Sport

A tápéi futballpálya már megújult + FOTÓK, VIDEÓ

A tápéi futballpálya már megújult + FOTÓK, VIDEÓ

2011. szeptember 21., szerda
A tápéi futballpálya már megújult + FOTÓK, VIDEÓ
A Tápé ESK az első egyesület, amely a létesítmény-fenntartásra megítélt különforrásból már elvégzett több állagmegóvó felújítást. A körzet képviselője és a költségvetési módosító javaslatot beadó képviselő helyszíni szemlét tartott a sportpályán kedd délután. Egy költségvetési módosító javaslattal a szegedi létesítmény-fenntartó sportegyesületek 27 millió forintnyi többletforráshoz jutottak. A módosító javaslattal Kohári Nándor (Fidesz-KDNP), a sportbizottság korábbi elnöke állt elő, aki az úgynevezett intervenciós keretre tervezett 100 millió forintból csoportosított át létesítmény-fenntartásra 27 milliót. Ez a keret sürgősségi javítások, váratlan káresemények orvoslására szolgál, amit szinte sosem merít ki a város, a tavalyi évben is jelentős összeg maradt a kasszában. A május 27-i közgyűlésen a képviselő költségvetési módosító indítványa 15 igen, 13 nem és 1 tartózkodás mellett támogatást kapott. Négy létesítmény-fenntartó egyesület osztozik az összegen. A Szegedi Vasutas Sportegyesület (SZVSE) 15, a Szőregi Rákóczi SE, a Tápé Egységes Sportkör és az Ujszegedi Torna Club pedig 4-4 millió forintot kapott. Közülük a tápéi pályán már a kasszába nyúltak, és a 2 millió forintnyi felújítási keretből (a másik 2 millió a működésre fordítható) lefestették a kiszolgáló épületet, a vizesblokkot korszerűsítették, padokat, gyepet javítottak.

Mentőöv az egyesületeknek

A sporttelepen Magyar László, a Tápé ESK elnöke fogadta a körzet képviselőjét, Juhász Gyulát és Kohári Nándort, hogy közösen tartsanak egy rövid terepszemlét az első forintok elköltéséhez kapcsolódóan. „A külső festés már a bejáratnál szembetűnik, az öltözőket, a WC-t is kifestették, korszerűsítették a vizesblokkot, kazánt és bojlert cseréltek, kijavították a lelátó padjait is. Sajnos egy létesítményt kezelő egyesület az évi 1-1,5 millió forintból, amit eddig kapott, nem tudja megóvni a sportpálya állagát” – mondta el portálunknak Tápé képviselője. „Az utolsó órában jártak már ezek az egyesületek. Életmentő számukra a megítélt támogatás, nem beszélve arról, hogy a környező iskoláknak is teret adnak majd sportolásra, ahogy hosszú távon a tömegsport is profitálhat e forintokból” – fűzte hozzá Kohári Nándor. Nézze meg a VTV Szeged videó-összeállítását is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.