Politika

Hidvéghi Balázs: látható, hogy hosszú távon mekkora problémát okoz a migráció a közbiztonság romlásában

Hidvéghi Balázs: látható, hogy hosszú távon mekkora problémát okoz a migráció a közbiztonság romlásában

2023. október 8., vasárnap
Hidvéghi Balázs: látható, hogy hosszú távon mekkora problémát okoz a migráció a közbiztonság romlásában

 A migrációs paktum az Európai Bizottság kezébe adná a döntés jogát, elvéve azt Magyarország, a magyar kormány, a magyar parlament jogköréből. Így a brüsszeli bürokraták határoznának a magyarok életét hosszú időre befolyásoló kérdésről.

Hidvéghi Balázs kiemelte, hogy újabb háromoldalú megbeszélések várhatók az Európai Tanács, az Európai Bizottság és az Európai Parlament között, lesz parlamenti vita és szavazás is, és akár el is fogadhatnak egy olyan csomagot, amely nyíltan szembe megy a tagállami érdekekkel - írja az MTI

Hazánk nem az egyetlen aki ellenzi a paktumot. Lengyelország szintén ellene szavazott, míg a csehek, a szlovákok és az osztrákok tartózkodtak, vagy szintén ellene szavaztak.

A fideszes politikus hozzátette, hogy a migrációs paktumot minősített többséggel elfogadtathatják, ami súlyos probléma, hiszen az a társadalom széles rétegeit érinti, épp ezért nem lenne szabad nem egyhangú döntéssel határozni az ügyben.

Az illegális bevándorlás Európa egyik legnagyobb kihívásává vált.

Nagyon fontos stabilizálni a balkáni régiót, és a térség azon országait, amelyek még nem az EU tagjai, fel kell venni az unióba, mert ezáltal könnyebb lesz a térség védelme, az együttműködés

jelentette ki a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Felhívta a figyelmet Hidvéghi Balázs arra, hogy látható, hogy a migráció a társadalmi feszültségekben, a közbiztonság romlásában mekkora problémát is okoz.

Nem szabad megengedni azt, hogy Magyarország és a közép-európai térség erre az útra lépjen

szögezte le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.