Sport

Futsal: eggyel nő a tét a Bikák ellen

Futsal: eggyel nő a tét a Bikák ellen

2012. május 2., szerda
Futsal: eggyel nő a tét a Bikák ellen

Csütörtök este ismét csatasorba rendeződik az UTC Futsal Team, az ellenfél ismét a Gödöllő lesz, ám ezúttal már a rájátszásban, a legjobb négy közé kerülésért küzdenek Dürgő Péterék.

A pénteki és hétfői utolsó alapszakasz-fordulóban eldőlt, hogy az NB I-es újonc UTC a tabella 6. helyén végez, és nem egy meglepetés eredmény folytán, a Berettyóújfalut elkerülve, a 3. helyen záró, az élvonalba idén visszatért nagy rivális Gödöllő ellen játszhat a bajnoki elődöntőért. A rájátszásban az egyik fél két győzelméig tartó párharcot vívnak a csapatok, s az egyes mérkőzések nem végződhetnek döntetlenre, ha szükséges 2x5 perc hosszabbítás, azon túl pedig 5-5 büntetőrúgás hivatott dönteni. Hétközi találkozóról lévén szó ezúttal sem a legerősebb kerettel vág neki a gödöllői útnak csütörtök délután 13.30-kor az újszegedi alakulat. Az már biztos, hogy

Koncz Zsoltra

és az eltiltását letudó

Puskás Csabára

ezúttal sem számíthat

Brinszky Adrián

edző a 18.15-kor kezdődő derbin, ráadásul sérülések miatt

Hegyesi Zsolt

, és az alapszakasz góllövőlistáján 27 találattal legjobb magyarként holtversenyben a második helyen végző

Tóth Attila

játéka is kérdéses. Hozzá kell azonban tegyük, az április közepe óta vívott találkozókon tartalékosan is jó játékot nyújtott a csapat, gondolunk itt a Rába ETO-val szembeni kupaelődöntőn való tisztes helytállásra (4-7), illetve a 22. fordulóbeli győri 5-5-ös döntetlenre, ahol nem túlzó kijelenteni, a győzelem maradt az újszegedi lábakban. A kettő között a Gödöllői Bikákkal vívott múlt hétfői hazai bajnokin egy egész félidőt ajándékozott a csapat az ellenfélnek, hogy aztán látványosan feltámadva tegye nyílttá a három pont sorsát a második játékrészben - igaz a győzelem végül nem jött össze (5-7). "Örömteli, hogy azok a fiatalok, akik korábban kevesebbet játszottak, odatették magukat és bizonyították, hogy van helyük a csapatban. Az utóbbi mérkőzéseken, főleg a két Győr elleni összecsapáson, de a hazai Gödöllő elleni alapszakasz-meccsen is meglátszott, hogy foghíjasan, tartalékosan is érett játékot mutattak a kevesebb edzési lehetőség ellenére" - értékelte a gárda elmúlt három tétmeccsét

Erhardt Szilárd

technikai vezető. Az NB I-es rájátszás negyeddöntőinek első összecsapását szerdán rendezik, s az egyik fél két győzelméig tartó párharcban az alapszakaszban előrébb végzett csapat bír pályaelőnnyel. A második találkozókat május 7-én, hétfőn rendezik.

A csütörtöki negyeddöntők párosítása:

Gödöllői Bikák – UTC Futsal Team

18.15

(Vezeti: Nagy R., Varga L., Pápai) Rába ETO FC – Vasas 1988 Déli Futsal

18.30

Colorspectrum Aramis – DEAC Futsal Club

19 óra

MVFC Berettyóújfalu – Admirál-Haladás VSE

19.30

A hétfői második kör programja:

Admirál-Haladás VSE - MVFC Berettyóújfalu

18.15

Vasas 1988 Déli Futsal - Rába ETO FC

18.20

DEAC Futsal Club - Colorspectrum Aramis

18.30

UTC Futsal Team - Gödöllői Bikák

19 óra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.