Sport

Labdarúgás: bravúrpontokra vadászik a Csongrád a favorit otthonában

Labdarúgás: bravúrpontokra vadászik a Csongrád a favorit otthonában

2013. augusztus 30., péntek
Labdarúgás: bravúrpontokra vadászik a Csongrád a favorit otthonában
csongrad_tisza_volan23_gs

Újabb rangadó a megyeegyben szombaton! A bajnokaspiráns szegedi alakulat felkészülten várja a veszélyes ékek vezette csongrádi ifjak rohamait.

Ilyen meccs is rég volt már! Idén meg kell szoknunk, hogy a megyei bajnokságok krónikáiba pár évet vissza kell mennünk adott esetben, ha egy-egy párharc előtörténetét akarjuk vizsgálni. Mivel a Tisza Volán SC Szeged gárdája több esztendő elteltével tért vissza a megyei futballba, így a futballhistória két és fél évvel ezelőtt jegyez Csongrád - Volán párbajt, amely

a megyei kupában esett meg

, s igazi "londoni" eredményt hozott. Akkor

Kéri Tamás

és

Beretka Péter

góljaival már három perc elteltével 2-0-ra vezetett a Volán, amit

Bertók Gábor

találatai révén a szünetre ledolgoztak a hazaiak. Fordulás után aztán 10 perc alatt jött a szerb

Branko Bozovic

duplája, valamint Kéri újabb két gólja, s

Lévai Mihály

már csak a szépségtapaszt tudta feltenni a szegediek győzelmére. Az akkori keretből a csongrádiaknál

Bíró Mihály

kapust,

Bánfi Tamást

, Bertók Gábort és

Bodor Bendegúzt

találhatjuk meg, s a kispad sem változott, míg a Tisza Volán esetében az akkori és a jelenlegi csapat halmazának metszetében a kapus

Dongó Dénes, Dargó Balázs, Grünvald Attila, Szilágyi Norbert, Beretka Péter, Szabó Attila

és

Mucsi Máté

található.

ONLINE!

A Tisza Volán SC Szeged - Csongrád TSE megyei I. osztályú rangadót a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Tartsanak velünk, szurkoljanak nálunk kedvenceiknek!

De vissza a jelenbe! A Volán két győzelemmel, egy sovány,

Ásotthalom elleni 1-0-val

, és egy

Makón aratott küzdelmes, 2-0-s diadallal

rajtolt, míg a csongrádiak az Algyőtől 3-1-re kaptak ki a nyitányon, hogy aztán a folytatásban

az FK 1899 Szegedet győzzék le

ugyanilyen arányban.

Lelkes, fegyelmezett és veszélyesen kontrázó Csongrádra számít a szegedi mester

"A szokásos menetrendben készültünk a héten, annyi eltéréssel, hogy hétfőn és kedden az esős időjárás, illetve a gyepszőnyeg karbantartása miatt nem edzhettünk a centerpályán, emellett kedden tesztet is futottak a fiúk. Szerencsére komolyabb sérültünk és eltiltottunk nincs, a Csongrád ellen így ismét teljes kerettel vehetjük fel a küzdelmet" - vázolta fel röviden a hét eseményeit

Tóth Ákos,

a Tisza Volán trénere. Hozzátette, természetesen ezúttal is, mint minden meccsen, a győzelem a céljuk az utóbbi években a megye egyik élcsapatának számító vendég együttessel szemben. "

Keller Mihály

kollégám jó munkát végez fiatal csapata élén. Bár a csongrádiak elsősorban otthon esélyesek, meggyőződésem hogy lelkesen és fegyelmezetten fognak védekezni, ráadásul Bertók Gábor és

Nagy Ádám

személyében helyi, megyei szinten két igen jó ékkel rendelkeznek, veszélyes kontrákra számítok" - szólt elismeréssel a szombati riválisról az edző, majd megjegyezte, mindezektől függetlenül okkal bízik benne, hogy a kontráknak is útját tudják állni, s itthon tartják mindhárom pontot.

Keller Mihály csapata nem izgul, bravúrpontokat szerezne

"A bajnokság favoritjához utazunk, ahol úgy érzem, nem nekünk lesz izgulni valónk. A Tisza Volán nyilván szeretne mihamarabb biztosan az élen állni, ebben mi is akadály lehetünk előttük. Megfiatalodott csapatunkra nem vár egyszerű bajnokság, de ahol csak lehet igyekszünk pontot, pontokat, sőt, bravúrpontokat szerezni - s ez szombaton sem lesz másképp. Csak így lehet megállni idén a megyei középmezőnyben" - emelte ki a Csongrád Turbó mestere, Keller Mihály. Csapata állapotával kapcsolatban megjegyezte, az FK 1899 Szeged ellen legutóbb sérülést szenvedő

Koncz Edvárd

és

Somodi Viktor

a szombat délutáni derbire aligha jönnek rendbe, velük tehát nem számolhat a kezdő tizenegy kijelölésekor.

A Tisza Volán SC Szeged várható kerete:

Dongó, Szabó M. (kapusok), Kormányos, Dargó, Vida, Hacker, Grünvald, Buzási, Szilágyi, Puskás, Beretka, Kulacsik, Faragó, Puhalák, Tóth A., Kazi, Szalma G., Szabó M. D., Szabó A.

A Csongrád TSE várható kerete:

Bíró, Stankovics (kapusok), Bánfi, Szabó L., Bodor, Bálint, Budai, Baktai, Sándor, Bertók, Nagy Á., Cseh, Szőrfi, Busa, Ormándi, Keller I.

A két együttes legutóbbi mérkőzése (2011. május 4.)

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa negyeddöntő: Csongrád Tiszapart SE – Tisza Volán SC Szeged 3-6 (2-2).

Csongrád, vezette: Csöngető Endre.

Csongrád:

Bíró - Bánfi, Boldizsár, Lajos, Lekrinszki, Zsigó (Szepesi), Lévai, Galambosi (Deli), Sarusi (Kugyela), Bertók, Czibolya.

Vezetőedző:

Keller Mihály.

Szeged:

Czirják - Pénzváltó, Mórocz, Szabó A., Grünvald (Mészáros), Szilágyi, Dargó, Kéri, Beretka, Végh (Bozovic), Kazi (Bursac).

Vezetőedző:

Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Bertók G. 2, Lévai M., illetve Kéri T. 3, B. Bozovic 2, Kazi L.

Kiállítva:

Czirják T.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.