Sport

Labdarúgás: kétarcú Tápé látogat az FK-hoz

Labdarúgás: kétarcú Tápé látogat az FK-hoz

2014. március 21., péntek
Labdarúgás: kétarcú Tápé látogat az FK-hoz
tape_fk39_gs

Szegedi rangadót láthatnak szombat este a Felső Tisza parti stadionba kilátogatók, a hetedik helyezett FK 1899 Szeged a hatodik pozíciót elfoglaló Tápét látja vendégül a megyei I. osztály 19. fordulójában.

Tavaly március közepén a tápéiak még a későbbi bajnoki elsőségük felé robogtak lendületesen, míg a diszkoszvetősök a táblázat hátsó régiójában küzdöttek a riválisokkal. Egy év alatt nagyot fordult a világ mindkét klubnál, hiszen jelenleg mindössze egyetlen pont választja el őket egymástól a középmezőny tetején. Szeptemberi odavágójukon a

Paksi Péter

vezette hazaiak

diadalmaskodtak 2-0-ra

, az igazsághoz tartozik azonban, hogy azóta szinte teljesen kicserélődött a regnáló bajnok kerete, sőt, Paksi mester is már a megyekettes Gyálarét sikeréért dolgozik. Január óta a hadvezéri teendőket

Orosházi László

látja el az együttesnél, akivel eddig meglehetősen kiszámíthatatlanul teljesítenek tavasszal Laczkóék. Nagy kérdés tehát, melyik arcát mutatja szombaton a Tápé, így

Hüvös Gábor

legénysége sem lehet előre nyugodt a három pont sorsa felől.

Lendületben maradnának a kék-feketék

ONLINE

Az FK 1899 Szeged - Tápé ESK megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 19 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Három mérkőzésen át tartó pontínséggel szakított egy hete az FK, miután Heredeáék – a tavasz folyamán először –

győzelemmel távoztak

Sándorfalváról. Hogy a siker ne csak megtörje a korábbi negatív szériát, hanem egy pozitív verzióval folytassa azt, ahhoz elengedhetetlen lenne a hazai diadal szombaton. Ebben nagy segítséget jelenthet, hogy a Csongrád elleni összecsapáson kiállított

Turján György

letöltötte eltiltását, így visszatérhet a védelem tengelyébe. A hiányzók sora ugyanakkor így is elég hosszú, lévén,

Orosházi Dániel

továbbra is sérült, továbbá csatlakozott a maródiak táborához

Heredea Máté

, aki bár duplázni tudott az előző fordulóban, de mindeközben lábujját törte, ezért pár hetet mindenképpen ki kell hagynia.

Dóra János

játéka egyelőre kérdéses, a rutinos gólvágó sincs százszázalékos egészségi állapotban, ugyanakkor az ő szereplésére megvan az esély. Tanulmányi okok miatt viszont biztosan nem áll majd a szakmai vezetés rendelkezésére a

Szalai Norbert

,

Gyurkovics Tamás

duó. "Nagy változáson ment át a Tápé a tél folyamán, edző- és játékoscserék követték az őszi szezont. Meglepetés volt két héttel ezelőtt a nagymágocsi vereségük, ahogyan szintén nem várt eredménynek számított, hogy megverték az Algyőt. Azt gondolom, alapvetően két hasonló erőt képviselő csapat találkozik majd szombat este. Számunkra a maximális elvárás a hatodik hely a bajnokság végén, ehhez pedig fontos lenne, hogy a jelenlegi hatodik Tápét legyőzzük. A sándorfalvi siker után némiképp fellégezhettünk, bizakodóak vagyunk, de nem vár ránk könnyű 90 perc a hétvégén. Éppen ezért minden szurkolót szívesen látunk a mérkőzésen, sokat jelent majd a buzdításuk!" – nyilatkozta portálunknak Hüvös Gábor, az FK trénere.

Nagy hajrát futna a tápéi sötét ló

tape_fk14_gs

Mint azt jelen cikk címe is sugallja, nehezen határozható meg tavasszal a Tápé ereje. A klub történetéhez mindenképpen hozzátartozik, hogy a legutóbbi felkészülési időszak során tucatnyi labdarúgó

távozott keretből

, és helyüket majd’ ugyanannyi érkező vette át. A főnixként újjászületett gárda első tétmeccsén

gól nélküli döntetlenre

végzett hazai pályán az idén gyengélkedő Szentesi Kinizsivel, majd óriási meglepetésre kikapott a mindaddig győzelem nélkül álló Nagymágocs otthonában. Gyengült a Tápé – summázhatna az azonnali ítész, de cáfolatként a sort egy hete az Algyő feletti, emberhátrányban kiharcolt

siker követte

. Hogy hol az igazság, melyik is az igazi csapata a látottak közül Orosházi Lászlónak, az csak a következő fordulók során derül ki, annyi azonban biztos, a mester bizakodó, és nem elégedne meg a szezon hátralévő részének egyszerű túlélésével. "Ami engem illet, én minden meccsen győzelmet várok a csapattól. Hogy egy kicsit kiszámíthatatlan eddig a tavaszi menetelésünk, azt annak tulajdonítom, hogy tizenegy érkezőnk volt a télen, és még kell egy kis idő, amíg teljesen összeszokik a keret. Szeretnénk a bajnokság végén odaérni a középmezőny elejére, éppen ezért minden meccs fontos nekünk, így az FK ellen is csak a három pont az elfogadható számunkra. Ennek megfelelően készülünk, és biztos védekezésből kiindulva igyekszünk majd felülkerekedni az ellenfelünkön" – fogalmazott Orosházi László.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása:

Brunczvik – Németh, Turján, Szecska, Barta, Lajkó, Imre, Forró, Csuka, Péter-Szabó, Varga (Dóra).

A Tápé ESK várható kerete:

Kispéter, Szabó (kapusok), Papdi, Cseh, Laczkó, Gonda, Lőrinc, Pócs, Vangel, Bárkányi, Molnár, Rácz, Bálint, Bakai, Kőszegi.

Emlékeztetőül az őszi meccsükön:

Tápé ESK – FK 1899 Szeged 2-0 (2-0).

Tápé, 150 néző. Vezeti: Bartucz Tamás (Csöngető Endre, Samu László).

Tápé:

Kispéter – Szücs K., Szélpál, Cindel, Márki (Cseh 76′), Németh, Bárkányi, Mike, Dlusztus (Vangel 84′), Péter (Pócs 53′), K. Tóth (Pöszmet 80′). Vezetőedző: Paksi Péter.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Makai, Szecska, Turján, Barta (Dedovics 71′), Forró, Gonda (Mihalkó 71′), Gyurkovics (Kozó 62′, Markó 89′), Szalai, Heredea, Varga M. Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Németh (9′), Bárkányi (27′).

Sárga lap:

Szecska (68′, 70′), Mihalkó (77′), Heredea (87′).

Kiállítás:

Szecska (70′)

Így játszottak a csapatok a 18. fordulóban:

Sándorfalva SK – FK 1899 Szeged 0-5 (0-3)

Sándorfalva, műfű, 100 néző. Vezette: Ámán András (Sipos Áron, Kátai Gábor).

Sándorfalva:

Zaric – Vizin, Romic, Guberinic V., Szabó, Kanász-Nagy G., Kanász-Nagy L., Takács (Bálint 56′), Tóth, Széll, Varga R.

Vezetőedző:

Tóth János.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Németh, Szecska, Forró (Simon 74′), Barta, Heredea, Csuka (Dedovics 79′), Gyurkovics (Péntek 79′), Lajkó, Varga M. (Szalai 36′), Péter-Szabó (Szőcs 63′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Barta (15′), Németh (40′), Heredea (45′, 70′), Szőcs (87′).

Sárga lap:

Kanász-Nagy L. (10′), Vizin (24′), Bálint (65′), Tóth (71′), ill. Varga M. (12′), Gyurkovics (18′), Heredea (22′), Csuka (54′), Lajkó (75′), Barta (78′).

Piros lap:

Széll (22′), Varga R. (73′), Vizin (89′).

Tápé ESK – Algyő SK 2-0 (2-0)

Tápé, 200 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Vereska Mátyás, Juhász Mihály).

Tápé:

Kispéter – Papdi, Cseh, Lőrinc, Molnár, Vangel (Rácz 81′), Németh, Laczkó, Pócs (Bálint 85′), Gonda (Bakai 90′), Bárkányi.

Vezetőedző:

Orosházi László.

Algyő:

Szűcs M. – Szűcs K., Pénzváltó, Szélpál, Daróczi, Farkas (Kiss B. 75′), Sebők (Mohácsi 45′), Takács R. (Podonyi 75′), Hadár, Bogdán, Kohajda (Belovai 82′).

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gólszerző:

Gonda A. (13′ – tizenegyesből), Vangel R. (40′).

Sárga lap:

Molnár (21’), Vangel R. (70’), Papdi (90’), ill. Szűcs (14’), Hadár (25’), Mohácsi (56’), Bogdán (72’).

Piros lap:

Németh L. (23′).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.