Sport

Labdarúgás: Bordány nyerte a rangadót az Üllés ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Bordány nyerte a rangadót az Üllés ellen + FOTÓK

2011. november 27., vasárnap
Labdarúgás: Bordány nyerte a rangadót az Üllés ellen + FOTÓK

Bordányban egy kevés gólhelyzetet hozó, parázs hangulatú mérkőzésen két kiállítás és két hazai gól eldöntötte a találkozót.

2
-
0
Bordány SK
-
Üllés LC
Labdarúgó megye II. osztály 16. forduló

Gyakran mondják azt futballszerető emberek, hogy a rangadók nem arról híresek, hogy látványos, gólgazdag derbik születnek. Mondjuk, láthattuk már ennek az ellenkezőjét is, de tény, hogy a mai Bordány – Üllés meccsen előbbi tézis érvényesült. A kapuk azt első játékrészben szinte alig forogtak veszélyben. Az iram, a küzdés rangadóhoz illó volt, azonban a látványos foci elmaradt, ahogy a helyzetek is. A második félidő is hasonlóan indult, ám a mezőny egyik legjobbja, Füleki Gábor ismét becsapta védőjét és jobb oldalról középre gurított az érkező Ruzsinszki elé, aki nem hibázott. A második találat után történtek pedig végleg megpecsételték a vendégek sorsát. Két játékos mehetett zuhanyozni, mert szidalmazták a játékvezetőt. Külön ki kell emelni, hogy a kiállítást követően nem tört meg az Üllés lendülete, sőt hosszú percekig folyt a Bordány térfelén a játék, átütő erő azonban már nem párosult a vendégek támadásaihoz. Összességében elmondhatjuk, hogy egyik csapat sem tűnt erősebbnek a másiknál, egy bravúros egyéni megoldás hozta meg a vezető találatot, a másodikat egy szerencsétlen kavarodás, a kiállításokat pedig fegyelmezetlenség.

Labdarúgó megyei II. osztály 16. forduló

Bordány SK – Üllés LC 2-0 (0-0).

Bordány 200 néző, vezette: Csamangó Tamás (Savanya, Somogyi).

Bordány SK:

Lippai - Bán, Ruzsinszki, Sádt, Kasza, Nógrádi, Kovács, Füleki (Szentmártoni 81'), Fodor, Veres (Mészáros 59'), Kurucsai.

Vezetőedző:

Bozó Csaba

Üllés LC:

Bazsó J. - Bazsó F., Szabó, Kormos, Kiss, Donciu, Király, Gyuris (Hágelmann 74'), Nikolényi, Kohlrusz, Babarczi (Tóth 74').

Vezetőedző:

Polgár Attila

Gólszerző:

Ruzsinszki (52'), Kovács (61')

Sárga lap:

Füleki (35'), Bán (79'), ill. Babarczi (41'), Gábor (77')

Kiállítás:

Bazsó J. (64'), Kormos (64') Bozó Csaba:

"Rangadóhoz méltó, parázshangulatú meccsen a győzelmet jobban akaró csapaté lett a három pont. Gratulálok az Üllésnek is a játékáért, igazi futballcsemege volt a mai napon ez a találkozó."

Polgár Attila:

"Gratulálok a Bordánynak, egy megye II-es rangadóhoz egy "megye V-ös" bírót küldtek, aki el is döntötte a mérkőzést."

93'VÉGE Szabó tekert 22 méterről kapura egy utolsó szabadrúgást, Lippai kiöklözte. A találkozónak vége, a játékvezető pedig a körülmények okán különösen nagy rendezői biztosítással vonul be.
90' Szentmártoni futott el a bal oldalon, majd beadott, Ruzsinszki pedig öt méterről mellé fejelt. Gólesélyesek az utolsó percek is!
89' Lippai ölében hal el egy újabb Üllési, távoli lövés. A játékvezető 3 percet hosszabbít.
88' Egy jobb oldalsó hazai beadást Kovács fejelt 6 méterről centikkel fölé.
86' Bazsó F. 28 méterről, bal oldalról leadott távoli lövését védi szépen vetődve Lippai.
84' Dícséret illeti az Üllés csapatát, mert bár két emberrel kevesebben vannak, de folyamatosan próbálnak támadást szervezni. A bordányi térfélen folyik a játék.
81' Újabb cserével frissíti játékát a Bordány: Füleki helyett Szentmártoni Csaba lép pályára.
79' Kiss pörgetett kapura az ötös sarkánál, de Lippai könnyen fogta.
78'SÁRGA LAP Egy üllési, bal oldali kontrát akaszt meg lerántásával Bán, amiért sárga lett a jutalma.
77'SÁRGA LAP Gábor kapott sárgát az Üllés csapatából.
74' Kettős csere a vendégeknél: Gyuris és Babarczi sétál le, Hágelmann és Tóth fut fel a pályára
71' Bazsó távoli szabadrúgása suhan el a kapu jobb oldala mellett.
65' Cserélt az Üllés is: Gábor állt be, Nikorényit váltva. A kapuba egy mezőnyjátékos, Kohlrusz állt be védeni.
64'KIÁLLÍTÁS A gól után komolyabb botrány tört ki: az ütközés után a kapus ápolásra szorult. Mikor a bíró odament a fekvő játékoshoz, a kapus szidalmazta őt, piros lapot kapott, majd felé hajította a fagyasztót. Csapattársa, Kormost is kiállították is reklamálásért. Dupla kiállítás, nehéz helyzetben az Üllés.
61'GÓÓÓL! 2-0 a Bordánynak, egy elég furcsa szituációból. Jobb oldalból törtek be a tizenhatoson belülre, egy felpattanó labdára Bazsó kapus jött ki, Ruzsinszki azonban megelőzte, így a labda továbbpattant. A gólvonal előtt kavarodás történt, végül Kovács tessékelte be a játékszert.
59' Csere a hazaiaknál: Verest váltja Mészáros.
58' Kormos saját hibáját korrigálva csúszott be szabálytalanul, ezért sárgát kapott. A sárgát követő szabadrúgást Sádt lőtte, Bazsó kapus azonban könnyedén elkapta.
57' Gyuris jobb oldalsó szabadrúgását Lippai kapus húzta le a támadók elől.
52'GÓÓÓL! A végig nagy kedvvel és jól irányító Füleki csapta be védőjét a tizenhatos oldalvonalánál jobb oldalt. középre passzolt, és az érkező Ruzsinszki a kapus alatt a hálóba lőtte a labdát.
51' Érdekességként megjegyeznénk, hogy közel 50 percnek kellett eltelnie az első szögletig. A Bordány rúghatott jobb oldalról sarokrúgást, de lényegében az első zsombói kifejelte a labdát.
49' Egyelőre hasonlóan folytatódik a mérkőzés, mint ahogy a szünet előtt abbamaradt. A középpályán egymástól szerzik vissza a labdát a felek, nagyrészt azonban csak mezőnyjátékkal telnek a percek, egyik tizenhatoson belülre sem sikerült betörni.
46' Bordányi felíveléssel kezdődött a rangadó második félideje, melyet a fegyelmezetten védekező Üllés hárított.
SZÜNET
43' Szabadrúgással ügyeskedik az Üllés: 22 méterről Donciu tekerte el a sorfal felett, de Lippai néhány lépés után elérte a labdát, és lehúzta azt.
41'SÁRGA LAP Babarczi lerántásért kapott sárgát.
39' Bordány perceit szemlélhetjük: most Kasza ugrott ki a tizenhatos bal oldalánál, de betörését követően visszaértek a védők, és megakasztották ziccerét.
37' Egy felívelés után egy bal oldalsó szabadrúgásból született egy fejes, ami bár gól lett, de lesen találta a támadót. A találat így érvénytelen.
36' Fodor ügyesen egy pörgetéssel játszotta magát tisztára az ötös sarkánál. A levegőből lőtt, de labdája elszállt a kapu előtt.
35'SÁRGA LAP Füleki kap sárga lapot, rossz ütemű becsúszásért.
32' Szabó fejelte haza a labdát, amely majdnem megtréfálta a kapust: átszállt a feje felett a játékszer, de visszafutva végül megszerezte azt.
31' Egy létszámfölényes üllési támadást követően voltak meleg pillanatok a bordányi kapu előtt, de egy felívelt labda után Lippai kapus támadásáért szabadrúgást ítélt a játékvezető.
26' Fodor a jobb oldalt tört be - versenyt futva védőjével - a tizenhatoson belülre. Egy rövid birkózás után keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, de nem érkezett senki a társai közül.
24' A játékosok egyelőre még nem találják az ellenfél védelmének gyenge pontját. Dicséret illeti a hátsó alakzatokat, szinte minden támadást sikerül megakasztaniuk.
17' Fodor bal oldali, 23 méteres szabadrúgását tekerte a sorfal fölött kapura, amit Bazsó J. magabiztosan ölelt mellre.
15' Igazi gólhelyzet továbbra sem alakult ki a mérkőzésen: eddig biztosan zárnak a csapatok hátul, apróbb szabálytalanságokból születnek pontrúgások. Néhány távoli lövési kísérletet jegyezhetünk fel, illetve középen próbálnak betörni a csatárok.
13' Egy bal oldali bedobásból Kohlrusz fordulhatott a tizenhatos oldalvonalánál kapura: egyből lőtt, egy méterrel a rövid sarok fölé.
9' Az első lövés is eldördült: a bordányi Kasza vállalkozott egy távoli bombára 35-40 méterről. A játékszer végül a labdafogó hálóban landolt.
5' Jó iramban kezdődött a találkozó, látszik, hogy a játékosok fel vannak tüzelve. Az Üllés csapata egy jobb oldalsó szabadrúgásból kerülhetett be a hazaiak védelme mögé, de helyzet nem alakult ki ebből a szituációból. A másik oldalon Füleki futott versenyt védőjével, de az üllési bekk becsúszva szerelt a tizenhatoson belül.
1' Indul a mérkőzés, az Üllés kezdheti meg a játékot. A hazai csapat piros-kék szerelésben, a vendégek pedig sárga-feketében vannak.
12.50: Üdvözöljük olvasóinkat! Nem túl hideg, de kissé szeles időben, feltűnően göröngyös pályán fognak ma játszani a csapatok. Nagy az érdeklődés, hiszen egy igazi homokháti rajongónak nézünk elébe (érdekesség: a Homokhát TV is közvetíti az eseményt). A megyei II. osztályban hatalmas harc folyik az első két, feljutást érő helyért. Szombati sikerével a Székkutas 43 ponttal áll az élen, megelőzve a 39 pontos Üllést és a 36 pontos Bordány. A Makó II. 34 ponttal tanyázik a negyedik helyen, míg az FK 1899 Szeged 32 ponttal az ötödik, a kék-feketéket pedig a 30 pontot gyűjtött Szőreg követi. Aligha kell alaposabban elemezni: a Bordány - Üllés találkozó valódi hatpontos rangadó így az utolsó előtti őszi fordulóban! A vendégek egyébként még veretlenek a bajnokságban, tizenkét győzelem mellett három döntetlenjük van. A bordányiak tizenegy siker és három iksz mellett egy vereséget már elkönyveltek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.