Sport

Kereket és lovakat is cserélnek a sándorfalvi „fociszekéren”?

Kereket és lovakat is cserélnek a sándorfalvi „fociszekéren”?

2010. június 14., hétfő
Kereket és lovakat is cserélnek a sándorfalvi „fociszekéren”?
Sándorfalván teljesen átalakul a labdarúgás. Az elnökség vasárnap az utolsó meccset követő taggyűlésen bejelentette lemondását. A tavalyi bajnok, s az idei bronzérmes gárdából pedig könnyebb összeszámolni azokat akik maradnak, mint a távozókat. Az új elnökség még nem állt össze – papíron. „Szeptemberben lejárt volna az elnökség öt éves mandátuma, de úgy döntöttünk, hogy a bajnokság végén, az átigazolási időszak kezdetekor a tagság hadd válassza meg az új elnökséget. Öt sikeres évet tudhatunk magunk mögött, az utóbbi négy évet éremmel zártuk, tavaly pedig mi lettünk a bajnokok. Egy kissé elfáradtunk, kimerültünk gazdasági értelemben is, de főként mentálisan. A csapatból mindenki szabadon igazolhat, a hamarosan felálló új elnökség eldönti majd, hogy kiket akar és tud megtartani a jelenlegi gárdából ” – mondta el a döntés okát Szekeres Károly az egyesület volt elnöke. Információnk szerint azonban Sándorfalván nem most „merült ki” a jelenleg vezetés ereje. A zuhanyhíradó beszámolójából kiderült, hogy a fő gondot az okozta, hogy a város fociszekerét nem egy irányba húzták a település labdarúgásáért dolgozó szakemberei. Mi sem mutatja ezt jobban, minthogy az utánpótlás-nevelésre új egyesületet hoztak létre, alig két éve Sándorfalva Utánpótlás Közhasznú Egyesület néven. Információink szerint állandó viták színtere volt a finanszírozás, az eszközkészlet és az infrastrukturális lehetőségek kérdése. Bár az új elnökséget még nem választották meg, de a jelöltek már az új edzőt keresik a nagycsapat élére, hiszen a vasárnapi elnökségi ülés Major László is bejelentette távozását. A tervek szerint az új alakulatot, a helyi fiatal tehetségekre és néhány meghatározó játékosra építenék.

A távozók hosszú sora

A tavalyi bajnokcsapat sorsáról annyit tudni, hogy a kezdőalakulatból 8-9, a keretből akár egy tucatnyian is távozhatnak. Információink szerint a két kapus közül Dobó Csaba biztosan távozik, az FK 1899 Szeged felé „viheti útja”, a védelemből Szűcs Krisztián megegyezett az Ásotthalommal, mint ahogy Vastag Balázsnak is csak a papírokat kell aláírnia. Gábor Zoltán sem marad a csapatnál, Varga Norbertet a Mórahalom csábítja. A középpályáról Csúri Csaba abbahagyja a labdarúgást, Takács Gábor az Ásotthalommal áll tárgyalásban, míg Tóth Lukács a Mórahalom csapatát fogja erősíteni ősszel. A csatárok közül Kurucsai András is eligazol, míg Patarcic Krisztián sorsa nem dőlt el, ahogy a védelemből Radic Krisztiáné sem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.