálat kiértékelése még zajlik az ő esetében.

Demeter Attila

az U18-as csapattal tartott Zalaegerszegen, ahol az országos selejtezőn vesz részt, így rájuk nem számíthatott

Nikola Lazics

a péntek esti találkozón. Tompán játszott a Szedeák az első félidőben, nehezen találták a ritmust

Jereminovék

. Az elmúlt hétvégén is találkozott a két csapat, így az akkor "villogó"

Balabanra

ezúttal komolyan készültek a Pécsnél, folyamatosan kettőzték a szegedi centert, ezekből pedig rengeteg eladott labdát produkált a Szedeák, amiből könnyű kosarakat dobhatott a pécsi csapat - a nagyszünetig összesen 12 eladott labdát írhattunk fel a Szedeáknál. Az első két negyedben a legaktívabbnak Jereminov bizonyult 14 ponttal, őt

Majsztorovics

és

Balaban

követte 8-8 ponttal, a félidőben nyolccal ment a Pécs. A második félidőben tovább növelte előnyét a hazai csapat, 20 pontos előnyt tudtak összeszedni, innen próbált visszakapaszkodni a Szedeák, amire mutatkozott is némi esély 62-51-s meccsállásnál. A Pécs azonban nem vett vissza tempójából, és főleg három pontosaiknak köszönhetően (18 dobásuktól 12 pontos volt, ez 66%-os mutató) visszavágott a kaposvári tornán elszenvedett vereségért a Szedeáknak, és döntőbe jutott. A Szedeák nem tudta ledolgozni hátrányát, e mellett kintről sem tudott eredményes lenni, 34 próbálkozásból mindössze kilenc zárult kosárral,ez 26%-os teljesítmény. A torna eredeti programja szerint a Kaposvárral játszott volna a Szedeák, azonban a pécsiek szerdán megváltoztatták a programot, így találkozhatott már az elődöntőben a két csapat. A másik mérkőzésen a Kaposvár a Vrijednosnice Osijek ellen 88-68-ra nyert, így a Szedeák szombaton 16 órától a horvát csapat ellen játszik a harmadik helyért.

Pécsi VSK-Naturtex-SZTE-Szedeák 91-72 (19-16, 24-19, 21-18, 27-19)

Szedeák: Jereminov 18/9, Wirth 5/3, Vágvölgyi 9/9, Majsztorovics 8/6, Balaban 23. Csere: Csorvási L. 7, Kuntics, Varga Z. 2, Molnár B., Edző: Nikola Lazics Simándi Árpád, a Szedeák edzője:

"Háromszor három percig játszottunk gyengén, ezekben a szakaszokban alakult ki a különbség a két csapat között. A Pécs extra dobóteljesítményére ma nem volt ellenszerünk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.