Sport

Kosárlabda: a körmendi diadal Szedeák-visszhangjai

Kosárlabda: a körmendi diadal Szedeák-visszhangjai

2013. november 2., szombat
Kosárlabda: a körmendi diadal Szedeák-visszhangjai
szedeak_kecskemet53_gs

Szombat este fantasztikus és nagyon fontos győzelmet aratott a Naturtex-SZTE-Szedeák kosárcsapata Körmenden. Diadalmas visszhangok.

Jól kezdett, majd a sok hibával játszó, feltámadó hazaiakkal szemben sem roppant össze idegenben

Bonifert Domonkos

legénysége, amely aztán remek hajrával végül a maga javára döntötte a találkozót a Körmend otthonában, s

88-81-re diadalmaskodott

szombat este. A 2002-2003-as bajnokságban a

Földi Sándor

vezette szegedi egység már véghez vitt hasonló bravúrt egy 90-87-re megnyert idegenbeli meccsen - a szegedieknél az amerikai

Darecko Rawlins

33 pontot termelt,

Nyilas István

pedig 22-t, 15-öt hárompontosokból. Most, 11 esztendő után ismét sikerült a nem mindennapi bravúr.

kisszsolt_szedeak_kecskemet01_gs

A Szedeák csapatkapitánya,

Kiss Zsolt

mindössze hat pontot szerzett a találkozón, ám az a két hárompontos kulcspillanatokban született: a népszerű Kolti a hajrához közeledve előbb kiosztott egy gólpasszt

Jerrell Williamsnek

, s nem sokkal utána hintett egy triplát, amivel egy pontra kapaszkodott fel a csapat, majd az utolsó perc elején, lélektanilag döntő pillanatban a már vezető Szedeák előnyét növelte öt pontra, morálisan súlyos csapást mérve az ellenfélre. "Nagyon-nagyon örülünk ennek a sikernek. Már a meccs előtt és a pályán is azt éreztük, hogy igenis van keresnivalónk ezen a találkozón, holott Körmendre nem győzni járnak a csapatok. Sikerült jól kezdenünk, több mint tíz ponttal is elhúztunk, ám az biztos volt, hogy nem nyerhetjük meg úgy a meccset, hogy végigvezetünk hússzal. Fel is jöttek, át is vették a vezetést a körmendiek, ám - s talán ennek örülök a legjobban - nem roppantunk össze, és igenis jó és fegyelmezett játékkal fordítani tudtunk a végén, és be tudtuk húzni ezt a rendkívül értékes idegenbeli sikert" - értékelte a találkozót a SZEGEDma.hu-nak a Tisza-partiak remekül védekező 10-ese.

szedeak_nyiregyhaza19_gs

Minden kétséget kizáróan kiemelkedő teljesítmény

Jerrell Williamsé

, aki a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett. "Nagyon jó atmoszférájú mérkőzést játszottunk Körmenden, s annak különösen örülök, hogy sikerült az edzéseken gyakoroltakat megvalósítani éles meccsen is. Közös munka volt, mindenki hozzá tudta tenni a magáét, épp emiatt úgy érzem kevéssé az egyéni teljesítmények, mint inkább a csapatjátékunk döntött a mi javunkra" - közölte véleményét a győzelem kapcsán a 31 pontot termelő légiós. "Természetesen nagyon örülök annak is, hogy bejöttek a dobásaim, ezekre gyakorolok mindig, de nem csak rajtam múlt: hangsúlyozom igazi csapatjátékkal rukkoltunk elő, ennek köszönhetjük diadalunkat" - értékelte saját, kiemelkedő teljesítményét a Szedeák amerikai erőcsatára, aki 7 lepattanót, és ugyanennyi kiharcolt faultot is jegyezhet.

szedeak_nyiregyhaza02_gs

"Az első percektől kezdve vezettünk, nagyon fontos volt, hogy fejben akkor is erősek tudtunk maradni, amikor a Körmend hat ponttal ellépett" - ezt már

Csorvási Milán

, a válogatott korábbi, s a Szedeák jelenlegi centere teszi hozzá az elhangzottakhoz, miközben hazaindul a csapatbusz. "Nem emlékszem, hogy voltam-e valaha győztes csapat tagja Körmenden, ezért külön is örülök, hogy most sikerült. Nagyszerű érzés, hogy a találkozó végén a hazai szurkolók felállva tapsolt meg minket" - hangsúlyozta a 17 pontjával és 12 lepattanójával dupla-duplázó szegedi ötös.

wirthadam_szedeak_kecskemet21_gs

Az ifjabb generáció pattogtatói közül

Wirth Ádám

kétségtelenül stabil tagnak számít, minden meccsen szerepet kap csereként - szombat este sem volt ez másképp. A korábbi kiváló edző és testnevelő

Wirth István

fia Kiss Zsolthoz hasonlóan hat pontot termelt, csak épp a kispadról. "A meccs egyik kulcsa az volt, hogy végre idegenben is jól kezdtünk, s végig higgadtan, okosan játszottunk. Kritikus pillanatokban mindenki hozzá tudott tenni támadásban és védekezésben is a csapat teljesítményéhez, ez is kellett ehhez a rendkívül értékes győzelemhez" - nyilatkozta a fiatal irányító, akinek remek trojkáival lépett el 15 pontra a Szedeák a vendéglátóktól a második negyed elején. A kiváló csapatmunkára, a jó egyéni teljesítményekre, s az eredményes játékra egy hét múlva, november 9-én is szükségük lesz a mieinknek: jövő szombat este 18 órától ugyanis a Kaposvár alakulatát fogadják Bonifert Domonkos legényei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.