Kultúra

Szegeden ad koncertet a Tisza-menti Gyermekfilharmónia

Szegeden ad koncertet a Tisza-menti Gyermekfilharmónia

2014. október 25., szombat
Szegeden ad koncertet a Tisza-menti Gyermekfilharmónia
zene_muzsika_dal

Szegeden ad koncertet a délvidéki Tisza-menti Gyermekfilharmónia november 11-én 18 órától a Katolikus Házban.

"A Tisza-menti Gyermekfilharmónia /Délvidék/ ezen a néven 2014 nyarán alakult meg, egy korábbi kisebb létszámú, 2013 óta működő gyermekzenekarra épülve, egyhetes komoly nyári tábor és folyamatosan zajló közös próbák eredményeként. Hogy miért született a Tisza-menti Gyermekfilharmónia? Az együtt zenélés öröméből és lelkesedéséből és egy hiányra válaszul. Tapasztalataink szerint minden zenét tanuló gyermek elemi vágya és a gyakorlásban megtartó ereje a közös muzsikálás. Erre pedig egyre fogyó délvidéki magyarságunk körében igen kevés egyéb lehetőségük volna. Sokszínű a csapat, hiszen Törökbecsétől Zentán és több kisebb településen át Szabadkáig terjednek földrajzi „határai”, a második osztályos általános iskolástól a középiskolás diákig mindenféle korú gyermek/fiatal aktív résztvevője" - írják a szervezők az esemény ajánlójában. A zenekart

Csányi Zoltán

délvidéki zenetanár vezeti. Műsoruk folyamatosan alakul, népdalok és komolyzenei darabok egyre növekvő számban kerülnek be a repertoárba, egyedi hangszerelésben. Programjukban szerepel egy mesemondó kislány is, aki e mellett a zenekar aktív tagja is egyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.