Szegeden is keresik a legjobb amatőr magyar focicsapatot

2017. április 26., szerda · Hozzászólok

neymar_jrs_five_3

Hazánkban is megrendezik a 2016-ban nagy sikerrel debütáló Neymar Jr’s Five elnevezésű futballbajnokságot. A tavalyi meccssorozaton 47 nemzet több mint 65 000 tehetséges amatőr focistája képviseltette magát, ám idén még nagyobb lesz a mezőny: összesen 53 ország, köztük Magyarország is rendez majd regionális selejtezőket májusban, hogy eljuttassák nemzetük legjobbjait a Brazíliában megrendezett döntőig. Tovább »

Hideg sör, hideg fej. Fenyegeti veszély az Eb (magyar) szurkolóit?

2016. június 10., péntek · Egy hozzászólás

Eb-pótselejtezõ - Magyarország-Norvégia


Terrorfenyegetettség, tüntetések, utcai balhék, árvizek – s mindezek pár nappal a labdarúgó-Eb kezdete előtt. Biztonsági szakértőt és MLSZ-igazgatót kérdeztünk a franciaországi helyzetről.
Tovább »

Orbán: példátlan összefogás van Magyarországon a sportért, a futballért

2016. május 3., kedd · 6 hozzászólás

Orbán Viktor

Az elmúlt évtizedek kilátástalansága után napjainkban példátlan összefogás van Magyarországon, hogy a sport és a futball ismét lábra kapjon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 40. kongresszusának hétfő esti megnyitóján, a budapesti Várkert Bazárban.
Tovább »

Építik a műfüves kispályát Újpetőfitelepen+ FOTÓK

2014. szeptember 4., csütörtök · 10 hozzászólás

palyakijeloles05_gs

Három műfüves futballpálya épül jelenleg Szegeden, melyeket egy hónap múlva birtokba is vehetnek a lakosok. Újpetőfitelepen már át is adták a munkaterületet a kivitelezőnek. Tovább »

Deutsch Tamás: A szocialisták vérvádai figyelmen kívül hagyják a tisztesség szabályait

2014. március 17., hétfő · 60 hozzászólás

deutsch_tamas01_gsAz ukrán hatalmi taktika kedvezhet a Kárpátalján élő magyar kisebbségnek Deutsch Tamás szerint. A fideszes EP-képviselő – aki MTK-drukkerként jelenlegi válságában az Újpestnek szurkol – az országgyűlési választási kampányt sok tekintetben tipikusan nyugatinak tartja, míg a Simon-ügyet egy krimihez hasonlította a SZEGEDma.hu-nak adott interjújában, melyben kijelentette: a haladó értelmiség embereket lenéző gőgje a Gyurcsány-féle csoportosulások politikai egyszeregyje.
Tovább »

Meggondolatlan a stadionépítés városi támogatása az LMP szerint

2013. június 26., szerda · 52 hozzászólás

lmp_sajttaj01_gsNem ismertek a hosszú távú következményei a Felső Tisza partra tervezett új stadionnak – állítja az LMP. Szentistványi úgy látja, a két nagy „kartellpárt” abba se gondol bele, hogy egy új létesítményhez méltó csapat fenntartása mennyi pénzt emészt fel.
Tovább »

Hattyas-kupa: huszonkét csapattal avattak sportpályát + FOTÓK

2012. szeptember 17., hétfő · Hozzászólok

Idén már tizenötödször rendezte meg a Szeged-Klebelsbergtelepi Polgári Kör Egyesület a Hattyas-kupa kispályás labdarúgótornát. A kétnapos fociünnepen – ami egyben pályaavató is volt – 22 csapat mérkőzött meg egymással, köztük az FTC öregfiúk is, akik a Hattyas öregfiúkkal csaptak össze.
Tovább »

Komoly átszervezések előtt a megyei futball

2012. június 11., hétfő · 5 hozzászólás

Csongrád megyében nő a felnőttlabdarúgók száma, a következő bajnokságban már három csoportos megye III. osztályú bajnokság indul, legalább 12 csapattal lehet több, mint eddig. Nógrádi Tibor, az MLSZ területi igazgatója beszélt erről, mint ahogy arról is, hogy hány kieső lesz idén a megye első és második vonalában.
Tovább »

Focizni a jog gyepén

2011. január 24., hétfő · Egy hozzászólás

„A szegedi jogi kar – csak egy karnyújtásnyira” névvel a most felvételiző középiskolás évfolyamok és az érdeklődő tizenegyedikesek számára olyan kihelyezett előadásokat szervezett a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara (ÁJTK), ahol a fiatalok különböző jogi témakörökbe kóstolhattak bele. A Tömörkény gimnáziumban például a futballpályák jogi „játszmáit” elemezte Kasza Péter Ferenc.
Tovább »

BorÁszok – a két misztérium ötvözete

2010. szeptember 1., szerda · Hozzászólok

Mi a közös a labdarúgásban és a borban? Hogy Puskásék a Pallas étteremben elfogyasztott két hosszúlépés után rúgtak egy hetest az angoloknak? Vagy hogy ezt ma el kell magyarázni a fiataloknak? Talán azt kevésbé, hogy micsoda érték a magyar bor, viszont a futballunk jövőjéről még van mit diskurálni. Legnagyobb borászaink vállalkoztak arra, hogy felállítanak egy fociválogatottat, s a szlovén kollégáik legyőzése után, most a németeknek mutatják meg, hogy a bor és a futball micsoda misztérium nemzetünk életében.
Tovább »

Labdarúgás: szegedi rangadóval nyit a megye élvonala

2010. augusztus 2., hétfő · 36 hozzászólás

A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) versenybizottsága hétfő este a beérkezett nevezések alapján döntött arról, hogy mely csapatok indulhatnak a megye I., II. és III. osztályú bajnokságaiban. A részletes sorsolás a csapatokkal való egyeztetés után néhány napon belül eldől, a megyei I. osztály nyitófordulójának párosítása már biztos.
Tovább »

Gyálaréti bronz a SZEGEDma.hu-nak

2010. július 25., vasárnap · 3 hozzászólás

media_szurkolok21_gs Egy négycsapatos tornával sportnapot szervezett az Ultras Szeged szurkolói csapat a gyálaréti focipályára. Az eseményen a SZEGEDma.hu csapata is részt vett némi „légiós” segítséggel. Nagy küzdelmek árán a portálunk futballistái bronzéremmel térhettek haza.
Tovább »

Utánpótlás-támogatás kérdőjelekkel – mi lett az ígérettel?

2010. június 17., csütörtök · 13 hozzászólás

sportvalaszt_it (14) A város 48 egyesülete pályázott Szeged éves utánpótlás-nevelési keretére, amely mindössze 21 millió 800 ezer forint. A legtöbb támogatást – 2 milliót – a női kosárlabda-utánpótlás kapta. A megyei futball is jelentősen részesült a keretből, igaz, a legnagyobb utánpótlásbázist felvonultatók támogatása csökkent: a Tisza Volán SC nem kapott támogatást, az érmeket halmozó SZVSE-s fiatalok pedig csak 400 ezer forintot kaptak.
Tovább »

Kereket és lovakat is cserélnek a sándorfalvi „fociszekéren”?

2010. június 14., hétfő · Egy hozzászólás

dorozsma_sandorfalva01_gs Sándorfalván teljesen átalakul a labdarúgás. Az elnökség vasárnap az utolsó meccset követő taggyűlésen bejelentette lemondását. A tavalyi bajnok, s az idei bronzérmes gárdából pedig könnyebb összeszámolni azokat akik maradnak, mint a távozókat. Az új elnökség még nem állt össze – papíron.
Tovább »

A százéves labdarúgást ünnepelték Csongrádon (FRISSÍTVE) + FOTÓK

2010. június 5., szombat · 8 hozzászólás

csongrad15_gs Egész nap a focié volt a főszerep Csongrádon: futballgálával ünnepelték a város labdarúgásának 100 éves születésnapját. A szombati nap csúcspontja a Csongrád – Mórahalom bajnoki mérkőzés volt, majd a meccset követő bál szórakoztatott kicsiket és nagyokat a festői környezetben található focipályán.
Tovább »

100. születésnapját ünnepli a csongrádi labdarúgás

2010. június 4., péntek · Hozzászólok

Százéves a csongrádi futball, mely egy olyan ritka társadalmi jelenség, amit száz esztendő alatt csak a világháborúk tudtak megszakítani. Jöhettek érák, a labda mindenkor gömbölyű maradt, és mindig arra ment amerre rúgták, tehát békés sporteszköz. Szombaton a csongrádi focit ünneplik színes programokkal az egykori megyeszékhelyen. Gát László sport- és helytörténész dolgozata.
Tovább »

Szombaton lesz 100 éves a csongrádi foci

2010. június 2., szerda · Hozzászólok

plakat Egész napos focigálával ünneplik szombaton Csongrádon a város labdarúgásának 100 éves születésnapját. Az esemény 9 órakor kezdődik, s az egész napot a sportnak szentelik, melynek csúcspontja a Csongrád – Mórahalom bajnoki mérkőzés, majd a meccset követő bál a focipályán.
Tovább »

Szárnyal a Mindszent a megye I.-ben + FOTÓK

2010. május 31., hétfő · 3 hozzászólás

magocs59 A Mindszenti SE immár kilenc mérkőzés óta veretlen a megyei első osztályú küzdelmekben. A zöld-fehérek menetelésében fontos szerepet játszik a csatárkettős, Nana Mihály és Mihály Róbert pazar formája, hiszen a tavaszi szezon során már 30 gólt szereztek. Most hétvégén is betaláltak, s ezúttal a Nagymágocs utazott haza Mindszentről szomorúan.
Tovább »

Csongrád az NB III kapujában – mindenki „lépni” akar

2010. május 26., szerda · 9 hozzászólás

csongrad_szvse12_gs Három fordulóval a bajnokság vége előtt a megye I. osztály aranyérmese a Csongrád labdarúgócsapata, hiszen 9 ponttal vezet a Kistelek előtt és – ami az esetleges azonos pontszám esetében számít – 4 győztes meccsel többet abszolvált már az üldözőjével szemben. A kérdés ismét az: vállalja-e a feljutást a Tisza parti alakulat.
Tovább »

Labdarúgás: helytállt a megyei vegyes a szerbek ellen

2010. január 30., szombat · 11 hozzászólás

Remek hangulatú barátságos meccset játszott szombat este a Felső Tisza parton a több Csongrád megyei labdarúgócsapatból összeállított “vegyes” a szerb I. ligában szereplő, 2008-as szerb kupadöntős FK Zemunnal szemben. Megyénk fiai bátran küzdöttek, méltó ellenfelei voltak az erősebb együttesnek. Tovább »

Őszinte és baráti ankét szegedi focicsapatokkal

2009. december 5., szombat · 22 hozzászólás

szurkoloianket11
Immár hagyománnyá vált, hogy egy-egy szezon zárásaként a szegedi futballcsapatok a SZEGEDma.hu szervezésében együtt értékelik a félév teljesítményét a Gól büfében egy családias ankét keretében. Ezúttal a SZVSE is csatlakozott az összejövetelhez, s a Tisza Volán SC Szegeddel és az FK 1899 Szegeddel együtt beszélgettek a fociról.

Tovább »

Világbajnoki bronzérmes Magyarország

2009. október 16., péntek · 2 hozzászólás

Az egyiptomi U20-as labdarúgó világbajnokságon fiataljaink a csehek után az olaszokat is kiverték, s a döntőbe jutásért a Ghána csapatával mérkőztek, és egy lendületes második félidő után csak hajszállal maradtak le a döntőről. Pénteken a harmadik helyért vívott küzdelemben ugyanazt a harcos, csupa szív játékot produkálták, mint eddig, s végül tizenegyes rúgásokkal megszerezték a bronzérmet.
Tovább »

Három gól sem volt elég az FK-győzelemhez

2009. szeptember 26., szombat · Egy hozzászólás

Sajnos nem sikerült feledtetni a múlt heti fiaskót a kék-feketéknek. Fordulatos, izgalmas mérkőzésen maradtak alul Bakson a szegedi fiúk, akiknek jövő héten egy igazi városi rangadón kell elkezdeni ismét a pontgyűjtést, hogy megerősítsék pozíciójukat a megye második vonalának középmezőnyében.
Tovább »

Ismét a sport lehet a vesztes?

2009. szeptember 18., péntek · 15 hozzászólás

postaspalya4 A város 120 milliót veszíthet, ha a Postás-pálya átminősítési eljárását nem köti továbbra is az eredeti szerződési feltételekhez – véli Kohári Nándor fideszes politikus, aki szerint azzal, hogy a Porsche már nem akarja megvásárolni a területet, a beígért műfüves pályák félő, hogy soha nem épülnek meg.
Tovább »

Labdarúgás: kék-feketék két arca Csanyteleken

2009. szeptember 13., vasárnap · Egy hozzászólás

Az FK 1899 Szeged a szerdai kupavereség után sajnos nem tudott a bajnoki porondon szépíteni. A megye második osztályának Homokháti csoportjában Csanytelekre utaztak vasárnap a kék-feketék, de nem sikerült megismételniük a múlt hétvégi lendületes játékot, és két kapott góllal maguk mögött hagyták a három pontot.
Tovább »

Kiesett a kupából az FK

2009. szeptember 8., kedd · Hozzászólok

Az igen jó lendületben lévő – öt tétmeccséből eddig három győzelmet, egy ikszet és egy vereséget szerző – FK 1899 Szeged megyei másod osztályú újonc csapata kedden az egy ligával feljebb játszó Dorozsmát fogadta a magyar kupában. Sajnos a kék-feketéknek nem sikerült megfogniuk az esélyesebb gárdát.
Tovább »

Az FK lefektette ellenfelét az első randevún

2009. szeptember 6., vasárnap · 6 hozzászólás

A megye második vonalában vitézkedő FK 1899 Szeged csapata a Tömörkény legyőzésével teljesítette a négy meccsre „beígért” pontszerzést. A kék-feketék két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel eddig hét pontot gyűjtöttek, ami nem is olyan rossz kezdet egy újonctól, sőt…
Tovább »

Ígéretek nyomában – nyoma sincs a műfűnek?

2009. augusztus 31., hétfő · 22 hozzászólás

postaspalya6 A tavalyi hírekkel és ígéretekkel szemben nem épülnek műfüves focipályák Szegeden; belátható időn belül biztosan nem. Bár a tervek szerint már állniuk kellene a kispályás grundoknak öt iskolában és egy játszótéren, de a manapság oly gyakran emlegetett „felelős”, a gazdasági válság itt is közbeszólt.
Tovább »

Az FK-nak nem sikerült a revans

2009. augusztus 30., vasárnap · Hozzászólok

Az FK 1899 Szegednek nem sikerült visszavágnia a Szatymaz ellen, a tavalyi, zöld asztalnál elvesztett vereségért. Bár a szegediek otthon fogadták a nagy riválist, a megyei második osztály Homokháti csoportjának újoncai közül most a zöld gyepen is a Szatymaz került ki győztesen az összecsapásból.
Tovább »

Bravúros FK-győzelem Zsombón

2009. augusztus 23., vasárnap · 3 hozzászólás

A megyei második osztály Homokháti csoport újonccsapata, az FK 1899 Szeged az első  fordulóban döntetlent játszott idehaza; ami inkább pontmentésnek volt nevezhető. Most vasárnap azonban igazi bravúrt hajtottak végre a szegedi fiúk: kétgólos hátrányból szerezték meg a győzelmet Zsombón.
Tovább »

Labdarúgás: Ötös lett az FK főpróbája

2009. augusztus 10., hétfő · 5 hozzászólás

fkcsapatkep1.jpg Hétvégén a megyei második vonal rajtjára készülő kék-fekete csapat, az FK 1899 Szeged lejátszotta utolsó előkészületi mérkőzését Sándorfalván. A szegediek trénerét, Hüvös Gábort kértük meg, értékelje a felkészülést és a szombati főpróbát.
Tovább »

Az FK-t a vasutasok segítik

2009. augusztus 6., csütörtök · 6 hozzászólás

tiszavolanfk27Július végén dőlt el végleg, hogy a szegedi szurkolókból alakult, s mára már igen komoly egyesületi keretek között működő  FK 1899 Szeged csapata a megye III. harmadik helyéről felkerült a megye második vonalába. A felkészülés eddigi tapasztalatairól kérdeztük Havas Pétert, az egyesület elnökét.
Tovább »

A SZVSE-é a klubcsapatok kupája

2009. augusztus 1., szombat · 28 hozzászólás

faci13 Összecsapott mind a tizenegy szegedi futballcsapat a megye III. osztálytól az NB III-ig. Hagyományteremtő szándékkal szervezte meg ugyanis a Délmagyarország, a Szegedi Sport és Fürdők Kft., a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség és az FK 1899 Szeged az I. Szegedi Klubcsapatok Kupája elnevezésű nagypályás focitornát.
Tovább »

Elkészült a csoportbeosztás a megyei futballbajnokságban

2009. július 30., csütörtök · 7 hozzászólás

Az FK 1899 Szeged és az Újszentiván is a megyei II. osztályban indul megyénkben – többek között ez a kérdés is eldőlt csütörtökön a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség (CSLSZ) ülésén. A megye második vonalát két csoportra osztották.
Tovább »

Bizonytalanságok a futball-ligák környékén

2009. július 15., szerda · 2 hozzászólás

A megyei harmadik osztálytól az élvonalig nincs már olyan csapat az országban, amely ne kezdte volna el a felkészülését a 2009/2010-es bajnoki nyitányra. Viszont a ligák átszervezései miatt még mindig nagy a fejetlenség. A SZEGEDma.hu utánajárt, hogy városunk csapatai hol, miként szerepelnek majd.
Tovább »

A berni döntőre emlékeztek Szegeden

2009. július 5., vasárnap · 3 hozzászólás

bern2Amit a határon túl berni csodaként emlegetnek, az számunkra 55 év elmúltával is feldolgozhatatlan csapás. 1954. július 4-én toronymagas esélyesként futott ki a Wankdorf Stadion gyepére a négy és fél éve veretlen magyar válogatott, de nagy meglepetésre 3-2-re elveszítette a nyugatnémetek elleni világbajnoki döntőt. Szegeden Kalmár Márton Aranycsapat-szobra előtt emlékezett meg két civil egy politikai szervezet, illetve tisztelegtek portálunk képviselői. Tovább »

Kis város nagy focicsodája

2009. június 26., péntek · Hozzászólok

Makó már nemcsak a hagymáról, a futballról is híres

makoifoci2Makón történelmet írtak, hiszen a város futballmúltjában még soha nem fordult elő, hogy második osztályú csapat bronzzal gazdagítsa a városháza éremgyűjteményét, ráadásul a csapat a magyar kupa legjobb 16 gárdája közé verekedte magát. A SZEGEDma.hu a Makó FC elnökét, Ménesi Gábort kérte meg, tárja fel előttünk egy “kis város nagy futballtitkát”, bár az írás némiképpen kilóg a portál által indított cikksorozatból, mégis egy összehasonlítás erejéig betekintést enged, hogyan, milyen összefogással lehet másodosztályú focit csinálni. Tovább »

Kék-fekete ankét a Gólban

2009. június 20., szombat · Hozzászólok

Újságunk ismét jutalmazta a legjobbakat

img_2337Az Együtt a Szegedi Labdarúgásért (EaSZL) szurkolói mozgalom és a SZEGEDma.hu internetes újság pénteken délután a Gól Büfében rendezte meg az immár hagyománnyá vált kék-fekete szezonzáró ankétot. A családias légkörű futballtalálkozón a szervezők és a szurkolók mellett városunk két diszkoszvető címeres focicsapata, a megyei harmadik osztályban szereplő FK 1899 Szeged és az NB III-as Tisza Volán SC képviselői vettek részt. Tovább »

Kővári: a szegedi focinak vissza kell szerezni a bizalmat

2009. június 17., szerda · Hozzászólok

tiszavolanalgyo1Hiteles programot a szegedi focinak címen tartott nemrégiben sajtótájékoztatót az Együtt a Szegedi Labdarúgásért szurkolói mozgalom és az Együtt Szegedért Egyesület, ahol a két fél együttműködési megállapodást írt alá. Az eseményen szóba került a város labdarúgásának jövője is, melyről sok pletykát hallani. A SZEGEDma egy cikksorozat keretében igyekszik megszólaltatni az ügyben a szegedi futball szereplőit. Ezúttal Kővári Árpáddal, a Tisza Volán SC ügyvezető elnökével beszélgetünk. Tovább »

Évzáró Kész-focitorna a Topolyán

2009. június 8., hétfő · Hozzászólok

keszfocitorna20A Kész Labdarúgó Akadémia a Topolya sori focipályán vasárnap rendezett gyerektornával zárta a 2009-es tavaszi tanévet. Az akadémia két éve működik, több általános és középiskolában indított labdarúgóosztályokat, ahol délelőtt is edzhetnek a tehetséges focisták szakértő tanárok irányítása mellett. Tovább »

Simán győzött az FK Szeged

2009. május 31., vasárnap · Hozzászólok

Sorrendben ötödik győzelmét szerezte meg az FK 1899 Szeged, ezzel beállította tavalyi rekordját a megyei harmadosztályú bajnokságban. Amennyiben a jövőhéten sikerül legyőzni a Domaszék SE csapatát, megvan az új rekord! Ám a feljutó helyért tovább folyik a küzdelem… Tovább »

Majális: Jöttünk, vettünk, győztünk?

2009. május 2., szombat · Hozzászólok

majalispalics25


Mi a közös egy tízemeletes garázskocsmájában, egy Szeged melletti kisvárosban, a ligetben és Palicsban? Mindenhol tartanak szabadtéri sziesztát május elsején. Csakhogy mindenhol egy kicsit másként. A SZEGEDma.hu most egy igazán nagyot merített, hiszen egy határon átívelő “majálistúrára” vállalkozott, hogy a különbségeket, egységeket betűbe öntve tálalja fel, hogy kóstoljon szabadon az agy… Tovább »

Szegváron botlott az FK Szeged

2009. április 27., hétfő · Hozzászólok

A feljutásért küzdő szegediek bár értékes pontokat veszítettek a megyei harmadosztályú rangadón Szegváron, mégsem szakadtak le, hiszen a rivális csapatok is botlottak. Ráadásul a hátralévő mérkőzéseket tekintve az élbolyban a Szegednek van az egyik legjobb sorsolása. A hétvégén, reméljük, igazi május eleji hangulatot varázsolnak a fiúk a Csongrádot fogadva… Tovább »

Következő oldal »