Sport

Labdarúgás: döntetlenül végződött a szegedi rangadó + FOTÓK

Labdarúgás: döntetlenül végződött a szegedi rangadó + FOTÓK

2012. szeptember 22., szombat
Labdarúgás: döntetlenül végződött a szegedi rangadó + FOTÓK

Két, egyaránt jó formában lévő szegedi együttes vívott helyi rangadót a Kertész utcában. Az UTC és a SZVSE is első győzelmével a háta mögött érkezett a derbire. Nem bírtak egymással.

Ha megnyugodni nem is nyugodhattak meg az Ujszegedi TC és a Szegedi VSE háza táján a legutóbbi fordulóban, egy kisebb kő azért legördülhetett a klubvezetők szívéről. Az újszegediek az FK 1899 Szeged elleni "idegenbeli" 2-1-es sikerrel, a vasutasok pedig a Kistelek hazai pályán történt 3-2-es legyőzésével törték meg nyeretlenségi sorozatukat az ötödik játéknapon. Most a Kertész utcában mérték össze tudásukat az elmúlt hétvégiekhez hasonlóan rendkívül fontos összecsapásán, melynek az volt a tétje, melyik csapat folytatja felzárkózását a biztonságot jelentő első tíz felé.

Pálfy Zoltán

fiainak ráadásul bőven akadt törleszteni valójuk, hiszen tavaly ősszel egy a hajrában kapott góllal maradtak alul odahaza 1-0-ra a két együttes csörtéjében, majd tavasszal emlékezetes találkozón szintén a végjátékban buktak el, mégpedig 3-2-es előnyből 5-3-ra. A vendéglátókat tehát a visszavágás vágya is fűtötte. A találkozó elején mégis inkább a SZVSE lépett fel támadólag, többet birtokolta a labdát, s szervezte a játékot. Ennek már a 9. percben meg is lett az eredménye, mikor az elalvó hazai védők mögé tudtak kerülni, s a középre adást követően szabálytalanság történt a tizenhatoson belül. A jogos büntetőt

Szalma Gergely

értékesítette; 0-1. A félidő további részében inkább az UTC próbálkozott, egy remek bedobás után

Szántó Adrián

a kapufát találta telibe.

Tari Tamásnak

pedig egy alkalommal sikerült megiramodnia, a majd mikor a büntetőterületen belül a földre került, az újszegediek tizenegyest reklamáltak - hiába. A második felvonás újszegedi rohamokkal kezdődött, majd újszegedi kiállítással folytatódott. Az 52. percben a száguldó

Hegyesi Zsoltot

terítették le a hazaiak, amiért

Péczely Csabát

második sárgával zuhanyozni küldte a játékvezető, az UTC-sek szerint egyébként jogtalanul, mert nem ő, hanem Szántó követte el a szabálytalanságot. Érdekes módon azonban emberhátrányban feltámadt a Pálfy-gárda, s Tari Tamás a 65. percben nagyszerű egyéni akció végén 16 méteres lövésével egyenlíteni tudott; 1-1. Nem sokkal később ugyanő szinte ugyanonnan kísérletezhetett, ám ezúttal

Weszelovszky

kapus a helyén volt. A vasutasok előtt is adódtak lehetőségek, ám nem tudták áttörni az ellenfél kőkemény és szigorú reteszét. Nem mondhatni, hogy túlzottan színvonalas és eseménydús derbit figyelhettek a nézők, ám férfias ütközésekkel tarkított óriási csatának lehettek szemtanúi. A vendéglátók a végén egy szöglet utáni lökésnél ismét számon kértek a bírón egy büntetőt, amit nem kaptak meg. Összességében azonban igazságosnak mondható a végeredmény: 1-1. Ami a folytatást illeti, Gonda Lászlóékra igencsak nehéz percek várnak majd, hiszen szeptember 30-án (vasárnap) 15.30-kor az előző két szezon bronzérmese, a jelenlegi éllovas Ásotthalom otthonában vendégszerepelnek. A SZVSE-re ugyanebben az időpontban újabb helyi derbi vár, ugyanis az FK 1899 Szeged látogat a vasutasok stadionjába.

A megyei I. osztály 6. fordulójában:

Ujszegedi TC - Szegedi VSE 1-1 (0-1).

Újszeged, Kertész utca, 150 néző, vezette: Lászlai Róbert (Csöngető Endre, Bán Imre).

UTC:

Béry - Péczely, Tombácz, Joó (Bokányi 51'), Farkas (Papdi 54'), Drágity, Gonda, Gajdacsi (Kovács 75'), Szanka, Tari, Szántó. Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

SZVSE:

Weszelovszky - Kozma (Petrovics 46'), Pécsek, Bálint, Nagypál, Busa (Zsilák 69'), Mazula (Németh 63'), Papp Á. (Balogh 75'), Szalma, Árva, Hegyesi Zs. Vezetőedző: Kántor Ferenc.

Gólszerzők:

Tari T. (65'), illetve Szalma G. (11-esből 9')

Kiállítva:

Péczely Cs. (52') Pálfy Zoltán:

"Értékesnek tartom a megszerzett pontot, mert a második félidőben szinte végig emberhátrányban játszva jó játékkal álltunk föl. Ha az elejétől kezdve úgy futballoztunk, harcoltunk volna, mint a kiállítást követően, akkor meglehetett volna a győzelem is."

Kántor Ferenc:

"Két gyenge formában futballozó csapathoz hozzásimult a játékvezető is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.