Sport

Labdarúgás: felemásra sikerült a HFC bajnoki főpróbája

Labdarúgás: felemásra sikerült a HFC bajnoki főpróbája

2014. február 26., szerda
Labdarúgás: felemásra sikerült a HFC bajnoki főpróbája

Lejátszotta a bajnoki idény rajtja előtti utolsó felkészülési találkozóját a Hódmezővásárhelyi FC. A vásárhelyiek Tótkomlósi TC elleni találkozója győzelemmel zárult ugyan, de a látottak felemás érzéseket keltettek.

A Békés megyei I. osztály utolsó előtti helyén álló - bár a télen megerősödött - Tótkomlósi TC volt a HFC utolsó edzőpartnere a tavaszi rajt előtt. A vásárhelyieknél az első félidőben Vasas kapus kivételével a Mórahalom elleni várható kezdőcsapat lépett pályára. A találkozó első negyvenöt percében nagy fölényben játszottak ugyan a hazaiak, de a támadásaikba több pontatlanság csúszott, emellett a jócskán adódó lehetőségeik sokáig kimaradtak. A vendégek kontrára játszottak és néhány alkalommal formás és veszélyes támadásokat tudtak vezetni. A játékrész hajrájában négy perc alatt kétszer is a komlósi kapuba került a labda,

Varga Róbert

előbb egy 16 méteres lövésből, majd egy szöglet utáni fejesből volt eredményes, 2-0. A szünetben a teljes csapatát lecserélte

Dezső Ferenc

, a hazaiak vezetőedzője. A vásárhelyiek második sora főleg a támadásokkal törődött és a fellazuló védelem hibáit előbb

László Dávid

, majd

Péli Tamás

is góllal büntette, 2-2. Az utolsó negyedórában már a hazai támadások is sikerre vezettek, előbb

Huszka Milán

11-esével ismét vezetést szereztek, majd két perc múlva egy jobb oldali beadásból

Rácz Dezső

volt eredményes, 4-2. A találkozó utolsó tíz perce is hozott egy-egy gólt, a vásárhelyiek

Szabó Márk

emelésével növelték előnyüket (5-2), de pár perc múlva a rutinos

Bagyinszki Attila

gurítása jelentette a találkozó utolsó gólját.

Felkészülési mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC - Tótkomlósi TC 5-3 (2-0)

Hódmezővásárhely. Vezette: Csuka.

HFC az 1. félidőben:

Nagyistván - Jesenszki, Antal, Tóth J., Marton - Varga M., Kerepeczki, Varga R., Konc A. - Hatvani J., Bernát.

HFC a 2. félidőben:

Vasas - Huszár, Kökény, Grósz, Molnár Zs. - Nagy A., Keller Z., Király D., Huszka - Szabó M., Rácz D. Vezetőedző: Dezső Ferenc.

Gólszerzők:

Varga Róbert (41.' és 45.'), Huszka Milán (73.' 11-esből), Rácz Dezső (75.'), Szabó Márk (78.'), ill. László Dávid (62.'), Péli Tamás (66.'), Bagyinszki Attila (81.'). Dezső Ferenc:

"Mindenkinek szerettem volna játéklehetőséget biztosítani, így a félidőben komplett csapatot cseréltem. Természetesen az első negyvenöt perc játékára voltam jobban kíváncsi és újra csak azt kellett megállapítanom, hogy sok helyzetet dolgoztunk ki, de a helyzetkihasználásunk még mindig katasztrofális volt. Ebben vasárnap mindenképpen javulnunk kell."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.