Politika

Novák Katalin: a magyar a szabadság nyelve (videó)

Novák Katalin: a magyar a szabadság nyelve (videó)

2023. október 23., hétfő
Novák Katalin: a magyar a szabadság nyelve (videó)

Az államfő a közösségi oldalán megosztott videóban arról beszélt, a magyar a szabadság nyelve, ez a közös nyelvünk, ezt beszéljük, ezt értjük, ezen énekelünk, álmodunk és imádkozunk.

És aki valóban lényegileg is érti a magyart, az soha nem fog behódolni az elnyomó diktatúráknak

– fogalmazott Novák Katalin, aki hozzátette, ma ünnepeljük azt, ami megkérdőjelezhetetlenül összeköt bennünket. – Október 23-ban benne vannak az anyaországi, a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarok is. Ezen a napon van mit éltetnünk és van mit siratnunk.

Éltetjük magyarságunkat. Éltetjük szabadságszeretetünket és éltetjük a magyar nemzet határok feletti magától értetődő összetartozását. Siratjuk azokat, akik életüket és vérüket adták a mi szabadságunkért

– fogalmazott az államfő.

Hangsúlyozta, a pesti srácok és lányok az egész világ számára egyértelművé tették, hogy a kommunizmus ki- és megjavíthatatlan. 1956 olyan erkölcsi alapot ad, amelyre a ma döntéseit is építhetjük. – A világ magyarságával köztársasági elnökként alkotmányos feladatom és felelősségem foglalkozni. Köszönöm, hogy ezt nem adják fel!

Köszönöm, hogy itt, tizenötezer kilométerre Magyarországtól megértetik a gyermekeikkel, unokáikkal, dédunokáikkal, hogy miért fontos az, hogy ne feledkezzenek meg a magyarságukról

– fogalmazott a köztársasági elnök.

Balog Zoltán szintén a melbourne-i magyar közösséggel emlékezik meg a forradalomról, erről Facebook-oldalán adott hírt a református püspök. Bejegyzésében a Bibliából, a Pál apostol galatáknak írt levelének sorait idézte:

„Krisztus szabadságra szabadított meg minket…”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.