Sport

Labdarúgás: ismét nem bírt az FK-val a St. Mihály FC + FOTÓK

Labdarúgás: ismét nem bírt az FK-val a St. Mihály FC + FOTÓK

2014. május 11., vasárnap
Labdarúgás: ismét nem bírt az FK-val a St. Mihály FC + FOTÓK
szentmihaly_fk_mj026

Fontos pontokat veszítettek a bajnoki címért küzdő hazaiak, izgalmas, küzdelmes, fordulatos mérkőzésen ikszeltek a diszkoszvetősökkel.

Szeged-Szentmihály, 250 néző
2014. május 11., 17.00
St. Mihály FC
FK 1899 Szeged II.
A meccs véget ért.
játékvezető: Fekete Csanád • asszisztens: Boldog János, Szűcs István Dávid
2
-
2

Labdarúgó megyei III. osztály Szegedi csoport 21. forduló:

St. Mihály FC - FK 1899 Szeged II. 2-2 (2-1).

Szeged-Szentmihály, 250 néző. Vezette: Fekete Csanád (Boldog János, Szűcs István Dávid).

St. Mihály FC:

Halász - Laska (Hágelmann 63'), Sándor, Rovó (Kaszab 46'), Miklós Nagy, Csobán R., Szalma I., Baján (Rabi 67'), Nagypál (Olajos 46'), Ács (Csobán Z. 83'), Répás. Játékos-edző: Halász Krisztián.

FK 1899 Szeged II.:

Döme Z. - Szélpál, Fejes, Szőcs, Onita, Makai, Ádelhardt (Becsei 77'), Döme I. (Vozár 67'), Klippel, Herczeg, Fodor (Kálmán 46'). Edző: Szokol Szilárd.

Gólszerzők:

Répás S. (26'), Nagypál Z. (35'), illetve Szőcs T. (43', 74')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Vége a mérkőzésnek, igazságos döntetlen született nagy küzdelemben, akárcsak ősszel. Ez az iksz nagyon jól jön az éllovas Pázsitnak: 20 meccsből 47 pontja van a listavezetőnek. Mögöttük az Újszentiván és a St. Mihály 43 pontos (az újszentivániaknak eggyel több győzelmük van), az UTC II. pedig 42 pontos. A Pázsit mindenkinél egy mérkőzéssel többet játszott, így bőven maradt izgalom az utolsó öt fordulóra!
88'
Jönnek előre a hazaiak, de nem sikerülnek a passzok. Egy szögletet is elvégezhettek még a sárga-pirosak, az ívelés túl magas lett, mindenki fölött átszállt.
86'
Könnyedén játszik az FK, szenved a Szentmihály. Fontos pontokat veszíthetnek a hazaiak, nem meglepő, hogy görcsössé váltak. Szalma indításával most Répás akadt el három védő gyűrűjében.
83'
Csobán Zoltán váltotta Ácsot a hajrára a pályaválasztónál.
82'
28 méterről lőhetett szabadrúgást az FK, csúnyán fölé ez is, Onita volt az elkövető.
81'
Megpróbál ritmust váltani a Szentmihály, de az FK is felveszi a kesztyűt.
78'
Szentmihályi szabadrúgást figyelhettünk, csúnyán fölé szállt a kísérlet.
77'
Becsei kapott lehetőséget a vendégeknél, Ádelhardt jött le.
74'
GÓÓÓL 2-2! Kimaradt ziccer itt, gól ott! Szőcs Tamást futtatták lyukra a vendégek, ő pedig a kétségbeesetten kimozduló Halász mellett egyenlített.
73'
Ács Sándor hatalmas ziccert rontott! Rabi rendkívül jól játszott a védők mögé, Ács lecsapott a lasztira, finesszel akarta átverni a kapust, a rövidre, jobb kezéhez pöccintett, Döme reflexmozdulattal hárított.
71'
Az utolsó húsz percre fordulva kiegyenlített lett a játék, mindkét gárda lestaktikát alkalmaz, leszűkíti a területet, ezért nagyon sok a rossz passz. A hosszabb indítások gyakran tévesztenek célt. Szalma és Hágelmann összjátéka is pontatlan.
68'
Sándor Csaba ívelt be szabadrúgást az alapvonal közeléből, kivágták az FK-védők, majd Miklós Nagy Ferenc ismételt, löketét a léc alól halászta ki Döme Zoltán.
67'
Újabb változtatások: Döme István le, Vozár be a vendégeknél. Baján helyére Rabi György állt a házigazdáknál.
63'
Laska helyére Hágelmann Tamás érkezett hazai oldalon. A frissítés után a szentmihályiak kijöttek a szorításból. Ács szépen csavarta el szabadrúgását a sorfal mellett 26 méterről, Döme Zoltán számított erre a megoldásra, egyet lépett, úgy fogta a lasztit.
60'
Komoly FK-nyomás nehezedik a hazaiakra. 28 méterről Herczeg Gábor ívelt középre egy pontrúgást, de végül mindenki elvétette. Nem tudnak labdát tartani a szentmihályiak, képtelenek most átlépni az ellenfél térfelére. Egyértelmű fölényben a diszkoszvetősök.
56'
Támadásban a diszkoszvetősök, beszorult a Szentmihály! Makai Árpád kétméteres lesről lőtt gólt, majd Kaszab Zsolt vétett kis híján öngólt Szélpál beadásánál, alig pörgetett saját kapuja fölé a csereember...
52'
Változatos a játék, mindkét kapu veszélyben. Szőcs remek cselekkel vétette magát észre a vendégek részéről, majd a szentmihályiak is szép akciókat vezettek.
48'
Pontrúgások az elején. Sándor Csaba a félpályáról ívelt előre, az FK-sok a büntetőterületen belülről fejelték ki.
46'
Mindkét mester cserélt a szünetben. Az FK-ban Fodor Lászlót Kálmán László váltotta, hazai oldalon Olajos Csaba és Kaszab Zsolt szállt be, Nagypál Zoltán és Rovó Tamás nem folytatja.
46'
A hazaiak kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45+1'
Véget ért az eseménydús első játékrész.
45'
Másodjára nem Herczeg, hanem Döme István állt a labda mögé, gyors, a bal alsóra tartó lövését Halász Krisztián szép vetődéssel ütötte ki, hatalmas vastapsot kapott érte a hazai drukkerektől!
44'
Érdekes jelenetek itt a végén! Egy tizenhatoson belüli kavarodásnál tizenegyest kapott az FK, Laska Sándor rúgott fel egy kék-fekete játékost. Herczeg Gábor be is lőtte a büntetőt, de valaki bemozdult a vendégek részéről, így megismételteti a bíró. Még nem örülhetnek az egyenlítésnek a diszkoszvetősök.
43'
GÓÓÓL 2-1! Szépítést eredményeztek a vendégek erőfeszítései! A lesre játszó védők között Szőcs Tamás ugrott ki, a szentmihályiak a játékvezetőre vártak, aki nem jelzett, Szőcs kicselezte Halászt, és az üres ketrecbe gurított.
42'
Tömény izgalom a félidő hajrájában. Szőcs Tamás bolondította meg a teljes hazai hátsó alakzatot, beadása Fejeshez jutott el, aki nem lőtt, és addig várt, míg blokklták.
39'
Ács Sándor 4 méterről egyből tüzelt egy lepattanót, a jobb pipa fölött centikkel hagyta el a laszti a játékteret. Baján beadása suhant el aztán a társak fölött, majd az FK veszélyeztet nagy rohamokkal. Jobb oldali szöglet után Halász Krisztián elvetődve hárította Fejes fejesét.
35'
GÓÓÓL 2-0! Labdát veszített az FK, és ráfizetett! Ács Sándor rendkívül rutinosan kivárt, majd precízen ugratta ki a leshatáron mozgó Nagypál Zoltánt, ő egyedül vezette a kapusra, messziről üldözték a védők, végül higgadtan gurított Döme Zoltán támaszkodó lába mellett a kapu közepébe.
33'
Továbbra is inkább a látogatók támadnak, ám összességében kiegyenlített a találkozó. A hazaiaknak gondot okoz a szélek lezárása, nagy nehézségek árán mentenek folyamatosan szögletre, bedobásra. Fejes Andor lőtt e pillanatban a szentmihályi oldalhálóba.
30'
A gól felpaprikázta a vendégeket, akik gyors szélsőjátékkal operálnak, Szőcs mellett Szélpál Péter vezeti most a rohamokat, rendesen megfuttatják a szentmihályi védőket. Közben egy szőke hölgy és kutyája zavarta meg a meccset egy pillanatra, az eb volt a vétkes...
26'
GÓÓÓL 1-0! Baján húzott el ismét a jobb oldalon, beadását Herczeg Gábor igyekezett kifejelni, de csak tovább tudta csúsztatni, így lett jó Répás Sándornak, aki kapásból lőtt, kicsit eltörte, de Döme kapus így sem érhette el, a jobb kapufáról vágódott a hálóba a bőr! Vezet a Szentmihály!
25'
A diszkoszvetős Szőcs lövése alig ment mellé, majd 11-es reklamáltak a hazaiak. Baján labdájával Ács lépett ki, lövése egy FK-védő könyökéről vágódott le, valóban vétlennek tűnt.
23'
Egy szabadrúgás után Répás fejelhetett, nagy ívben mellé, majd Baján jobb oldali centerezését takarították el az FK-védők.
20'
FK-lehetőségeket jegyezhettünk fel. Rovó Tamás két támadó elől vágott ki szögletre egy beívelést, a kornerre is több magas kék-fekete támadó érkezett, de nem érték el a lasztit.
16'
Répás kisodródott, de lőni tudott, Döme a helyén volt, hárított ezúttal is.
15'
Döme Zoltán kapus egy 40 méteres, szép indítás után éppen csak felszedte a labdát Baján Zoltán, a gólra éhes szentmihályi támadó elől.
12'
Csillapodott a lendület, a középpályán folyik a harc, többet birtokolják a labdát a látogatók.
8'
A vendégek részéről Szőcs Tamás ment el a bal szárnyon, remekül lőtt a hosszúra, Halász Krisztián csak szemmel követte a lasztit, mely centikkel suhant el a hosszú sarok mellett. A túloldalon Baján Zoltán két emberen hámozta át magát, beadása kis híján hatalmas helyzetben találta az egyedül álló Ács Sándort, ám mögé érkezett a játékszer, így odalett a lehetőség.
4'
FK-labdázgatás után gyors hazai akció: Répás Sándor szinte a gólvonalról akarta a hálóba juttatni a bogyót, amikor harsant a síp, les miatt a játékvezető megállította a támadást.
1'
A hazaiak piros-sárga csíkos szerelésben, kék-fekete fűzősben, fekete nadrággal és fehér sportszárral a vendégek. Az FK kezdte a mérkőzést.
16.50: Ahogy arról beszámoltunk, az éllovas Pázsit délelőtt 7-0-ra verte az Algyő II.-t, így jelenleg 47 pontos. A 42 ponttal rendelkező St. Mihály FC-nek (mely két meccsel kevesebbet játszott, azaz a vesztett pontok tekintetében jobban áll az éllovasnál) muszáj nyernie, ha tartani akarja a lépést. 16.45: Köszöntünk mindenkit a gyönyörű szentmihályi sportközpontból! Három pontért megyünk Szentmihályra! - üzenték a héten a diszkoszvetősök. A két baráti klub története parázs csatáktól hemzseg: a kupából a St. Mihály FC búcsúztatta tavaly nyáron nagy meglepetésre az FK megye I-es gárdáját, majd jött a válasz, az 1899 kettes alakula pontot lopott Halász Krisztiánéktól ősszel a bajnokságban. Most is komoly erőkkel érkeztek a kék-feketék, akik meglepnék az aranyért harcoló egységet. A mérkőzés Fekete Csanád sípjelére 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Négy együttes vív ádáz csatát az aranyéremért a megye III. Szegedi csoportjában. A tabellát jelenleg 44 ponttal a Pázsit SE (19 meccs) vezeti a 42 pontos St. Mihály FC (18 meccs), az ugyancsak 42 pontos UTC II. (19 meccs) és a 40 pontos Újszentiván (18 meccs) előtt. Az UTC II. szombaton már megtette a magáét, idegenben 3-0-ra verte az IKV Alsóvárost. A Pázsit vasárnap délelőtt az Algyő II.-t fogadja, az Újszentiván este a KEAC-hoz látogat, míg a St. Mihály FC az FK 1899 Szeged II.-t igyekszik legyűrni. Emlékeztetőül: a két együttes ősszel a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján szenzációs, fordulatos mérkőzésen - melyet szintén élőben közvetítettünk - játszott 3-3-as döntetlent. Akkor a diszkoszvetősök Holecska Norbert duplájával és Zombori János góljával már 3-0-ra vezettek, majd Szalma István szépített, Mangó Ferenc duplájával pedig sikerült pontot menteniük a vendégeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.