Aláírta az oktatási törvények módosítását az államfő

2017. június 9., péntek · Hozzászólok

Aláírta az oktatási törvények módosítását pénteken Áder János köztársasági elnök. Az államfő nyilatkozatában – amelyet a Köztársasági Elnöki Hivatal bocsátott az MTI rendelkezésére – kiemelte, hogy a jogszabály kihirdetése előtt a módosításokról konzultált az oktatási jogok biztosával, aki arról biztosította, hogy a módosítás nem támasztja alá a törvénnyel szemben megfogalmazott kritikákat és aggodalmakat. A köztársasági elnök emellett azt is kiemelte, hogy a jogszabály-módosítás irányával és tartalmával számos rangos szakmai szervezet is egyetért. Tovább »

Klímaegyezmény – Áder: erkölcsileg elfogadhatatlan az Egyesült Államok kilépése

2017. június 6., kedd · Hozzászólok

Erkölcsileg elfogadhatatlannak nevezte az Egyesült Államok kilépését a párizsi klímaegyezményből a köztársasági elnök kedden a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak tartott előadásában. Tovább »

Áder az 1867-es kiegyezést ajánlotta a politikusok figyelmébe

2017. május 8., hétfő · Hozzászólok

aderjanos_eskutetel_0508

Drámai mértékűnek nevezte a politikai közbeszéd állapotának romlását Áder János köztársasági elnök, ezért az 1867-es kiegyezést ajánlotta követendő történelmi példaként az újraválasztását követő ünnepélyes eskütétele alkalmából elmondott beszédében hétfőn az Országgyűlésben. Tovább »

Nézőpont: a magyarok többsége támogatja Áder János újraválasztását

2017. március 13., hétfő · Hozzászólok

A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzésének adatai szerint a felnőtt népesség 54 százaléka szerint Áder János, a jelenlegi államfő újraválasztása előnyös lenne Magyarország szempontjából, ezzel szemben Majtényi Lászlóról a baloldali szimpatizánsoknál is kevesebben, 14 százalék gondolja ezt. Tovább »

Államfőt választ az Országgyűlés

2017. március 12., vasárnap · Hozzászólok

Az Országgyűlés hétfőn választja meg Magyarország következő köztársasági elnökét öt évre. A Fidesz-KDNP Áder János jelenlegi államfőt jelölte a tisztségre, míg az ellenzék a Jobbik kivételével Majtényi László volt ombudsmant, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökét támogatja. Tovább »

Áder János: a béke napról napra, állandó munkával épül

2017. január 9., hétfő · Hozzászólok

Áder János

A terrorizmus elleni küzdelemről, illetve a béke és a biztonság érdekében vállalt erőfeszítésekről beszélt a köztársasági elnök hétfőn Budapesten, a diplomáciai testület tagjai számára adott újévi fogadáson, a Művészetek Palotájában. “A béke napról napra, állandó munkával épül” – idézte Boldog VI. Pál pápa gondolatát Áder János. Tovább »

Áder János: érdemes tanulnunk a kiegyezés korából

2017. január 1., vasárnap · 3 hozzászólás

Áder János

A kiegyezés korára történő méltó emlékezés fontosságára hívta fel a figyelmet újévi köszöntőjében a köztársasági elnök. “Ma is érdemes volna egyet és mást ellesnünk ebből a korból, és útravalóul magunkkal vinni 2017-re” – mondta Áder János az Újév első perceiben a közmédiában sugárzott beszédében. Tovább »

Az államfő visszaküldte a Háznak az egészségügyi törvények módosítását

2016. december 2., péntek · Egy hozzászólás

Áder János

Áder János köztársasági elnök pénteken megfontolásra visszaküldte a parlamentnek az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvények módosítását, amely magában foglalja a gyógyszerforgalmazásról szóló jogszabály változtatását is. Tovább »

Áder: a vízgazdálkodásban is el kell érni a szemléletváltást

2016. november 25., péntek · Egy hozzászólás

Áder János

A budapesti Víz-világtalálkozón a vízgazdálkodásban is el kell érni azt a szemléletváltást, amelyet a párizsi klímacsúcs eredményezett az éghajlatváltozás kezelésében – emelte ki Áder János köztársasági elnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken reggel. Tovább »

Áder János a gyógyvizek hasznosításáról is tárgyalt Új-Zéland miniszterelnökével

2016. november 14., hétfő · Hozzászólok

Áder János; KEY, John Phillip

Áder János köztársasági elnök a gazdasági együttműködés lehetőségeiről, a többi között a gyógyvizek hasznosításáról is tárgyalt John Key új-zélandi miniszterelnökkel, de az 1956-os magyar forradalomról szintén szó esett. Tovább »

A migrációról és a klímaváltozásról is tárgyalt Áder János Canberrában

2016. november 10., csütörtök · Hozzászólok

Áder János köztársasági elnök ausztráliai látogatásán a szigetország vezetőivel, a főkormányzóval és a miniszterelnökkel tárgyalt, a találkozókon a nemzetközi migrációs helyzet és a klímaváltozás mellett a magyar emigránsokról is szó esett. Tovább »

Négynapos ülést tart a parlament

2016. október 9., vasárnap · Hozzászólok

Áder János

Hétfőtől péntekig, összesen négy napot ülésezik a parlament a jövő héten. A képviselők kedden módosíthatnak egy korábban már elfogadott, de az államfő által megfontolásra visszaküldött javaslatot, továbbá szavazhatnak az Állami Számvevőszék és az ombudsman tavalyi tevékenységéről szóló beszámolókról. Tovább »

Áder János: hazaszeretet nélkül nem lenne hazánk

2014. január 1., szerda · 18 hozzászólás

Áder JánosAz “életörömmel megélt hazaszeretet” fontosságát hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök újévi beszédében, és egyúttal arra is emlékeztetett, hogy 2014-ben már a hetedik szabad választáson íródhat tovább az ország szabadságának legújabb kori története.
Tovább »

Öt igazgatóság lesz a Köztársasági Elnöki Hivatalban

2012. május 12., szombat · 2 hozzászólás

Közzétette Áder János államfő a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) módosított alapító okiratát. Eszerint a KEH-ben ezentúl öt igazgatóság működik majd: a jogi és alkotmányossági, a társadalmi kapcsolatokért felelős, a külügyi, a gazdasági és a sajtóigazgatóság.
Tovább »

Göncztől Áderig – Ki hogyan testesítette meg a nemzet egységét? + FOTÓK

2012. május 5., szombat · 3 hozzászólás

Mi befolyásolja az államfő tevékenységét, politikai aktivitását, milyen az ország első közjogi méltóságának karrierútja, lakossági megítélése, politikai orientációja, szerepfelfogása, mi várható a Sándor-palota új lakójától, Áder Jánostól? – a jogi kar közéleti vitaestjén ezekre a kérdésekre keresték a választ fiatal jogászhallgatók Szomszéd Orsolya, a Nézőpont Intézet elemzője segítségével.
Tovább »

A Jobbik nemmel szavaz Áder Jánosra

2012. április 18., szerda · 2 hozzászólás

A Jobbik szerdai elnökségi ülésén úgy döntöttek a párt vezetői, hogy a Jobbik képviselői részt vesznek a várhatóan május 2-i államfő választáson az Országgyűlésben és nemmel szavaznak Áder Jánosra a Fidesz-KDNP jelöltjére – jelentette be Balczó Zoltán az elnökség ülését követő sajtótájékoztatón.
Tovább »

Áder Jánost javasolja köztársasági elnöknek Orbán Viktor (FRISSÍTVE)

2012. április 16., hétfő · 34 hozzászólás

Áder János fideszes európai parlamenti képviselőt javasolta köztársasági elnöknek Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke a kormánypárti frakciószövetség hétfői esti ülésén. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ismertette újságírókkal, a képviselőcsoport ülése után. A parlament május 2-án választhatja meg Schmitt Pál utódját.
Tovább »

A császár is lő bakot – szegedi vélemények az államfőcseréről

2012. április 11., szerda · 31 hozzászólás

Távolról sem reprezentatív felmérésünkben az utca emberét faggattuk: helyesli-e Schmitt Pál lemondását, kit látna legszívesebben az államfői pozícióban, s mi a véleménye a kialakult helyzetről? Változatos véleményekkel találkoztunk: egyesek kitartanak a távozó államfő mellett, míg mások szerint már rég mennie kellett volna.
Tovább »

Orbán két hét múlva jelöl új államfőt (FRISSÍTVE)

2012. április 2., hétfő · 28 hozzászólás

A kormánypárti frakciószövetség hétfő este arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, hogy két hét múlva, április 16-án jelöljön új államfőt – közölte Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a tanácskozás után.
Tovább »

Plágiumbotrány: ellenzéki reakciók Schmitt interjújára

2012. március 30., péntek · 17 hozzászólás

Az MSZP lemondó nyilatkozatot vár Schmitt Páltól, a Jobbik szerint pedig a köztársasági elnök sárba tiporta az államfői tisztség méltóságát. Az LMP véleménye szerint szégyen, hogy az elnök pénteken nem mondott le.
Tovább »

Következő oldal »