Sport

Futsal: Kikapott az UTC a nyitányon

Futsal: Kikapott az UTC a nyitányon

2014. augusztus 25., hétfő
Futsal: Kikapott az UTC a nyitányon
puskascsaba_utc_haladas23_gs

Hatgólos vereséget szenvedett az UTC a Haladás vendégeként a futsal NB I első fordulójában, a szegediek ugyanakkor játékban nem maradtak el riválisuktól.

A közvetítést támogatta a GS-VILL 94 Kft.

Szombathelyen kezdte meg az NB I-es futsal szezont az UTC, ahol nem

Brinszky Adrián

csapata számított a találkozó esélyesének, azonban ez a játékban nem feltétlenül tükröződött. Bár a harmadik percben már hátrányba került az UTC a meccset aktívan kezdő

Gyurcsányinak

köszönhetően, a 12. percig nagyon nyílt mérkőzést játszottak a csapatok. A szegediek több ziccert is kialakítottak, főleg

Bánóczki

lehetősége, és

Juhász

első kapufája után bosszankodhattunk az elmaradt egyenlítés miatt. A 12. percben azonban Bánóczki újabb kihagyott helyzetét követően a kontrából Gyurcsányi sakk-matt helyzetig vitte a labdát, elhúzta

Halász

mellett is, és megduplázta csapata előnyét, 2-0. A következő öt percben három nagy ziccert is kialakított a Haladás, amelyeket rendkívül rutinosan és higgadtan használtak ki a hazaiak, így ötgólos előnyt alakított ki a szünetre a Haladás. Alapvetően nem hibázott kevesebbet az UTC, mint ellenfele, a legnagyobb különbség a helyzetkihasználásban volt, amiben a szombathelyiek az UTC fölé nőttek ezen a napon.

Németh

tovább növelte a Hali előnyét, majd a 27. percben Juhász megszerezte a szezon első szegedi találatát, miután a védők gyűrűjében bepréselte a labdát a kapuba. Pár perc múlva

Tóth

is betalált, így négyre csökkent az UTC hátránya, viszont ez rövid életűnek bizonyult, egy perccel később újabb Gyurcsányi találat következett, aki így mesterhármast lőtt az UTC-nek, 7-2. A mérkőzésen végig jól játszó Juhász, valamint az UTC pechsorozata is folytatódott, miután a szegedi futsalos harmadjára is a kapufát találta el, majd az utolsó percekben már nem alakult ki helyzet a pályán, Németh még lőtt egy gólt, amikor jobban figyelhettek volna az UTC játékosai, de a kimenetelt illetően ez már nem számított. Játékban mindenképpen egyenrangú ellenfele volt a merészebb célokért küzdő Haladásnak az UTC, azonban a védekezésbeli kisebb hibákat, valamint a kialakított ziccereket szinte hibátlanul kihasználta a szombathelyi csapat, ellentétben az UTC-vel, amely a végeredményt tekintve egy sokkal szorosabb meccset is produkálhatott volna az első fordulóban. Brinszky Adrián csapatára a következő fordulóban sem vár könnyebb feladat, szeptember elsején, 19:00-tól a bajnoki ezüstérmes, friss Szuperkupa győztes Győri ETO FC-t fogadják hazai pályán.

Férfi futsal NB I., 1. forduló

Swietelsky-Haladás VSE - UTC Futsal Team 8 - 2 (5-0)

Szombathely, Szombathelyi Arena Savaria, 250 néző. Vezeti: Horváth Zoltán (Ábrahám Tibor, Czinder Imre)

Haladás:

Tyukász - Gulyás-Kovács, Gyurcsányi, Horváth, Öreglaki. Csere: Matyi (kapus), Bíró, Rácz, Németh, Vidák, Kiss, Hajmási, Borsi.

Vezetőedző:

Marcos Angulo

UTC:

Halász - Tóth, Bánóczki, Ondrejó, Juhász. Csere: Ferenczi, Balogh, Berndt, Mészáros, Gajdacsi, Brinszky.

Vezetőedző:

Brinszky Adrián

Gól:

Gyurcsányi (3', 12',32'), Öreglaki (14', 19') Vidák (16'), Németh P. (23', 35') ill. Juhász (27'), Tóth (31')

Sárga lap:

Németh P. (14') Brinszky Adrián:

"Egyelőre még nem érkeztünk meg az NB I-be, szerencsére a versenykiírásnak köszönhetően még rengeteg időnk lesz arra, hogy bebizonyítsuk, hogy itt a helyünk."

Online közvetítésünk:

VÉGE

40' - Vége a mérkőzésnek, 8-2-re nyert a Haladás. Jobb volt a Haladás, ugyanakkor az eredmény talán túlzott, az UTC az első játékrészben több gólt is lőhetett volna, azonban szinte a kimaradt ziccerek ellentámadásaiból rendre betalált a szombathelyi csapat. 39' - Az utolsó percben már csak passzolgatnak a csapatok, mindenki a meccs lefújását várja.

38'

- Valamennyit visszaadott a sors az UTC-nek. Egy oldalberúgást követően Halász lépett fel a társaihoz, a visszapasszolt labdát Bánóczkitól elvették, az üres kapura lőtt labda a kapufáról pattant ki, ezúttal szerencséje volt a szegedieknek.

37'

- Ismét Juhász veszélyeztet, ezt most Tyukász védi, de nem volt messze a kapufa sem...

36'

- A játékvezetők kissé elnézőek a szombathelyiekkel szemben, ami mindössze csak azért fontos,mert a következő szabálytalanság után büntetőt rúghatna az UTC, ráadásul a hazaiak győzelme nem forogna veszélyben az egyértelmű szabálytalanság befújásával.

35' - GÓL!

Németh viszont betalál, kicsit elaludtak a szegediek, Németh viszont kegyetlen volt, és megszerzi a nyolcadik Haladás gólt.

33'

- Hát ez hihetetlen, Juhász harmadszorra is a kapufát találja el... Egy gyönyörű akciót követően Juhász megesernyőzi Gyurcsányit, majd Tóthtal játszik össze, a visszatett labdát pedig ismét a kapufára lövi, Fortuna ma nincs az UTC-vel, és főleg Juhásszal.

32' - GÓL!

- Nem sokáig volt négygólos a szegedi hátrány, szinte megismétlődik az előző jelenet, csak ezúttal a hazaiak előadásában. Gyurcsányi szerzi meg harmadik gólját, miután a center által lövésre letett labdát pofozza a hálóba, 7-2!

31' - GÓL!

Itt a második UTC találat! A felívelt labdát Juhász tartotta meg, aki szépen lekészítette Tóthnak, aki gyönyörűen lőtte ki a felső sarkot, 6-2!

30'

- Újra a lécet találja el az UTC. Tóth futott be egy elérhetetlennek tűnő indítást, majd középre tálalt az üres kapu irányába, azonban a visszafutó védő Juhászra lőtte a labdát, akinek kapura emelt labdája újra a kapufán csattant. Többnyire mezőnyjáték folyik a pályán, Juhász helyzete rázta fel kicsit a csapatokat.

28'

- Időt kér Brinszky Adrián a szépítést követően, főképp a befejezésekkel van ma problémája az UTC-nek.

27' - GÓL!

Szépít az UTC! Megérdemelte ezt a gólt a szegedi csapat, bár megküzdött érte rendesen. Juhász lövése elsőre kipattant a kapusról, majd többen is próbáltak blokkolni a kapu torkában, Juhász azonban ha közvetve is,de valahogy bepréselte a labdát, ezzel szépít az UTC, 6-1.

25'

- Kicsit töredezett a játék a hatodik gólt követően, a Haladás apró faltokkal tördeli a játékot, a szabálytalanságok aránya 3-0 a szombathelyiek javára. Kiss lövését követően Halász védett szépen, majd két hazai sarokrúgás töri meg az üresjáratot.

23' - GÓL!

Itt a hatodik, Németh is feliratkozik a gólszerzők közé, a Haladás nyugodtan játszhatja saját játékát, és továbbra is magas százalékban használják ki gólszerzési lehetőségeiket.

22'

- Az eddig sportszerű mérkőzést egy sajnálatos sérülés töri meg: Ondrejót lökték rá a palánkra, majd a zsűriasztallal is ütközött, a szegedi játékos nem tudja tovább folytatni a játékot, térdfájdalmai miatt. Reméljük, nem súlyos Ondrejó sérülése.

21'

- Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

20'

- Véget ért az első játékrész. A félidő végére futsalhoz képest alacsonyabb lett az iram, bár a Haladás ötgólos előnnyel fordulhat, azonban a szegediek többször is gólt lőhettek volna, nagy ziccereket puskáztak el, e közben a Haladás rendkívül higgadtan használta ki helyzeteit, és előnyük birtokában kicsit vissza is vettek a tempóból.

19' - GÓL!

Rendkívül peches ma az UTC. Ferenczi vezette a labdát egy létszámfölényes szituációban, azonban a passza közben elcsúszott, az eladott labdát pedig úgy vihette a kapuig a Haladás, hogy csak Halász kapussal álltak szemben ketten, ezt a ziccert Öreglaki nem hibázta el, 5-0.

16' - GÓL!

Magabiztosan futballozik a Haladás előnyének birtokában, gyönyörű támadást követően talppal tették tovább a hosszún üresen érkező Vidáknak, aki higgadtan használta ki helyzetét, 4-0. Az eredmény kissé túlzó, bár kétségtelen, a Haladás a kapu előtt rendre jó döntéseket hoz.

14' - GÓL!

Hárommal megy a Haladás, de előtte újabb kettő az egy elleni szituációba került az UTC, Gajdacsi labdaszerzése után Ferenczivel játszotta ki a helyzetet, Ferenczi lövését azonban ismét Tyukász hárította, nagy szépítési lehetőség volt. A kontrából azonban Öreglaki büntet: a szélről a centernek bejátszott labdát tartotta meg Öreglaki, majd lefordulva védőjéről lőtt a hálóba, ezzel 3-0. Nagy kár érte, az UTC helyzetei alapján partiban van a hazaiakkal, azonban a Haladás könyörtelenül kihasznál minden hibát.

12' - GÓL!

Megduplázza előnyét a Haladás, ismét Gyurcsányi. Bosszantóan alakul a mérkőzés, hiszen közvetlenül Gyurcsányi második gólját megelőzően a negyedik nagy ziccerét is kihagyta az UTC, Tóth labdaszerzését követően Bánóczki egyenlíthetett volna, azonban a kipattanóból Gyurcsányi iramodott meg, elhúzta Halász mellett a labdát, és az alsó sarokba gurított, 2-0. Benne volt a levegőben a szegedi egyenlítés, e helyett sajnos kétgólos Haladás előnnyel folytatódik a játék.

11'

- Két hatalmas UTC helyzet is kimaradt! Mindkétszer egy kettő az egy elleni szituáció végén kerültek lövési helyzetbe a szegediek, azonban Tyukász, illetve a kapufa megmentette a Haladást a góltól. Juhász emelése okos megmozdulás volt, azonban csak a kapufát találta el, jól tartja magát az UTC.

8'

- Ferenczi indult meg, szép egyéni akcióját követően bravúrral védett Tyukász, a kapusról kipattanó labdával pedig Vidák kontrázhatott, akinek próbálkozását Halász szintén bravúros mozdulattal védte. Nem sokkal később Ondrejó ígéretes lövését blokkolják a hazaiak, az iramra nem lehet panasz.

6'

- Sportszerű a meccs eddig, a Haladás dominál, főleg a ritmusváltásaiknak köszönhetően.

4'

- Egy jobb oldali szabadrúgást követően centiken múlt csak az UTC egyenlítése, Bánóczki lövése suhant el a kapufa mellett.

3' - GÓL!

Gyurcsányi újabb lövését csak kiütni tudta Halász, a kipattanót pedig Gulyás-Kovács lőtte a hálóba, vezet a Haladás.

2'

- Gyurcsányi tesztelte rögtön Halászt, aki kapufára tolta a labdát. A Haladás jól tartja a labdát, és gyors ütemváltásaival szövögeti támadásait.

1'

- Elkezdődött a mérkőzés, az UTC kezdte a játékot.

18:12

- Hamarosan pályán a csapatok, a Haladás tiszta fehérben, az UTC pedig fekete szerelésben kezdi meg majd a bajnokságot.

17:58

- Köszöntjük olvasóinkat, elrajtol az NB I-es futsal szezon, a nyitányon az UTC a Haladás vendégeként lép pályára. A nyáron változásokon átesett újszegedi klub nehéz mérkőzés előtt áll, az utóbbi időben pedig rendre meggyűlt a baja a szombathelyiekkel.

A találkozó elé:

A mérkőzés 18:15-től kezdődik!

Megkezdődik az NB I-es idény az UTC Futsal Team számára, kezdésként a szombathelyi Haladáshoz utaznak az újszegediek. Mint azt

Brinszky Adrián

, a csapat edzője portálunknak elmondta, túlzott reményeik nincsenek a mérkőzés kimenetelével kapcsolatban. "Mivel NB I-ről van szó, nem szeretném degradálni a mérkőzés rangját, de erre a találkozóra tekinthetünk edzőmérkőzésként is. Természetesen nem feltartott kezekkel fogunk pályára lépni, de tisztában vagyunk vele, hogy nem ma fogunk gólarányt javítani." - mondta el a meccsel kapcsolatos várakozását Brinszky Adrián. A szombathelyiek az előző bajnokságban közvetlenül az UTC mögött végeztek a nyolcadik helyen, és a rájátszásban is a Kertész utcai klub bizonyult jobbnak. A Haladás új, spanyol trénerrel,

Marcos Angulóval

vág neki az új szezonnak,és merészebb célokat tűzött ki maga elé a szombathelyi klub, mint az elmúlt szezonbeli nyolcadik hely. A két csapat

legutóbbi mérkőzésén

a Haladás 5-3-ra nyerni tudott az UTC otthonában, míg a rájátszás szombathelyi találkozója is szombathelyi sikerrel végződött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.