Sport

Kajak-kenu vb: eddig biztatóan mennek a szegediek Moszkvában

Kajak-kenu vb: eddig biztatóan mennek a szegediek Moszkvában

2014. augusztus 8., péntek
Kajak-kenu vb: eddig biztatóan mennek a szegediek Moszkvában
karasz_anna_moszkva

Bár egy elő- és középfutam első hely a végelszámolásnál semmit nem ér, mégis bizakodásra adhat okot a szombati döntők előtt, hogy a női kajak négyes (soraiban Kárász Annával) és C1-1000 méteren Vajda Attila is nagyon magabiztosan jutott be a fináléba a Moszkvában zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Kárász Annáék csak egyszer szálltak vízre csütörtökön. Az idei szegedi világkupát és a brandenburgi Európa-bajnokságot is megnyerő magyar kvartett, a

Szabó Gabriella

,

Kozák Danuta

,

Kárász Anna

,

Vad Ninetta

négyes három másodpercet vert a második kanadaiakra és ötöt a harmadikként célba érő spanyolokra az előfutamban, így közvetlenül a fináléba került. "A mi előfutamunk volt a legkönnyebb, ezért nem kellett maximum pályát mennünk" - értékelt a szegedive.hu-nak az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE kétszeres U23-as világbajnoka, Kárász Anna. "Az elején úgy kezdtünk, ahogy kell és 250 méterig remek tempóban eveztünk, utána viszont már tartalékoltunk. A vb előtti edzéseken remek időket értünk el, ezért a szombati döntő előtt nagyon bizakodóak vagyunk." Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE olimpiai bajnokának,

Vajda Attilának

kétszer volt jelenése csütörtökön, hiszen C1-1000 méteren csak a középdöntőből lehetett kivívni a fináléba jutást.

Vécsi Viktor

tanítványa nem bízta a véletlenre és az előfutamát, valamint a középdöntőt is megnyerte. "A legfontosabb, hogy magabiztosan értem el a célomat, a döntőbe jutást" – nyilatkozta Vajda Attila a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség kamerája előtt. "Remek állapotban érkeztem meg Moszkvába és úgy érzem mindkét futamom jól is sikerült. Nagyon várom a szombatot, ami több szempontból is izgalmas lesz. Egyrészt kiszámíthatatlan az időjárás, hol esik, hol pedig tűz a nap, másrészt pedig 1000 és 5000 méteren is akkor lesz a döntő. Nem érzek magamon nyomást. Az edzőmmel, Vécsi Viktorral a riói olimpiára készülünk, lépésről lépésre haladunk. Ez a világbajnokság az egyik fontos állomás, ahol szeretnénk jó eredményt elérni." A női K4-500, a férfi C1-1000 és a férfi C1-5000 méter döntőjét is szombaton rendezik. Kárász Anna pénteken is vízre száll, Vad Ninettával a női K2-200 előfutamában állnak rajthoz délután.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.