Sport

Labdarúgás: félóra alatt nyerte a Tápé az FK elleni rangadót + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: félóra alatt nyerte a Tápé az FK elleni rangadót + FOTÓK, VIDEÓ

2013. szeptember 7., szombat
Labdarúgás: félóra alatt nyerte a Tápé az FK elleni rangadót + FOTÓK, VIDEÓ
tape_fk08_gs

Harcos, küzdelmes, közepes iramú meccsen az első félórában lőtt két góllal nyerte meg a Tápé az FK elleni rangadót.

Tápé, 150 néző
2013.09.07., 16.30
Tápé ESK
FK 1899 Szeged
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bartucz Tamás • asszisztens: Csöngető Endre, Samu László
2
-
0

A forduló egyik rangadójaként beharangozott találkozón rövid idő alatt kidomborodott a hazaiak fölénye, s ez tíz perc elteltével, majd az első félóra végén egy-egy gólban is megmutatkozott - az utóbbi találat különösen szépségdíjas volt.

Dlusztus Imre

gyors felfutásai, kiugrásai emellett többször is alakítottak ki veszélyes helyzeteket a vendégek kapuja előtt, míg a másik oldalon

Varga Martin

előtt adódott több kecsegtető lehetőség, ám a tápéi védelem hatástalanítani tudta azokat. A második játékrészben a harcosabb FK lépett pályára, kiegyenlítettebbé vált a játék, majd

K. Tóth Gyula

kihagyott büntetőjét követően az időközben emberhátrányba kerülő kék-fekete alakulat egyre nagyobb nyomást fejtett ki a hazai kapura. A Hüvös-legénység játékában benne volt a gól, s meg is érdemelték volna azt, ám nem volt szerencséje a "szurkolók csapatának". Végül 2-0-s győzelmet aratott a Paksi-legénység - kétségkívül megérdemelten, bár korántsem olyan simán, mint amilyennek tűnhet. Egy hét múlva a Tápé igazi rangadót vív a Tisza Volánnal a felső Tisza parti stadionban 16.30-tól, míg az FK 1899 Szeged a SZVSE csapatát fogadja a másik városi rangadón ugyanott, 19 órától.

A megyei I. osztály 4. fordulójában:

Tápé ESK - FK 1899 Szeged 2-0 (2-0)

Tápé, 150 néző. Vezeti: Bartucz Tamás (Csöngető Endre, Samu László).

Tápé:

Kispéter - Szücs K., Szélpál, Cindel, Márki (Cseh 76'), Németh, Bárkányi, Mike, Dlusztus (Vangel 84'), Péter (Pócs 53'), K. Tóth (Pöszmet 80').

Vezetőedző:

Paksi Péter.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Makai, Szecska, Turján, Barta (Dedovics 71'), Forró, Gonda (Mihalkó 71'), Gyurkovics (Kozó 62', Markó 89'), Szalai, Heredea, Varga M.

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Németh (9'), Bárkányi (27').

Sárga lap:

Szecska (68', 70'), Mihalkó (77'), Heredea (87').

Kiállítás:

Szecska (70') Paksi Péter:

"Nagyon jó iramban kezdődött a mérkőzés, látszott, hogy az FK nagyon motiváltan várta a meccset, de mi is felkészültünk a játékukból, amiből egy nagyon jó első félidő kerekedett. A legjobb pillanatokban szereztük a gólokat. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztak a vendégek, ám nem bírtak gólt szerezni. A kihagyott büntetőnk fordulópont lehetett volna, ha belőjük nyugodt utolsó 20-25 percünk van. Kihagytuk, s megúsztuk azt, ami ilyenkor lenni szokott, hogy az ellenfél betalál. E periódussal kapcsolatban hiányérzetünk van, hiszen emberelőnyben túlszíneztük játékunkat, túlzottan megnyugodtunk. Nem jó, ha ennyire ráülünk az eredményre, de ennek ellenére elégedett vagyok a játékunkkal és a három ponttal. Kozó Bálintnak jobbulást kívánok, remélem mihamarabb felépül és láthatjuk a pályán."

Hüvös Gábor:

"A tápéi csapat előttünk jár felkészültségben, úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattak. Azt sajnálom, hogy népes szurkolótáborunkat nem tudtuk megfelelően kiszolgálni. Sok munkára lesz még szükségünk."

A SZEGEDma TV videója a meccsről!

http://youtu.be/iyMedyekwuc

Online közvetítésünk:

90'
Bartucz játékvezető gondolkodik egy keveset, aztán nem hosszabbít, lefújja a meccset. Kozó Bálintért pedig megérkezik a mentő.
89'
Markó Tibor jön a sérült Kozó helyett.
88'
Kozó Bálint terül el fájdalmas arccal, ordítva. A bal bokáját fájlalja. Csere lesz.
87'
Heredea sípszó után rúgja el a labdát feleslegesen, ez is lap.
84'
Vangel érkezik Dlusztus Imre helyett. Közben Forró kap görcsöt.
82'
Pöszmet elől, remek labdát kap a fejére, stukkol is kapura, Brunczvik véd, aztán a kipattanót begyűjti.
80'
K. Tóth helyett Pöszmet érkezik a Tápénál.
79'
Varga Martin esik el több védő között a 16-oson belül, nem szól a síp, pedig ezt meg lehetett volna adni.
78'
Egy belőtt labdába fejel Kozó, beleüt Kispéter, majd ismét az FK csatára előtt a lehetőség, de nem tudja bekotoroni, a kapus végül rávetődik a labdára a gólvonal előtt. Egyértelműen feljavult az FK, még emberhátrányban is huszárosan rohamoznak.
77'
Mihalkó taktikai faultja ér sárgát a félpályán.
76'
Márkit Cseh váltja a Tápénál.
75'
Bárkányit most Mihalkó rúgja fel, nincs lap.
73'
A kiállítás óta paprikásabb a meccs, most ütést és újabb kiállítást, de legalább lapot reklamálnak a hazaiak.
71'
Gondát Mihalkó, Bartát Dedovics váltja az FK-nál.
70'
Bárkányit faragja ismét Szecska, hátulról, ez is lap, újabb sárga, ez így piros, emberhátrányban az FK.
68'
Szecska és K. Tóth rángatja egymást, aztán elesik az FK-s, végül ő kap lapot, és szabadrúgást. Előbbi miatt kap hideget-meleget a spori a közeli FK-tábortól, az utóbbi pedig gyenge kísérlet.
67'
Heredea kapna nagy labdát a bal oldalon, de elpattan tőle remek helyzetben. Hüvös mester alaposan lekapja.
64'
K. Tóth Gyula fut neki, középre tartó lövését védi Brunczvik, fölé pattan!
63'
Németh lábáét húzza ki Heredea az alapvonal közelében, a vendég 16-oson belül, azonnal a büntetőpontra mutat a spori!
62'
Gyurkovics jön le, Kozó áll be helyette a Hüvös-legénységnél.
60'
Az első félidőhöz képest harcosabb az FK Szeged, többet birtokolják a labdáét, veszélyes helyzetekbe kerülnek a vendégek. Most Gyurkovics előtt pattog a labda, de szerelni tudják a védők.
57'
Balról beadott labda Fortró Attilát leli meg a hazaiak 11-espontja környékén, térül-fordul, de lövése levágódik, kihozzák.
55'
Mike és Makai fejel össze, ápolás.
53'
Péter Sándor nagy tapsot kapva vonul le, Pócs Tamás érkezik a Tápénál.
49'
Gyurkovics és Kispéter küzd egy beívelt labdáért, a hazai kapus földre kerül, kifelé jöhet a szabadrúgás.
46'
Az FK kezdi a második félidőt. Nem látunk substitúciót.
45'
A szabadrúgás után helyzet a vendég kapu előtt, a labda kevéssel pattan a kapu fölé, miután Dlusztus belekotor. Aztán a spori lefújja az első félidőt.
44'
Márki kap egy csomagot a bal szélen, ápolni kell. A hazaiak a sárga lapot kérik számon Bartucz játékvezetőn.
40'
Péter Sándor indul meg, továbbverekszi magát a védőkön, sikerül a vele előretörő Dlusztus hoz eljuttatnia, aki 16 méterről lő - a kifutó Brunczvik és a kapu fölé.
37'
Varga Martin kerülne helyzetbe, de szabálytalanok vele szemben, a 16-os elől jön a szabadrúgás, de eredménytelen.
33'
Remek labdával indul meg Péter, a félpályánál balra ad előre Dlusztusnak, aki jól teszi tovább magának, majd a 16-oson belülre érve a hosszúra lő futtából, épp csak mellé pattog.
30'
Hazai szabadrúgás a 16-os jobb oldaláról, kipattan egy védőről, Brunczvik is résen volt.
29'
Barta emel be egy szabadrúgást a túloldalon nagyjából olyan pozícióból, mint a Tápé az imént, ám itt Kispéter lehúzza.
27'
GÓÓÓL! 2-0! Péter Sándor végez el egy szabadrúgást az oldalvonaltól, jobbról, a kaputól 25 méterre, élesen a 16-os bel felébe ívelt labdájára Bárkányi érkezik, kapásból lő a hosszúra, gyönyörű gól! 2-0!
24'
Varga Martin ismét helyzetben, elszakad a védőtől, de kisodródik, végül nem tud kapura lőni, szöglet. Veszélytelen, lekapcsolják a hazai bekkek és kihozzák.
22'
K. Tóth kerülne helyzetbe a vendég ötösön, de kisodródva lő kapura, szögletre tisztáz Brunczvik, aki aztán a korner után is megszerzi a labdát.
21'
Labdát szerezve indítják a vendégek ismét Varga Martint, aki azonban nem jut tiszta helyzethez, Cinder kiszorítja, végül szerelik az ötösnél.
20'
Varga Martin kecsegtető helyzetben a hazai 16-oson, de a kiugratás hosszú, Kispéteré.
17'
Gondát kell ápolni a vendég térfél közepén. Szerencsére hamar felépül a kék-fekete támadó.
15'
Bárkányi kerül üresbe középen, parádésan veszi le az erősen neki lőtt labdát, a lepattanót félfordulattal kapura is küldi - mellé, de már lenget a partvonalspori, les. Necces.
12'
Egy előreívelt labda lepi meg a kinn álló Brunczvikot, de utoléri az FK kapusa a kapuja mellé tartó lasztit.
11'
Barta 30 méteres szabadrúgását húzza le Kispéter kapus
10'
Rögtön a gól után középen Dlusztus kapna remek labdát, de pontatlan, elpattan előle ziccerben.
9'
GÓÓÓÓL! 1-0! Vezet a Tápé! Szűcs Krisztián a jobb oldalról remek passzt tálal középre Némethnek, aki a kapuba továbbít! 1-0!
8'
Ismét Dlusztus a bal oldalon, nagy lendülettel tör előre, aztán lelassul, nem cselez, inkább leadja, de rosszul, kipattan a társról.
6'
Jó iramot diktál a két csapat, a tápéiak aktívabbak egy árnyalatnyival. Most Dlusztus kap jó ütemű kiugratást. Annyira nem jó az ütem, lest jelez az asszisztens.
2'
Máris egy hazai kapura lövés, veszélytelen szöglet követi.
1'
A Tápé kezdi a derbit, a hazaiak fehér mez, ezüst nadrág, fehér sportszár, a vendégek kék-fekete mez, fekete nadrág és sportszár szerelésben játszanak.
16.25: Bevonulnak a csapatok, megszólal az ollézás is a hangszóróból, a helyi szurkolói hangosbemondóból. A túloldalról az FK szurkolói kezdenek rá. Egyébként verőfényes napsütés köszönti a csapatokat a pályán. 16.20: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat Tápéról, ahol rövidest kezd a nap egyik rangadója! 16.30-kor Bartucz Tamás sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk, de természetesen már korábban is bejelentkezünk Tápéról.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk a két vezetőedző nyilatkozatával és a várható kezdőcsapatokkal ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.