Sport

Labdarúgás: újabb vásárhelyi vereség

Labdarúgás: újabb vásárhelyi vereség

2014. február 19., szerda
Labdarúgás: újabb vásárhelyi vereség
hfc_tisza_volan02_gs

Másfél héttel a bajnoki rajt előtt újabb vereséget szenvedett felkészülési találkozón a megyei I. osztály őszi bajnoka. A vásárhelyiek ezúttal a Bács-Kiskun megyei I. osztály második helyén forduló félegyháziaktól kaptak leckét hazai környezetben.

A vendég félegyháziak szombaton 3-0-s vereséget szenvedtek a Tisza Volán SC Szeged otthonában, míg a vásárhelyiek a hétvégén Felcsúton elszenvedett zakót igyekeztek feledtetni. Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét együttes igyekezett gyorsan átjátszani a középpályát és gólhelyzetbe kerülni. Változatos, lüktető iramú volt a mérkőzés, amelyen elsősorban a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, de ezek kimaradtak. A 20. percben váratlanul vezetést szereztek a vendégek, a túlzottan fellazult hazai védők közé ívelt labdát

Balogh Máté

lőtte a kapuba, 0-1. A gól után egyre magabiztosabban játszottak a látogatók, akik többször is látványosan építették fel támadásaikat. A 26. perc meghozta a második vendég gólt, ekkor egy jobb oldali szabadrúgást követő beívelést röviden mentették a vásárhelyi védők, és a félegyháziak legrutinosabb játékosa, a Kecskemét és a Szolnok csapatában közel száz NB I-es találkozón pályára lépett

Némedi Norbert

10 méterről lőtt a védők között a kapuba, 0-2. A szünetben mindössze kettőt cserélt

Dezső Ferenc

, a HFC mestere, pedig ezúttal tíz játékosa ült a padon. Az első játékrészben szereplők közül pályán maradottak igyekeztek javítani a helyzeten, de próbálkozásaik inkább erőlködésnek tűntek. A vendégek viszont szemre is tetszetős focit játszottak, és többször is zavart okoztak a hazai kapu előtt. A 66. percben szépített a HFC,

Marton Bence

szögletét

Antal Krisztián

magasan felugorva, látványosan fejelte a bal felső sarokba, 1-2. A folytatásban több egyenlítési lehetőséget kihagytak Bernáték, és ahogy ez lenni szokott, a 78. percben növelte előnyét a vendéggárda.

Nagy Viktor

kapott remek kiugratást a bal oldalon, és a kimozduló

Vasas

kapus mellett lőtt a kapuba, 1-3. Két perc múlva érkezett a hazai válasz,

Rácz Dezső

jobb oldali beadását

Nagy András

hat méterről, lehajolva fejelte a jobb oldali léc mellé, 2-3. Újabb két perc elteltével azonban megint két góllal vezettek a vendégek, az átjáróháznak bizonyuló vásárhelyi jobb oldalon az egykori kisteleki gólvágó,

Koncz Miklós

kapott labdát, és ballal remek gólt lőtt a hosszú alsó sarokba, 2-4. Ezzel azonban még nem volt vége az utolsó negyedóra gólparádéjának, hiszen közvetlenül a lefújás előtt a kapu elé betörő Martont szerelték szabálytalanul, és a büntetőt

Varga Máté

értékesítette, 3-4. A vásárhelyiek legközelebb - a régióválogatottba meghívott

Kökény

, Marton és

Hatvani

nélkül - szombaton 11 órakor az NB III-as Orosháza FC vendégei lesznek, majd a jövő szerdán 18 órakor a Tótkomlós elleni hazai találkozóval fejezik be a bajnokság tavaszi idényére történő felkészülésüket.

Felkészülési mérkőzés:

Hódmezővásárhelyi FC - Kiskunfélegyházi HTK 3-4 (0-2)

Hódmezővásárhely. Vezette: Csöngető E.

HFC:

Nagyistván (Vasas G. 46') - Varga M., Antal, Grósz, Marton, Varga R., Kerepeczki, Huszka (Nagy A. 46'), Hatvani J. (Szabó M. 63'), Bernát, Konc A. (Rácz D. 73'). Edző: Dezső Ferenc.

KHTK:

Tóth P. - Farkas G., Némedi, Sándor L., Fekete, Balog M., Ábel, Palásti, Szabó T., Lapsánszki, Nagy V. csere: Jelen (kapus), Farkas P., Sánta, Koncz M. Edző: Kádár Tamás.

Gólszerzők:

Antal Krisztián (66'), Nagy András (80'), Varga Máté (11-esből 90'), illetve Balogh Máté (20'), Némedi Norbert (26'), Nagy Viktor (78'), Koncz Miklós (82'). Dezső Ferenc:

"Védekezésünk ismét csődöt mondott, egy-két kérdőjel viszont kiegyenesedett. Ez a találkozó ismét megmutatta, hogy melyek azok a dolgok, amelyeken sürgősen javítanunk kell."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.