Politika

Tóth Bertalan távozik az MSZP éléről

Tóth Bertalan távozik az MSZP éléről

2022. április 25., hétfő
Tóth Bertalan távozik az MSZP éléről

Az ellenzéki politikus a Facebook-oldalán jelentette be, hogy az MSZP soron következő, őszi tisztújításán nem indul a társelnöki tisztségért.

Korábban Ujhelyi István, a párt EP-képviselője elhervadt szegfűnek nevezte az MSZP-t, ami elmondása szerint nem azt jelenti, hogy a kaspóval együtt kell kidobni: inkább új földet kell hozni, friss vízzel megöntözni és egy új virágot elültetni, most pedig az MSZP egyik társelnöke távozik a párt éléről.

Az MSZP választmánya szombaton értékelte az április 3-i országgyűlési választás eredményét, és ezen a tanácskozáson jelentette be Tóth Bertalan, hogy nem kíván indulni az őszi tisztújításon a társelnöki tisztségért.

A leköszönő társelnök az országgyűlési képviselőcsoport vezetőjeként, a „csapat tagjaként” segíti az ellenzék közös munkáját.

Az MSZP alapszabálya szerint kétévente kell tartani tisztújítást. Legutóbb 2020 szeptemberében volt tisztújító kongresszus, akkor a szocialista párt történetében először választott vezetőinek társelnököket, Tóth Bertalant és Kunhalmi Ágnest. Ezt megelőzően, 2018-tól Tóth Bertalan volt a pártelnök.

FRISSÍTÉS!

Ujhelyi István elindulna az MSZP társelnöki posztjáért. A párt európai parlamenti képviselője beszélt hétfő reggel az ATV Start című műsorában.

A politikus az ATV reggeli műsorában úgy fogalmazott,

ha az újjászületést támogatja a közösségünk, azt szívesen, örömmel, nagy ambícióval, pártelnökként vállalom, ha maradni akarunk azok, akik vagyunk és nem tudunk változtatni, ahhoz nem én kellek.

Hangsúlyozta: ha van változtatási szándék, akkor abban részt venne és a hozzá kapcsolódó felelősséget is vállalná.

Borítókép: atv.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.