Sport

Lajtos Szandra is éremért küzd a téli Universiadén

Lajtos Szandra is éremért küzd a téli Universiadén

2013. december 12., csütörtök
Lajtos Szandra is éremért küzd a téli Universiadén
lajtos_szandra2_gs

Az olaszországi Trentóban 2013. december 11. és 21. között zajló 26. téli Universiadén a magyar küldöttség tagja a rövidpályás gyorskorcsolyázó Lajtos Szandra, az SZTE JGYPK hallgatója is.

December 11-én az ünnepélyes megnyitóval kezdődött, és tizenegy napig tart a 26. téli Universiade Trentóban. Ez az egyetemista-főiskolás sportolók második legnagyobb világeseménye a nyári Universiade után, ezúttal 12 sportágban mintegy 2500 versenyző méri össze tudását. Magyarországot tizenhét fős csapat képviseli, sportolóink közül sokan a 2014. februári téli olimpián is ott lesznek Szocsiban, így fontos felkészülési állomás számukra ez az Universiade. A mieink hosszú- és rövidpályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, freestyle síben és freestyle snowboardban bizonyíthatnak. A

tizenhét fős nemzeti küldöttségünknek

tagja a Szegedi Korcsolyázó Egyesület 27 esztendős kiválósága,

Lajtos Szandra

is. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rekreációszervezés és egészségfejlesztés szak végzős hallgatója a rövidpályás gyorskorcsolya egyik hazai kiválósága, korábban a magyar váltóval egy ezüst- és két bronzérmet szerzett már Európa-bajnokságokon, illetve 2011-ben a törökországi Erzurumban lebonyolított téli Universiadén is harmadik lett a váltóval, elnyerve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya első Universiade-medálját. Lajtos Szandra korábban 2002-ben már téli olimpián is szerepelhetett Salt Lake Cityben, jelenleg pedig gőzerővel készül az oroszországi ötkarikás játékokra. Trentóban a hölgyek december 18. és 20. között 500, 1000, 1500 méteren és 3000 méteres váltóban versengenek rövidpályás gyorskorcsolyában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.