Sport

Szeviép – Pécs rangadó pénteken Újszegeden

Szeviép – Pécs rangadó pénteken Újszegeden

2010. március 4., csütörtök
Szeviép – Pécs rangadó pénteken Újszegeden

Rangadót játszik a Szeviép-Szeged pénteken 18.30-tól, az újszegedi sportcsarnokban a Pécs ellen. A hazai együttes győzelemre tör, az alapszakasz megnyerése szempontjából nagy lépés lenne, ha a Szeviép több mint tíz ponttal nyerne a Baranya megyeiek ellen.

A Szeviép-Szeged NB I-es női kosárlabdacsapata rendkívül fontos három mérkőzés előtt áll. Sorban az első a pénteki Pécs elleni hazai találkozó, amit a győri, majd a soproni vendégszereplés követ. Ezen a három találkozón eldől az alapszakaszban az élen álló csapatok sorrendje. A Szeviép-Szeged vezetése nagy célt tűzött ki az együttes elé: megnyerni az alapjátékot – olvasható az egyesület internetes lapján. Ehhez nagy lépés lenne, ha több mint tíz ponttal nyerne a szegedi együttes pénteken.

Bencze Tamás

vezetőedző kicsit óvatosabban fogalmazott: „egyelőre legyen az a cél, hogy nyerjünk a Pécs ellen.” Majd így folytatta: „ha benne lesz a játékban a nagyobb különbségű győzelem, akkor meg kell ragadni az alkalmat.” Az elmúlt évadban a Szeviép-Szeged kétszer is legyőzte a pécsi gárdát, ráadásul a legfontosabb mérkőzéseken, amikor a döntőbe jutás volt a tét. Mindez önbizalmat adhat a hazai együttesnek, de elbizakodásra nem lehet ok, és messzemenő következtetéseket sem lehet levonni. „A Pécs játékosállománya erősebb, mint a tavalyi a kerete. Játékban viszont nem tartanak még ott, mint egy éve. Azt nem mondanám, hogy könnyedén legyőzzük ellenfelünket, mert az utóbbi időben nincsenek olyan jó formában és ritmusban. Ez a Pécs bármikor feltámadhat, és bármikor extrát nyújthat. Lásd Sopronban, amikor három negyeden keresztül esélye sem volt a győzelemre és az utolsó játékrészben megfordította a mérkőzést” – mondta a Szeviép-Szeged vezetőedzője. Hozzátette: ha tíz ponttal meg is vernék a Pécset, ezután még el kell utazni Győrbe, ahol nagyon kemény meccs vár Fürészékre, nem is beszélve a soproni találkozóról. Sőt, ha a Szeviép-Szeged pénteken kikap a Pécstől, még akkor lehet alapszakasz-győztes. „Az eddigi könnyebb, nagy különbségű győzelmeket a helyén kezeli a csapat, jó úton haladunk. Minden mérkőzés más, ezt tudják a lányok is, és nyilván nem úgy készülnek, mint egy Vasas ellen. Sajnos nehéz lemérni, hogy milyen formában vagyunk, mert gyengébb meccseket játszottunk. A Pécs viszont játszott olyan találkozókat, amelyeken igen csak meg kellett küzdenie, és nem szerepelt le.” A Pécs legfőbb erénye a vezetőedző szerint, hogy nagyon jó játékosokból áll, és mindig másik kosaras a húzóember, amiből az következik, hogy mindenkire figyelni kell. Ezzel szemben a Szeviép ereje a csapategységben, az együttes tartásában van. Hátrányból is fel tud állni, nem zuhan össze és vesztesnek hitt találkozót is megfordított már. A Szeviép csapatában

Németh Bernadett

bokasérüléssel bajlódott, de a vezetőedző szerint teljes lesz a keret. Azt azonban még nem tudja, hogy Németh, Fürész és a frissen igazolt

Kajdacsi

hány percet játszik a meccsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.